MAKALELER / İnsanı Yöneten Hormonlar ile Korteks mi






İnsanı Yöneten Hormonlar ile Korteks mi:

 

1—İnsanı yöneten bir terazinin iki ucunda olan fonksiyon hormonlar ile korteks olabilir.ve beyin geniş anlamda kaotik diferansiyel denklem tarafından tarafından idare edilir.

 

1.1--Ve kaotik sistemlere özgü olarak davranış  kesin olarak öngörü yapılamamasına rağmen ancak belli olasılıkla kısa vadeli olarak davranış tahmini yapılır tıpkı hava durumunda şurada 3 günlük tahmin içinde %80 yağmur yağacak dendiği gibi.

 

1.2—Hormonlar(atlar) freudun id ini yönetirken-korteks-(binici-akıl) süper egoya karşılık gelebilir. Terazinin denge-orta noktası ise benliğin merkezidir.

 

2—Genel olarak Kadınlarda hormonlar-id-ilkel benlik-duygu sistemi ön plana çıkarken erkeklerde mantık sistemi-korteks ön plana çıkabilir.Buna karşın üniversite mezunu yada eğitimli kadınlarda kararlar hormon baskısına rağmen korteks tarafından oluşturulabilir.Kısaca eğitimin-bilim,sanat vs kararların kortekse kaymasına yol açabileceği söylenebilir.

 

3—Korteks-beyin kabuğu-frontal korteks mantık sistemlerini işletir ve bir biyolojik yapılı bir zekası vardır.Hormon sisteminde kontrol ettiği bir biyolojik zeka sistemi sözkonusu.

 

3.1—İd kaynaklı kararlar otomatiğe bağlanmış-hayvansal beyine yönelik kararlar iken,kortekse yönelik kararlar insan kavramına yakın kararlar olabilir.

 

4—Muhtemel Oranlar:

 

Kadın-Genel olarak…………%60 Hormon-%40 korteks

Kadın-Doktora Yapmış……..%30 Hormon-%70 korteks

 

Erkek-Genel olarak…………%40 Hormon-%60 korteks

Erkek-Doktora Yapmış……..%30 Hormon-%70 korteks

 

Kadın-Aşırı Agressif…………%70 Hormon(testosteron)-%30 korteks

Erkek-Psikopat………………%90 Hormon(testosteron)-%10 korteks

 

İdeal İnsan-İnsanı Kamil-Sufi……%50 Hormon-%50 korteks

 

5—Eğitim en önemlisi.Zira yüksek eğitimle(sanat-bilim) denge hormonlardan-id den kortekse-super egoya doğru ilerlemekte.Özellikle kadınların eğitimi oldukça önemli.

 

5.1--Vatandaşlarına en fazla sayıda sanat-bilim vs doktora yaptırmış yönetimler sistemlerini oldukça sağlıklı olarak işletirler.

 




Makalenin İzlenme Sayısı : 545

Eklenme Tarihi : 10.09.2019

Önceki sayfaya geri dön.