MAKALELER / Depresyon-Demans-Alzheimer İlişkisi





Depresyon-Demans-Alzheimer İlişkisi:

 

1--San Francisco'daki California Üniversitesinden araştırmacılar, erken yetişkinlik döneminde depresyonu olan kişilerin daha sonraki hayatlarında demans geliştirme riskinin yüksek olduğunu ispatladı.

 

2--Farklı yaşlardaki 15 bin kişiyi uzun dönem inceleyen araştırmacılar, 20'li yaşlarında depresif belirtiler gösterenlerin, yaşlılıkta unutkanlık yaşama ihtimallerinin yaklaşık % 73 daha fazla olduğunu buldular. Hafızadaki gerileme depresyondan yaklaşık 10 sene sonra başlıyor.

 

3--Depresyonun yeni hatıralar oluşturma kabiliyetine zarar verebilecek stres hormonlarının salgılanmasına sebep olduğunu vurgulayan araştırmacılar, genel olarak depresyon belirtileri ne kadar yüksekse, hafızadaki bozulmanın o kadar yüksek olduğunu ifade ediyor.

 

4—Depresyon tedavisinde doktor kontrolünde antidepresan kullanımı sözkonusu olduğu kadar hafıza güçlendiren ve zindelik veren aynı zamanda anti depresan etkili gingko bilboa ekstresi-ginseng gibi uzak doğuda kaynaklı takviyeler ile yine doktor kontrolünde sarı kantaron kullanılabilir mi.

 

 




Makalenin İzlenme Sayısı : 165

Eklenme Tarihi : 21.11.2021

Önceki sayfaya geri dön.