MAKALELER / Seramik Membranlar İle Kirli Su Arıtımı





Seramik Membranlar İle Kirli Su Arıtımı:

 

1—Her türlü kirli su sazlık alanlarda sazlık bitkiler ile zehirli metallarden arındırılıp,UV filtrasyonu ile dezenfeksiyonu yapılıp,çökeltme ve kum filtre ile süzülüp tarlalarda kullanılabilir.Bu anlamda İstanbul,İzmir,Ankara,Konya vs kanalizasyon suları taşranın tarla sulamasında kullanılması oldukça iyi çözüm olabilir.

 

2--Çin,Hindistan,Türkiye,Meksika,Brezilya,Rusya  ve diğer ülkeler mutlak surette 2-3 bar gibi düşük basınçlarda çalışan deniz suyunu süzen seramik membran teknolojisine yoğunlaşmalı.

 

2.1--Eğer bu teknoloji yani membranlar gerçekleştirilirse, en kirli nehir suları bile içilebilir hale gelecektir. Zira yüksek basınçlarda bu teknoloji mevcut hali ile temiz su üretirken,suyun maliyeti kabul edilebilir sınırlarda değildir.

 

2.2--Bu anlamda her ülke deniz-nehir suyu membran teknolojisi ve damlama sulama ile ülkelerinde tarımsal üretimi çok artırabilir.Ve kimse kimsenin toprağına göz dikmez.Ülkeler başka ülkelerde tarımsal amaçlı toprak alma işine girmez.

 

2.3—Bu teknolojide teknik fikir moleküler seviyede su molekülü dışında bütün molekülleri hidrofobik olarak iten sadece su molekülünün geçişine izin veren nanoteknoloji ürünü seramik filtreler üremek olabilir.

 

3--Dünyanın gıda sorunu gen teknolojisi ile değil, ki bu teknoloji doğal organik yapıya uygun olmayıp,teknolojide sona erişilmeye başlanmıştır.Dünyanın Gıda sorunu çözümü nehir-deniz suyunu-kentlerin atık suyunun membran teknolojisi ve UV filtrasyon ile tekrar kazanmaktan geçiyor.Bu suretle gıda üretimini oldukça ciddi oranda arttırılabilir.

 

3.3--Yeryüzünde bitkilendirmeyi sağlayan en önemli faktörlerden biriside kuşlardır.Bu nedenlerle bataklık alanları yeniden doğa için-kuşlar için sağlanmalıdır.Her yere baraj yapma hastalığından vazgeçmek gerek.Bataklıkları kuruttuğunuzda kurbağaları,yılanları,kuşları ve onlara bağlı ağaçları da kurutursunuz.

 




Makalenin İzlenme Sayısı : 170

Eklenme Tarihi : 21.11.2021

Önceki sayfaya geri dön.