MAKALELER / ABD nin Enerji İhtiyacının %40 Güneşten Sağlanabilir






ABD nin Enerji İhtiyacının %40 Güneşten Sağlanabilir:

 

1--Enerji Bakanlığı (DOE) tarafından yayınlanan son raporda, hali hazırda ülkenin enerji ihtiyacının yüzde 3'ünün güneşten sağlandığı, bu oranın 2035 yılına kadar yüzde 40'a, 2050'ye kadar ise yüzde 45'e yükselebileceği belirtildi.

 

2--Bakanlık bu hedeflere ulaşılabilmesi için ise ülkenin yıllık güneş enerjisi için yapılan kapasite artırım yatırımlarının dört katına çıkartılması gerektiğinin altını çizdi.

 

3--Bu hedef için gereken diğer bir şartın da kömür ve doğal gazdan elektrik elde etmek için kurulmuş alt yapı ve elektrik şebekelerine yapılan kamu yatırımlarının noktalanması ve karbon bazlı enerji kullanımını caydırıcı politikalara ağırlık verilmesi olduğu da kaydedildi.

 

4--Ayrıca Başkan Joe Biden, New York ve New Jersey'nin geçen hafta Ida Kasırgası tarafından tahrip edilen bölgelerine yaptığı ziyaretlerde iklim değişikliği ve yenilenebilir enerji konusunda güçlü eylem çağrılarında bulunmuştu. Biden, dünyanın iklim konusunda "kırmızı kod" tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu söylemişti.

 

Kaynak: https://tr.euronews.com/2021/09/09/

 




Makalenin İzlenme Sayısı : 249

Eklenme Tarihi : 21.11.2021

Önceki sayfaya geri dön.