MAKALELER / Unutkanlığın-Odaklanma Sorununun Nedeni Susuzluk Olabilir





Unutkanlığın-Odaklanma Sorununun Nedeni Susuzluk Olabilir:

 

1—Vucuda alınan suyun üçte ikisi hücrelerin içinde yer alır.Geri kalanıysa kanda, hücreler arasında ve vücudun diğer salgılarında bulunuyor.

 

2--Organların içindeki su miktarını:

Beyin, karaciğer, böbrek ve kalp gibi organların……%65-80


Kemiklerde su miktarı kemik ağırlığının…% 30'u kadardır.

 

2.1--Bu nedenlere vücudumuzun su içeriğinin eksilmemesi gereklidir. Aksi halde organların işleyişi tehlikeye girer.

 

3—Vucut susuz kaldığında:

1--İlk olarak tüm düşüncelerimizi, duygularımızı ve vücudumuzun çalışmasını idare eden %85 i su dan oluşan beynimizde oluşan elektriksel aktivite-hormon üretimi ve bunlara bağlı beyin fonksiyonları yavaşlar.

 

1.2--Suyun azalmaya başlaması ile baş ağrısının gelişmesi en sık bulgu. Bu nedenle özellikle sıcak yaz aylarında baş ağrınız olursa ilk yapmanız gereken iş hemen su içmek. Birçok kez ağrınızın hafifler ve zamanla geçebilir.

 

1.3--Bunun yanı sıra beyinde suyun azalması ile beraber halsizlik, sinirlilik, duygusal boşluk, uyku bozuklukları oldukça sık görülen durumlardır.

 

1.4--Bu konuda yapılan çalışmalar, vücudumuzda % 1 su kaybettiğimizde beyinde algı mekanizmalarının % 5 oranında bozulduğunu gösteriyor.

 

1.4.1--Su kaybı oranı % 2'ye çıktığı zaman kısa dönem hafızamız zayıflıyor ve yeni öğrendiklerimizi hızla unutuyoruz, odaklanma sıkıntıları yaşıyoruz ve matematik problemlerini çözmekte zorlanıyoruz.

 

2--Bu kaybın uzun süre devam etmesi beynin ufalmasına ve sonucunda alzaymır hastalığına zemin hazırlamaya kadar gidiyor.

 

3--Tüm organların suyun azalması ile fonksiyonlarını kaybetmeye başlar.Cildimiz bile kendini korumak ve vücuttan suyu daha fazla kaybetmemek için aşırı sıcakta önce terlese de daha sonra kurumaya başlıyor. 


3.1--Çok ileri durumları bile beklemeden bol su içmek, suyu nem ile kaybetmemek adına nemlendirici kremlerle cildimizin nemini korumak önemli.

 

4—Su alırken ph 7.5 in üstünde kaynak sularını kullanmak daha uygun olabilir.

 

Kaynak:Konyapostası.com.tr





Makalenin İzlenme Sayısı : 151

Eklenme Tarihi : 21.10.2021

Whatsapp'ta paylaş
Facebook'ta paylaş
Önceki sayfaya geri dön.