MAKALELER / Bilimsel Gelecek Tahmininde Karavana Atışlar-Neler Olabilir








Bilimsel Gelecek Tahmininde Karavana Atışlar-Neler Olabilir:


1—Yapılabilecek tüm icatlar yapıldı ve limite ulaştık.Yeni bir icat yapılması artık imkansiz..." Romali muhendis Julius Sextus Frontinus (MS10. yy)


2--Bugün yalnız kanadını veya göğsunu yemek için bir tavuk yetistirmek zorundayiz. 50 yıl içinde bu parçalar uygun bir ortamda ayrı ayrı üretilecek.İngiltere Basbakani Sir Winston Churchill (1931)


3--Buluşunuz çok şaşırtıcı ama bu cihazı kim kullanmak ister ki..."ABD Başkanı Hayes (1876) telefonun mucidi Alexander Graham Bell'in destek istemine cevabi.


4--Havadan daha ağır uçan makinelerin yapılması imkansızdır."Fizikçi Lord Kelvin (1895)


5--Ne yaparsa yapsın, bu çocuk adam olmaz" ilkokul ögretmeninin ünlü bilim adami Albert Einstein'in babasına veli toplantısındaki sözleri (1895)


6--Sağlık bakanlıkları tüm ülkelerde bataklıkları kurutacağı, bütün sulak alanlar zamanla yok olacağı ve tüm durgun sular ilaçlanacağı için 2000 yılında sivrisineğin nesli tükenecek"GazeteciJohn Wat kins (1900)


7--Japonlarda, Amerikalıların talep edecegi bir ürün üretme yeteneği yok"ABD Disisleri Bakani John Foster Dullers (1954)


8--Atomlann varlığı kanıtlanamaz. Onlar asla görülemez, dokunulamazlar ve yalnızca hayalimizde yasarlar. Onlar birer düşünce ürünüdür" Aerodinamikte "Mach"sayısının mucidiAvusturyali ünlü fizikçi Ernst Mach (1838 -1916)


9—Televizyonun yaygınlaşması için insanın bir yere oturup, gözünü ekrana dikmesi lazım. Oysa ortalama bir Amerikan ailesinin bunu yapmaya zamanı olmayacağını rahatlıkla söyleyebiliriz. New York Times (1939)


10--Ödeviniz ilginç ve fena değil. Ancak bu iş fikri uygulanabilir olmadığı için 'orta' not veriyorum" Yale Universitesi'nde bir profesörün, Federal Express'in kurucusu Fred Smith'in öğrencilik yıllarında kargo ve acele paket ulaşımı konulu dönem ödevi ile ilgili yorumu.


11-Sanırım beş bilgisayarlik bir dünya pazarı mevcut" IBM Başkanı Thomas Watson (1943)


12--insanlann kendi evlerinde bir bilgisayar sahibi olmak isteyeceklerini hiç sanmıyorum. Evlerde bilgisayar olmasi için hiçbir neden yok" Digital Equipment Corporation 'un kurucusu ve baskam Kenneth Olsen (1977)

 




Makalenin İzlenme Sayısı : 252

Eklenme Tarihi : 21.12.2021

Önceki sayfaya geri dön.