MAKALELER / York Testi-Gıda İntoleransı Testi





York Testi-Gıda İntoleransı Testi:


1—Belirli bir yiyeceğe ve içeceğe karşı birkaç saatten-birkaç güne kadar olan duyarlığı bu test ile saptamak mümkün.Bu test klinik çalışmalarla desteklenmiştir.

 

1.1--Bu yiyecekler sindirim sistemimiz tarafından tam olarak sindirilemiyorsa epigastrik-mide ağrısı,ağrı, sızı, akne,şişkinlik,kronik yorgunluk,ishal,baş dönmesi, egzama,bitkinlik,hassas bağırsak sendromu,kaşıntı, sıvı retanisyonu,baş ağrısı, hiperaktivite,migren,bulantı, döküntüler, rinit,sinüzit,mide krampları,tansiyon, yorgunluk, bitkinlik,ürtiker,kilo kaybı,hırıltılı solunum oluşabilmekte.En bilinen preoblemler ise  yaşam kalitesini düşüren baş ağrısı,halsizlik, migren,hassas bağırsak sendromudur.

 

2—Gıda intoleransı ile gıda alerjisi farklıdır.Gıda alerjisinde ani yanıt oluşurken,gıda intoleransında zamana bağlı bir tepki sözkonusudur.

 

3—York testi ile kişinin hangi gıdalara gıda intoleransı gösterdiği saptanmakta ve diyette bu gıdalardan uzak durulması önerilmekte.Test sonucuna göre uygulan diyet yaşana rahtsızlıkların % 100 geçeceği garantisini vermez ancak ciddi anlamda faydası görülebilir.

 

4—Test için kişi ya kendisine verilen test kitini yada anlaşmalı mobil mobil kan alma ekipleri ile alınan kanda yorkun laboratuvarında kanda IgG analizi yapılmakta anlaşılabilir formatta hangi besinlerin diyetten çıkarılması gerektiği önerilmekte.


4.1—YorkTest inin fiyatı 1490 TL olup steroid(korizon) ilaç alımı sonuçları değiştirebilmekte. Antibiyotik, antihistaminik ve diğer ilaçlar sonuçları değiştirmiyor.

2 yaş altı çocuklara ve emzirme sırasında uygulanmaması gerekir.


4.2—York Testi Ataşehirde bulunan Asist Wellness Center  vs firmalara yaptırılabilir.


4.2—Asist Wellness Center de ayrıca geçmiş 90 gündeki uyuşturucu kullanımını test eden PDT90 testi,genetik farklılıklara göre ilaçların etkilerini saptayan bu göre rapor sunan ağız içi mukoza-tükrük testi(2890 TL) testleri de yapılmakta.

 

Kaynak:Para Dergisi-9-15.08.2017-S:26-28

 

 




Makalenin İzlenme Sayısı : 192

Eklenme Tarihi : 21.10.2021

Önceki sayfaya geri dön.