MAKALELER / Ekonomide Yorulma Dayanımını Artırma





Ekonomide Yorulma Dayanımını Artırma

 

1--Analojik Temel:

 

1.1--Malzemelerin yeniden kristalleşme sıcaklığı altında yapılan kalıcı(plastik)

Şekil degiştirme miktarı arttıkça  malzemenin sertliği ve dayanımı artar.

 

1.2--Pekleşme olarak Adlandırılan bu olay sonucu 1-çekme dayanımı 2-akma sınırı 3-sertligi artarken sünekliği Yanı % uzama ile% kesit daralması azalır.

 

1.3--Makina parçlarında gerilme yıgılması olan bölgeleri makaralarla ezme/bilye bombardımanı/fırçlama ile  dayanımları arttırılabilir.

 

1.4—Bu Metotlarla iyileşme 1-makaralarla ezmeye dayalı plastik deformasyonda veya bilye bombardımanı veya tel fırcalanma metotları uygulanarak  yapılan iyileştirme%20-100

arasında olabilir.

 

1.5--Bu nedenle eskiden dövme ile yapılan el aletlerinin daha dayanıklı oldugu

söylenebilir.

 

2--Yukarıdaki temel yapıya göre aşağıda şu önermeler yapılabilir:

 

2.1-makro ekonomik yapıyı daha dayanıklı kılmak için nasıl malzemenin yüzeyi bilyelerle bombardıman ediliyorsa merkez bankası açık piyasa işlemleri piyasaya döviz-bono-tahvil satması piyasayı bir nevi bilye bombardımanı gibi etkilemek demektir.

 

2.2--Bu nedenle bilye bombardımanı nasıl sürekli ise merkez bankası piyasayı güçlendirmek için bu ihaleleri sürekli yapmalıdır.

 

2.3--Ayrıca ülkenin dış ülkelere yönelik tahvil satması ve bu paraların ekonomisine katkısı önemlidir.

 

2.4--Burada tahvil bombardımanında kriter piyasaya sürülecek tahvillerin küçük lotlar halinde sürekli yapılmasıdır.

 

2.5--Fırcalama bir nevi malzemenin pürüzlerini giderme işlemidir.Bu pürüzler hukuki pürüzler olabilir.Bu nedenle ekonomik sistemde iyi işleyen bir hukuki sistem ile pürüzler en aza indirilebilir.Bu temel malzemeyi(ülke ekonomisini) daha dayanıklı kılar.

 

2.6--Ezme:ülke ekonomisi ezildikçe( ki krizler buna neden olabilir) firmalar daha da güçlenmektedir.Bu nedenle firmaların hafif ezilmesini sağlayan yasal düzenlemeler firmaları daha güçlü kılacaktır.

 




Makalenin İzlenme Sayısı : 224

Eklenme Tarihi : 21.12.2021

Önceki sayfaya geri dön.