MAKALELER / Şeker Hastalığı Tedavisinde Kullanılabilen Bitkiler





Şeker Hastalığı Tedavisinde Kullanılabilen Bitkiler:

Aşağıdaki bitkiler tedaviye destek olarak Doktor Kontrolü-bilgisi dahilinde kullanılabilir.

 

1--Karabaş Kekik: Hazmı kolaylaştırıcı ve idrar söktürücüdür.Bağırsak gazlarını giderir ve safra akışını düzenler, salgı bezlerini çalıştırır, spazm çözücüdür.Şeker hastalığında son derece önemlidir, kanda ve idrarda şekeri düşürür.Kan dolaşımını uyarıcı olarak kullanılır.

 

2--Bahar: Şeker hastalığının en etkili doğal ilacıdır.Şeker hastalığını tedavi edici özellik taşır ve bitkisel insülin kaynağıdır.Teskin edicidir, çarpıntıları giderir.

 

3--Okaliptus: Solunum yolları enfeksiyonlarında iyileştiricidir, balgam söktürür ve öksürüğü keser. Ayrıca antiseptik özelliğe sahip olup, bronşitte burun ve boğaz hastalıklarında etkilidir ve iyileştiricidir.

 

4--**Zeytin Yaprağı: Diabette tedaviye yardımcı olarak kullanılır.Damar genişleticidir, sinirsel tansiyonda düşürücü etkisi vardır.Ayrıca şeker hastalarında kan şekerini düşürdüğü bilinmektedir.

 

5--Üvez yaprağı: Yapraklarında bulunan Tanen dolayısıyla şeker hastalığına karşı kullanılmaktadır.Labaratuar deneyleri yaprakların kan şekerini düşürücü bir etkiye sahip bulunduğunu göstermektedir.

 

6--**Ceviz Yaprağı-ceviz: Pankreas ve karaciğer çalıştırıcıdır.Antidiabetik olmasından dolayı şeker hastalığını iyileştirici özelliktedir.hazmı kolaylaştırır.Ceviz,şeker metabolizmasında rol oynayan kromun kaynağıdır.

 

7--Karabaş Lavanta: Sinirsel baş ağrıları ve uykusuzlukta önemlidir, tansiyon düşürücüdür. Sinirleri ve kalbi kuvvetlendirici tonik etkisindedir.Sakinleştirir.

 

8--Boyotu Tohumu: Şeker hastalığına karşı önemli ölçüde kullanılmaktadır. Metabolizma düzenleyicidir.Aynı zamanda göğüs yumuşatıcı, balgam söktürücü,ve kolesterol düşürücüdür.

 

9--Böğürtlen Yaprağı: Kuvvet verici, idrar söktürücüdür.Atidiabetik olup şeker hastalığına karşı kullanılmaktadır ve iyileştirici özelliğe sahiptir.Kan temizleyici ve ağrı kesicidir.

 

10--Adaçayı: Midevidir.Sindirim sistemini kolaylaştırıcıdır, kan şekerini düşürücü ve şeker hastalığını iyileştirici, gaz gidericidir.Teskin edici, kan temizleyici, antibiyotik özelliğe sahiptir.Mide ve bağırsakları rahatlatır.Hazımsızlıkta çok etkili olup aynı zamanda idrar söktürücü özelliğe sahiptir.

 

Kaynakça:Dr.Ömer Coşkun

 




Makalenin İzlenme Sayısı : 138

Eklenme Tarihi : 21.11.2021

Önceki sayfaya geri dön.