MAKALELER / Zeytin Yaprağı Kan Basıncını-Şekeri ve Kolesterolü Düşürüyor





Zeytin Yaprağı Kan Basıncını-Şekeri ve Kolesterolü Düşürüyor:

 

1—Hayvanlarla yapılan çalışmalarda; zeytin yaprağı özünün kan basıncını

düşürdüğü saptandı.

 

2--Kalbin, koroner, kan damarlarını besleyen zeytin yaprağı özünün, insanlar üzerinde de kan basıncını düşürücü etkisi olduğu tespit edildi. Günde 1000 mg zeytin yağı özü alan kişilerde, kan basıncının 3-4 mm düştüğü görüldü. Bu nedenle tansiyon ilacı kullananların, zeytinyağı tüketirken dikkatli olması gerekiyor.

 

3—Zeytin yaprağı aynı zamanda kanda şekeri düşürürken diyabete bağlı damar hasarını azaltır.Aynı zamanda kolesterolüde düşürür.

 

4-- Özellikle sızma zeytinyağı, antioksidam kaynaklarının en etkinlerinden biridir. Zeytinyağıyla ilgili yapılan çalışmalarda, bu yağın hayvanlardaki tümörleri azalttığı görüldü. Zeytin özünün etkisine bakıldığında; beyin, baş, boyun,, akciğer, karaciğer, mesane, prostat, cilt kanserler ve lösemide tümör önleyici etlisi bulunduğu saptandı.

 

5-- Bir çalışmada; kanser hücresi taşıyan farelere 12 gün boyunca zeytin özünden elde edilen oleuropein verildi. Bu süre sonunda farelerdeki tümörlerin % 50 oranında küçüklüğü görüldü. Yine yapılan çalışnıalarda, bu maddenin; beyin hücrelerinin ölümünü azalttığı ve omurilik yaralanmalarının daha çabuk iyileşmesini sağladığı ve Alzheimerla savaştığı da anlaşıldı.

 




Makalenin İzlenme Sayısı : 156

Eklenme Tarihi : 21.12.2021

Önceki sayfaya geri dön.