MAKALELER / Oturmak-Nasıl Oturmalı





Oturmak-Nasıl Oturmalı:

 

1--Sırt ağrılarından kurtulmak için kendinize "nasıl doğru oturmalıyım" diye soruyorsanız, bu sorunun maalesef net bir cevabı yok.Kendinize en uygun oturma pozisyonunu kendiniz bulacaksınız.

 

2--Avustralya'da gerçekleştirilmiş olan geniş kapsamlı bir çalışmada, kronik sırt ağrısı çeken insanların kötü veya kambur oturanlar olmadığı ortaya çıktı.

 

2.1--Genetik, anksiyete, uyku düzeni ve stres bu konuda çok daha fazla rol oynuyor.ağrısız ve rahat bir şekilde oturuyorsanız, yeni bir sandalyeye ihtiyacınız olmadığı yönünde olacak. Ancak, sürekli ağrınız varsa, farklı sandalyeler deneyebilir ve sizin için doğru olanı bulabilirsiniz.

 

3--Bir oda dolusu insana tek tek "nasıl oturmalı?" diye sorsanız, hepsi dik oturmak gerektiğin söyler. Ancak onlardan dik oturmalarını isteyip uzun bir süre boyunca böyle kalmalarını isterseniz, bir süre sonra rahatsız olduklarından dolayı şikayet etmeye başlayacaklardır.Dik oturmak o kadarda iyi değildir.

 

4--Birkaç deneme - yanılma ile sandalyenizin en iyi konuma getirip en rahat ettiğiniz oturma pozisyonunu bulabilirsiniz. Rahat oturmaya başladığınızda sırt ağrınız da azalacak.

 

5--Uzun süreler boyunca hareketsiz kalmanın kalp hastalığı, diyabet ve benzeri hastalıklar riskini artırdığı biliniyor ancak dikkatli olmamız da gerekli. Son zamanlarda tüm uzmanlar çalışırken 30 dakikada bir ayağa kalkmanız gerektiğini söylüyor, fakat bu rutin hareketler kronik ağrı çekenlerde daha fazla rahatsızlığa da neden olabilir.

 

5.1--Bence insanları robot gibi belli aralıklarla dayağa kalkmaya zorlamak yerine, arada bir kalkıp dolaşmanın iyi olduğunu söylemeli ve bunu alışkanlık haline getirmelerini önermeliyiz.

 

6--Tüm gün ayakta duran insanların da gün boyu oturan insanlar kadar inatçı ağrılar çekebileceğini gösteriyor.Kambur oturma ve kötü duruş, kronik sırt ağrısına neden olmaz.

 

6.1--Ayakta durulan masalar sırt ağrılarını mucizevi bir şekilde tedavi etmiyorlar ve kalıcı ağrılara neden olabiliyorlar.

 

7--Sırtınızı korumak için sağlıklı yaşamaya dikkat edin, iyi uyuyun ve hareketsiz kalmayın.

 

Kaynak:Dr. Kıeran O’s U Lu Van-Kieran, fizikoterapi konusunda

Limerick Üniversitesinde ders veriyor.

 




Makalenin İzlenme Sayısı : 159

Eklenme Tarihi : 21.12.2021

Önceki sayfaya geri dön.