MAKALELER / Yanığa İyi Gelebilen Uygulamalar






Yanığa İyi Gelebilen Uygulamalar:

 

1—Baharatçıdan alınan ballı yada zeytinyağlı kudret narı yanığın iz bırakmadan iyileşmesini sağlayabilir.

 

2—Evde-İşyerinde 2 adet yumurta akı, sarılarından ayrılarak bir kabın içerisine aktarılır. Ayrılan yumurta akları çırpılır ve yanık bölge tamamen örtülecek şekilde üzerine kaplanır.

 

2.1--1 saat boyunca tabakalar halinde yanık bölgeye sürekli uygulanmalıdır. Uygulama sonrası yumurta akı ağrı ve acıyı azalttığı gibi, iyileşme sürecinin sonunda iz kalmamasını da sağlar.

 

3--Doğal  tedavi yöntemlerinde biriside ,  Yanmış bölgeye bir miktar un dökülür ve unun dağılmasını önlemek adına temiz bir bez parçası, naylon poşet veya streç film ile kaplanabilir.- 20 dakika kadar bir süre boyunca un yanığın olduğu bölgede bekletilir.

 

3.1--20 dakikanın sonunda yanığın olduğu bölgedeki un soğuk su ile yıkanır. Un tedavisi yanmış derinin su toplayıp kabarcıklar oluşturmasını, şişmesini ve ileri derecede bir acı hissinin oluşmasını engeller.

 

4-- Zeytinyağı ve yumurta akı birlikte kullanılarak yanmış bölgenin tedavisi uygulanabilir. Hazırlanan karışım yanığın üzerine uygulanıp bekletildikten sonra soğuk su ile temizlenir.

 

5-- Patates de doğal yanık tedavisi yöntemlerinden biri olarak karşımıza çıkar. Patatesler rendelenerek hasar almış bölge üzerinde 12 saat bekletilerek uygulanan patates kürü derinin iz kalmadan iyileşmesini sağlar.

 

6—Yanığa diş macunu veya yoğurt sürülmesi uzmanlar tarafından önerilmemekte.

 

Kaynak:www.turkiyegazetesi.com.tr

 




Makalenin İzlenme Sayısı : 513

Eklenme Tarihi : 20.09.2019

Önceki sayfaya geri dön.