MAKALELER / Enerji Verimliği Çalışmaları-Bursa





Enerji Verimliği Çalışmaları-Bursa:

 

1--Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Enerji Verimliliği Merkezi (EVM), Uluslararası Rekabetçiliği Geliştirme (UR-GE) projelerinde yer alan 100’ün üzerinde firmanın enerji verimliliklerini etüt ederek, firmaların enerji giderlerinde % 35’e varan tasarruf hedefliyor.

 

2--BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay,Türkiye’nin 2023 yılına kadar %10’luk bir enerji tasarrufu sağlama hedefi olup, Ekonomi Bakanlığı’nın % 75 hibe desteği sağlayacağı yeni bir projeyi başlattıklarını söyleyen Burkay, proje kapsamında farklı sektörlerdeki 100’ün üzerinde UR-GE firmamızın enerji etütlerini gerçekleştirerek, enerji tasarrufu açısından enerji verimliliklerini değerlendireceğiz. Ayrıca proje sonrası uygulamalar için firmalara uluslararası kredilendirme kuruluşlarından düşük faizli kredi imkanı sağlıyoruz.

 

3-- EVM Yöneticisi Canpolat Çakal da, bugüne kadar Kimya UR-GE’sindeki 16 firmanın enerji ön analizlerinin yapıldığını ve raporlama sürecinin devam ettiğini, Kompozit UR-GE’sindeki 27 firmada da enerji analizlerinin sürdüğünü söyledi.

 

3.1--Firmalarda ortalama % 20 tasarruf potansiyeli tespit ettiklerini belirten Çakal, “Firmaların toplam enerji faturalarında ise yıllık 5,7 milyon liralık bir tasarruf sağlamamız mümkün. Üstelik firmalar bu iyileştirmeler için harcadıkları ücreti 2 yıldan az bir sürede telafi edebilecekler” ifadelerin kullandı.




Makalenin İzlenme Sayısı : 161

Eklenme Tarihi : 21.12.2021

Önceki sayfaya geri dön.