MAKALELER / Kompresör Kullanımında Verimlilik Sağlama Önerileri





Kompresör Kullanımında Verimlilik Sağlama Önerileri:

1--Kompresörleri alıp yenileyerek tekrar piyasaya sunuyoruz. Yaptığımız çalışmalarla bazen firmaların bize getirdikleri kompresörleri tanıyamadıkları oluyor. O denli kapsamlı yenileme çalışmaları yapıyoruz.

2--Kompresörde eski olan verimsiz olan her şeyi söküp yeniden kompresörü inşa ediyoruz. Böylece az bir maliyetle yeni bir makinaya sahip olma imkanını sunuyoruz.

3--Kompresör verimli kullanılmazsa masraflı olabilen bir makine. Biz yaptığımız yenileme faaliyetleriyle bunun önüne geçmiş oluruz.

4--Kompresör kendi bedelinin üzerinde enerji tükettiği için verimli çalışması olmazsa olmaz bir kural.

4.1--10 bin avroluk bir kompresör yılda 30 bin avroluk elektrik tüketiyor. Buradan sağlanacak tasarruf o kompresörün bedelini kolaylıkla amorti ediyor.

5--Eski makine, yeni bir makine bedeli kadar zarar ettiriyor müşteriye.

6--Bizim sahada gezen 12 adet servis aracımız var. Fabrikada verdiğimiz hizmetlerin bir kısmını sahada yerinde yapıyoruz.

7--Periyodik bakımı kompresörün çalıştığı fabrikalarda yapıyoruz. Yenileme işlemini kendi yerimizde gerçekleştiriyoruz. Fabrikada test cihazlarımız var.Yenileme sonrası gerekli testlerin yapılabilmesi için yenilenecek kompresörün fabrikamıza gelmesi gerekiyor.

8--yıllık periyodik bakım anlaşması adı altında bir ürünümüz var. Müşteri bazında kayıtlarını tutarak yıllık bakım zamanları geldiğinde müşterinin yerine giderek bakım işlemin gerçekleştiriyoruz.

9--Bakımı yapılmayan kompresörler gittikçe verimsizleşirler arıza riskleri de artar. Bir kompresörün durmasının alternatif maliyeti çok yüksek. Bir günlük duruş kendi bedelinin üzerinde bir zararla firmaya yansıyabilir.

10--Müşterilerimizin bakım zamanı yaklaştığı zaman onu uyarıyoruz. O dönemde uygun bir zaman randevu alınarak bakım işlemi gerçekleştiriliyor. CRM yazılımı ile müşterilerin balkım zamanlarını takip etmemiz kolay oluyor.

11--Endüstride kullanılan kompresörün tamamına yakını vidalı kompresörler. Buna paralel olarak biz de yüzde 95 oranında vidalı kompresör için hizmet sunuyoruz.

12--Türkiye için çok iyi bir hizmet. Enerjinin tasarruf edilerek kullanımını sağlıyor olunması  ulusal enerji için de çok önemli bir katkı.Önemli olan işletmeye uygun makinanın seçilmesi. Yoksa piyasadaki makinalar arasında çok büyük farklar yok.

13--Sarf malzemeleri alanında uygun malzeme seçimi büyük önem taşır. Piyasada yağ filtreleri seperatörler bütün markalarda kullanılan üniversal malzemeler bol miktarda var. Şekilleri birbirine benzese de kaliteleri farklı malzemeler. Bunlar içinde uygun olanı bulup seçmek önemli. Kötü bir filtre takıldığında kompresör hava ememiyor dolayısıyla hava basamıyor.

14--Aldığımız malzemelerde kaliteye önem veriyoruz. Kalite tüm firma faaliyetlerimiz içinde önemli bir kriter. ISO 9001 sertifikasını almıştık.

15--Yurt dışında kestirimci bakım dediğimiz arızanın önceden tespiti konusu çok yaygın. Bizde de müşteri bilinçlendikçe, bizler bu konuları anlattıkça yaygınlaşacak ve benimsenecek. En önemli şey zaman. Arızanın meydana gelmeden önlenmesi insanların zaman kaybetmelerinin de önüne geçecektir.

16--Yurtdışındaki organize sanayi bölgelerinde her firmanın bir kompresörü olmasındansa ortak kompresör kullanımı revaçta. Amerika’da ve Avrupa’da bunun yaygın olduğunu biliyoruz. Bizde de zamanla yaygınlaşacaktır.

Kaynakça:Cemdağ Makina.Ltd.Şti. / Ahmet Aral: Kompresörde 7 gün 24 saat revizyon hizmeti sunuyoruz 




Makalenin İzlenme Sayısı : 184

Eklenme Tarihi : 21.11.2021

Önceki sayfaya geri dön.