MAKALELER / Saç dökülmesi-Kepek Oluşumuna Karşı Öneriler





Saç dökülmesi-Kepek Oluşumuna Karşı Öneriler:

 

1—Saç dökülmesi çeşitli nedenlerle oluşabilir.En büyük neden saç köklerinin yeteri kadar beslenememesidir. Zira  saç yemek yedikten sonrasindirilen besinlerin en son uğradığı yerdir.Bu nedenle saçı besleyen sıvıların-vitaminli şampuanların vs dışarıdan sürülerek kullanımı önemli.

 

1.1—Saç zayıfladığında incelmeye-beyazlaşmaya ve sonrada dökülmeye başlar.

 

2—Saçı Güçlendirmek için:

 

1—B6-B7 Vitamini desteği almak.

 

1.1--B6 Vitamini… Yumurta, tavuk, balık, süt, muz, patates, yulaf, mısır, soya fasulyesi, kuruyemiş, havuç, bezelye ve avokado da bulunur

 

1.2--B7 vitamini……..yumurta, balık, patates, süt fındık, soya ve ceviz

 

1.3—Eczaneden Doktor önerisiyle B Vitamini desteği almak.

 

2—Saçı haftada 2 gün saç diplerine hafif friksiyon-ovma yaparak kaliteli saçları güçlendiren şampuanla yıkamak-havlu ile sıkıca kurutmak.Kışın Sinüzite karşı En az 20 dk sonra sokağa çıkmak yada başa bere takmak uygun olacaktır.

 

3—Saçı uygun aralıklarla kestirip bakımını yaptırmak gerekir. Kısa kesilen saç ile mevcut saçlar daha güçlü hale gelebilir.

 

4—Saç çıkması için -Saçta dökülmeye karşı kelleşen bölgelere ezilmiş sarımsak ekstresi sürüp ardından yıkamak.

 

5—Saçta egzama-dermatit vs karşı şampuan kutusuna 1-2 adet bebe aspirini atmak ve saçı güçlendirmek için yarım tablet apikobal(B vitamini) katılıp-eritilebilir.Ayrıca saçı yıkamadan önce saçı besleyen badem yağı vs sürülebilir ardından saç yıkanabilir.

 

6—Saç çıkması için Saç PRP si Tedavisi:

 

6.1--Saç dökülmelerinin tedavisinde öncelikle dökülme nedenleri araştırılır ve sebebe yönelik tedaviler verilir. Bunların dışında saç dökülmesini durduran, saçlı derinin kan dolaşımını hızlandırarak beslenmesini arttıran yardımcı tedaviler de eklenebilir. Bunlardan biri saç PRP'sidir.


6.2--PRP (Platelet Rich Plasma) yani trombositten zengin plazma saç dökülmesinde son yıllarda sık kullanılan ve etkinliği yüksek bir saç tedavi yöntemidir. PRP ile saç dökülmesini durdurmak, saçın kalitesini ve yeni saç çıkışını arttırmak hedeflenmektedir.

 

6.2--Bu tedavi için kişiden damar yolu ile yaklaşık 8-10 cc kan alınır ve bu kan özel bir kit içinde santrifüj ile trombositlerden zengin kısmı ayrıştırılır. Trombositler hücreleri tedavi etmek için gerekli olan büyüme faktörlerini içerir.

 

6.3--Bu elde edilen trombositten zengin plazma saçlı deriye ufak iğneler ile yüzesel enjeksiyon tekniği ile 1 santimlik aralarla uygulanır.

 

6.4--PRP yöntemi 4-6 haftalık aralıklarla 2-6 seans arasında uygulanmaktadır. Saçları canlandırmak, dökülmesini durdurmak için uygulanan bir diğer tedavi saç mezoterapisidir.

 

6.5--Saç mezoterapisi, saç için gerekli olan vitaminleri, mineralleri, dolaşım düzenleyicileri içeren ürünlerin saçlı deriye lokal olarak enjeksiyonudur.

 

6.5.1--Belli periyotlarla uygulanan bu enjeksiyonlarla saçların beslenmesi ve dolaşımının düzelmesi sağlanır. Bunun sonucunda daha canlı, parlak saçlar elde edilmesi hedeflenir, saç dökülmesi durur, saç telleri kalınlaşır.

 

6.5.2--Saç mezoterapisi ihtiyaca göre 7-14 günde bir, 

8-10 seans uygulanabilir. Saç PRP'si ile kombine uygulanması başarı oranlarını arttırır."

 

Kaynak:https://www.yeniasir.com.tr/


2--Saçları Kuvvetlendirmek-Bakımı:


1— Saçlar için olmazsa olmaz unsurlar biotin, folik asit ve demirdir.


1.1--1 adet; şeftali (demir içerir), 1 adet domates (folik asit içerir). 1 avuç da ezilmiş bademi blendera atıp iyice karıştırıp için. 


1.2--Rutin aralıklarla bu karışımı tükettiğinizde saçlarınızdaki farkı göreceksiniz. Saç bakımı bir bütündür ve şampuandan yağa kadar her şey saçların kalitesini etkiler.


2-- Kuru saç sorununu çok basit yöntemlerle çözmek mümkün. Saçlarınızı ılıksu ile yıkayın. Soğuk veya aşırı sıcak su, saç derisine ve saçlara zarar verir.


2.1--Kuru saç tipine sahipseniz, saçlarınızı elma sirkesi katılmış suyla yıkamanız oldukça faydalı olacak ve saçlarınızın parlamasını sağlayacaktır.


2.2--Haftada bir mutlaka zeytinyağı maskesi uygulamanız gerekir. Zeytinyağı maskesi, yağ dengesini tekrar oluşturacaktır.


2.3--Saç kurutma makinenizi yüksek ısıda kullanmayın. Saçlarınızı havlu ve fön makinesiyle hızlı ve sert kurutmaya çalışın.


3—Rusya da mikrodalga fırın kullanılmıyor.Saç kurutma makinelerinin yaydığı elektromanyetik radyasyona karşı en iyi çözüm saçları havlu ile iyice kurutmaktır. 


3.1--Saç kurutma makineleri aynı zamanda sinüzit nedeni olabilir.


3.2--Sinuziti kurutmak için saçları havlu ile kurutmak-saçları kısa tutmak-fön kullanmamak-ıslak saç ile dışarı çıkmamak yada en az sıcak kapalı yerde 30 dk kalmak.


3.2.1--Sinuziti kurutmak için bahartçıdan alınan rezene,kuşburnu,meyan bir cam bardak sıcak suda içine baharatçının söylediği kadar-az miktarda atılacak demlenecek içilecek.


3.2.2--Bu çay oldukça iyi olup ayrıca farenjite karşı kesinlikle elektrikli-gece lambası olarak kullanılan küçük ampul ile ısıtılan tuz lambası kullanmak oldukça önemli olabilir.


3.3--Saç yıkandıktan sonra havlu ile ıslaklığı iyice alındıktan sonra  ılık bir odada yarım saat kalındığında kendiliğinden doğal olarak kurur.ve gece yatmadan evvel-özellikle kışın banyo yapıp yarım saat sonra yatağa girmek-yazın sabah akşam ılık su ile duş almak insanı enerjik yapar.


3.4--Banyo ise haftanın sadece 2 günü sabunlu ve şampuanlı yapılırsa vücudun doğal yağ tabakası da korunmuş olur.


3.5—Saçlar zayıfladığında ya incelir ya dökülür yada beyazlaşır.Herhalükarda dökülse bile saç güçlendirilirse yeniden çıkmasına yetecek kar kıl kökü bulunabilir. Taze cevizin yeşil kabuğunu kaynatıp saç yıkanırsa beyaz saç önce sarıya sonra siyaha dönebilir.


3.3—Kellik için saç ekimi düşünülebilir.Türkiyede uygulamalar başarılı. Ayrıca biz daha ucuzuz. Almanya’da bir seans yaklaşık 16 bin lira. Bizde ise ortalama 6 bin. Bunun yanında hastalar turizm şirketleriyle VIP karşılamak, 5 yıldızlı otellerde ağırlanmakta.

 




Makalenin İzlenme Sayısı : 170

Eklenme Tarihi : 21.10.2021

Whatsapp'ta paylaş
Facebook'ta paylaş
Önceki sayfaya geri dön.