MAKALELER / Reflüde Akdeniz Diyeti ve Alkali Su Uygulaması





Reflüde Akdeniz Diyeti ve Alkali Su Uygulaması:


1—Yapılan bir araştırmada gırtlak reflüsü hastalarının bir bölümü mide ilaçlarıyla bir kısmı Akdeniz diyeti ve alkali su ile tedavi edildi.Aynı zamanda yapılan çalışma içinde Her iki grubunda çay-kahve,çikolata, yağlı ve acı gıdalar ve alkolden kaçınması sağlandı.


2—6 Hafta sonra diyet yapan grup hastalarda reflü belirtileri açısından ilaç kullanan grupla benzer oranda düzelme görüldü.Hatta diyet yapan grupda iyileşme daha yüksek çıktı.


3—Alkali su mide asidini ve kanı-mideyi asidik durumdan uzaklaştırıp-nötralize edip tedavi etmekte aynı zamanda Akdeniz diyeti(balık ve sebze ağırlıklı diyet)ndeki bitkisel proteinler midede pepsin üretimini azaltıp mideyi-reflüyü tedavi etmekte.


4—Sonuç olarak midede reflü-gastrit-ülser tedavisi için hayat tarzını değiştirmek ve Akdeniz diyeti-alkali su tedavisi iyi bir seçenek.


4.1—Akdeniz diyetinde-sebze-meyve-balık-tam tahıllı ekmek-zeytin yağlı ağırlıklı beslenme-alkali su kullanmak(alkali su ph ı yüksek 7.5 üstü sular olarak nitelenebilir.).


Alkali su için Ph ı 7.5 olan kaynak suyu veya alkali su üreten cihazdan çıkan su yada 1 bardak suya suya eczaneden alınan İngiliz karbonatı-1 çay kaşığı karışıtırılarak kullanılabilir.


Kaynak:Dünya Gazetesi



Makalenin İzlenme Sayısı : 189

Eklenme Tarihi : 21.10.2021

Whatsapp'ta paylaş
Facebook'ta paylaş
Önceki sayfaya geri dön.