MAKALELER / İncirin Sağlığa Faydaları





1--İncirin Sağlığa Faydaları:

 

1--İncir diğer meyvelerle karşılaştırıldığı zaman

 

1.1--kalsiyum, bakır, magnezyum, potasyum ve kükürt bakımından birinci,


1.2--enerji, pantotenik asit, riboflavin, tiamin ve piridoksin bakımından ikinci sıra bulunuyor.

 

2--Süte oranla daha çok kalsiyum içermekte.Bu nedenle çocuklarda büyüme ve yaşlılıkta kemik erimesinde faydalı olabilir.

 

3--Pektik maddelerin kaynağı olmasından dolayı, bağırsaklarda toksik maddelerin atılmasına yardım ediyor.

 

4--Kandaki kolesterol düzeyinin düşürülmesine yardım ediyor.

 

5--Şeker hastalarında kan şekerinin hızlı yükselmesinin önlendiği için faydalı.

 

6--Özellikle demir içeriğinin fazla olması nedeni ile beslenmede önemli bir yere sahip olup aynı zamanda demire eksikliğine bağlı kansızlığın önlenmesi ve çocuklarda bilişsel yetilerin-matematik yeteneğin artmasında faydalı olabilir.

 

7-- İçeriğindeki ham lif oranının yüksek olması, kuru incirin boğaz ve bağırsak hastalıklarında yumuşatıcı olarak kullanılabilir.

8-- İncirin anti-kanserojenik etkisi olup, Japonya'da yapılan bir araştırmada deri altında tümör geliştirilmiş farelere enjekte edilen incir distilatının, tümörleri 11 günde % 39 oranında küçülttüğü tespit edilmiştir.


2--İncirin Sağlığa Faydaları:

 

1--İncir bünyesindeki vitaminlerle adeta bir enerji deposu.

 

2--Uzmanlar tarafından günde 3-4 tane tüketilmesi önerilen incirin, bünyesinde barındırdığı vitaminler nedeniyle enerji vermesinin yanında, çocukların gelişiminde anne sütü kadar faydalı olduğu ayrıca

 

3--kolesterolü de düzenlediği bildirildi.

 

4--İncirin, içerdiği yüksek oranlardaki protein, vitamin ve minerallerle hücrelerin yenilenmesini sağlayan bir besin olduğunu belirtilirken, bağışıklık sistemini güçlendirici özelliği ile de dikkati çekiyor.

 

5--Kurutulmuş incirin balgam söktürücü özelliği de ortaya çıkarken, kuru incirin içerdiği protein miktarı yönünden fakir, sentezinde kullanılan aminoasit çeşidi açısından zengin olduğu için de hücre gelişimini desteklediği bildiriliyor.

 

6--Uzman Diyetisyen Banu Topalakçı, incirin bünyesinde şeker, albüminli maddeler, organik asitler, pektin, provitamin, A, B1, B2, C vitaminleri, magnezyum, kükürt ve fosfor bulunduğunu söyledi.

 

Kaynak:İHA

 




Makalenin İzlenme Sayısı : 160

Eklenme Tarihi : 21.11.2021

Önceki sayfaya geri dön.