MAKALELER / Alzheimer Hastalığına Hiperbarik Oksijen Tedavisi





Alzheimer Hastalığına Hiperbarik Oksijen Tedavisi:

 

1--Alzheimer’ın tedavisine yönelik yeni bir başka çalışma da İsrail’den geldi. İsrailli bilim insanları hiberbarik diye tanımlanan bir tür oksijen tedavisinin, Alzheimer’lı farelerde yeni plakların oluşumunu durdurabildiğini, hatta mevcut plakları yok ettiğini duyurdu.

 

2—Araştırmada farelere bir ay boyunca haftanın beş günü günde bir saat hiperbarik oksijen tedavisi uygulayan İsrailli bilim insanları da bu uygulama sonucunda Alzheimer hastası farelerin beyinlerindeki plakların sayı ve boyutunda bir azalma meydana geldiğine ve yanı sıra, yeni plak oluşumunda da bir yavaşlamaya tanık oldular. Ayrıca farelerin bilişsel becerilerinde de giderek daha fazla gelişme kaydedildiği saptandı.

 

3--Hiperbarik oksijen tedavisi, basınçlı bir odada saf oksijenin solunmasını içerir. Haznede hava basıncı, normal hava basıncından iki ila üç kat daha fazla artırılır.

 

3.1—Ayrıca hiperbarik oksijen tedavisinin birer saatlik 60 seans olarak uygulanmasının insanların büyük bir çoğunluğu için olanaksız olduğuna da dikkat çekiliyor.

 

3.2--Nitekim, araştırmanın baş yazarı Uri Ashery, “Genellikle vurgun, karbon monoksit zehirlenmesi, beyin zedelenmesi ve kimi felç türlerinde uygulanan bu yöntemin insanlarda Alzheimer hastalığını tümden iyileştirebileceğini düşünmüyorum. Olsa olsa, hastalığın şiddetini azaltabilir ve daha yavaş ilerlemesini sağlayabilir” diyor.

 

4—Yorum:Oksijeni bol yerlerde-dağlarda yaşamanın alzheimere yakalanmayı azaltabileceği yada yavaşlatacağı düşünülebilir mi

 

Kaynak:HBT-Rita Urgan




Makalenin İzlenme Sayısı : 256

Eklenme Tarihi : 21.12.2021

Önceki sayfaya geri dön.