MAKALELER / Otizm, panikatak, anksiyete,parkinsonda Brain-Gym Tedavisi:





Otizm, panikatak, anksiyete,parkinsonda Brain-Gym Tedavisi:

 

1--Otizm, panikatak, anksiyete bozukluğu, alzheimer, parkinson gibi rahatsızlıklar ile dikkat eksikliği yaşayanlar için oldukça etkili olan Brain Gym metodu, artık Eskişehir’de de uygulanmaya başlayacak.

 

2--Amerikalı Paul Dennison’un, hareketin beyin üzerindeki etkilerini gözlemleyerek bulduğu uygulama, Avrupa ve Amerika’da pek çok okulda dikkat dağınıklığı yaşayan öğrenciler üzerinde uygulanıyor.

 

3--Türkiye’de İstanbul, Ankara ve Antalya’da uygulanan metodu, Eskişehir’de hizmete sunan Yaşam Koçu Birsel Önal, Brain Gym yöntemiyle sınava hazırlananların, dikkat ve özgüven eksikliği yaşayanların olumlu sonuçlar aldığını belirtti.

 

4--Bu metodu her yaştan insanın uygulayabileceğini aktaran Önal, uygulamanın “Bu uygulama ile odaklanma sorunu yaşayanlar, iş performansını artırmak isteyenler, sporcular, tik hastaları, duygu ve öfke kontrolü sağlayamayan çocuklar ve yetişkinler de olumlu sonuç alıyor.

 

4.1--Metodu küçükten büyüğe herkes yapabilir. Çünkü herkesin beden hareketleri yapması, kaslarını çalıştırması gerekiyor. Her bir kas beyinde farklı bir yeri uyarıyor.

 

4.2--Bu metodu

1--ilişkilerde duyguları dengelemek,

2--özgüveni geliştirmek,

3--konsantrasyonu ve belleği güçlendirmek,

4--okuma, yazma, matematik yetilerinin gelişmesini sağlamak,

5--refleksleri geliştirerek bedenle,

6--çevreyle ve zihindeki düşüncelerle ilgili genel farkındalık sağlamak ve beden hareketlerinin koordinasyon içinde olmasını sağlamak için uyguluyoruz.

 

7--Brain Gym ile anda kalabiliyoruz, zihnimizi susturuyoruz. Anda kaldığımız zaman fikirler doğuyor. Kendimizi iyi hissediyoruz ve farkındalığımız artıyor” dedi.

 

5--Uygulamanın ön korteksi güçlendirerek beynin diğer alanlarını dengelemekte.

 

5.1—Sonuç olarak , Bir anksiyete bozukluğu hastası, Brain Gym’in temel hareketlerini 1 hafta uyguladığında, bedenindeki kas seğirmelerinin sona ermekte,11 yaşında olan ve okuma zorluğu çeken bir öğrenci, daha akıcı okumaya başlamış ve özgüveni geri gelebilmekte.Parkinson hastası ise Brain Gym’in sadece 1 egzersiziyle anda kalmayı başardı. Çok iyi hissedebilmekte.

 

5.2--Bilinç altımızda yatan kötü anılardan dolayı kaslardaki enerji akışının aksadığını ve teknolojinin beden hareketini kısıtlamasıyla kasların yeterince kullanılmadığını ifade eden Uzman Önal, bu akışın yeniden sağlanması için Brain Gym’in gerekli olduğunu da kaydetti.

5.3--Metodun her hafta 1 gün olmak üzere ayda 4 gün uygulanabilmekte.

 

6—İstanbulda http://braingymistanbul.com





Makalenin İzlenme Sayısı : 157

Eklenme Tarihi : 21.10.2021

Önceki sayfaya geri dön.