MAKALELER / Enerji Tasarrufu-Şirketler- Çırağan Palace Kempinski





Enerji Tasarrufu-Şirketler- Çırağan Palace Kempinski:

 

Çırağan Palace Kempinski tri-jenerasyon Sistemiyle Enerji Tasarrufu Sağlıyor:

 

1-- Boğaz kıyısında bulunan tek Osmanlı İmparatorluk Saray ve Oteli, aynı zamanda bir kent simgesi olan Çırağan Palace Kempinski ,İki bina ve toplam 313 oda ile süitten oluşmakta.

 

1.1--Çırağan Palace Kempinski’nin elektrik, ısıtma ve soğutma ihtiyacını 1360 kVA’lık tri-jenerasyon sisteminden sağlamakta.

 

1.2-- İstanbul Teknik Müdürü Tayfun Cinemre, bu sayede yılda ortalama 360 bin TL tasarruf ederken, karbon salınımlarını da 500 ton azalttıklarına dikkat çekiyor.

 

2--Şehrin sayılı ‘Yeşil Otel’ sertifikalı işletmesi olan Çırağan Palacede , tri-jenerasyon sistemi sayesinde bir yandan ihtiyacımız olan elektrik enerjisini üretirken, diğer taraftan sistemin atık ısısı ile eş zamanlı ısıtma ve soğutma ihtiyacımızı görüyoruz.  2011 yılında yıllık toplam elektrik tüketimimiz 3 bin 350 MWh, doğalgaz tüketimimiz ise 3.6 milyon metreküp olarak gerçekleşti.

 

2.1-- Kurulu sistemin gücü 1360 kVa. Bu sistemi yıl boyunca tam kapasite çalıştırabilirsek, yıllık ortalama 2 milyon metreküp fazla doğalgaz tüketmemize rağmen, 10 bin MWh elektrik daha az tüketerek, yılda yaklaşık 360 bin TL tasarruf yapıyoruz. Bununla birlikte yıllık karbon emisyonumuzu 500 ton kadar azaltmış oluyoruz.

 

Kaynak: http://www.faalenerjidergisi.com/

 




Makalenin İzlenme Sayısı : 174

Eklenme Tarihi : 21.11.2021

Önceki sayfaya geri dön.