MAKALELER / Kalp Sağlığı İçin Kereviz-Maydanoz-Kiraz-Nar





Kalp Sağlığı İçin Kereviz-Maydanoz-Kiraz-Nar

 

Uzman Diyetisyen Nilay Keçeci, kalp için çiğ ve sağlıklı tercihler için maydanoz, brokoli, kereviz, zeytinyağı, nar, kiraz ve avokado gibi besinlerin çiğ tüketilmesi gereken besinlerin önünde geldiğini kaydetti.

 

1--kerevizin, kalp sağlığı için en faydalı beyaz besinlerin başında gelmekte olup Kereviz çiğ olarak yoğurt ile karıştırılıp salata, meze şeklinde de tüketilebilir.

 

1.1--Kereviz, kalp krizi riskini önleme ve kalp ritimlerini düzenleme konusunda yardımcıdır. Kan basıncı ve damar yapısı üzerinde de olumlu etkilidir.

 

2--Maydanoz’un kalp sağlığı için çiğ olarak tüketilmesi gereken yeşil sebzelerin başında gelmekte olup Özellikle salatalarda ya da üzerine bir miktar zeytinyağı gezdirilerek tüketilmesi; şeker, tansiyon gibi pek çok hastalığa olumlu etki ederek kalp sağlığının korunmasına ve vücuttaki fazla suyun atılmasına yardımcı olur.

 

3—Zeytinyağı:Kalp sağlığı için omega 3 ve 6 içeriği yüksek olan zeytinyağı ve fındık yağının oldukça faydalı dır. Yemekler dışında her gün içerisine 1 tatlı kaşığı kadar atılan baharatlar ile birlikte pişirilmeden bu yağların çiğ tüketilmesi gerektiğini bildirdi.

 

4—Nar:Antioksidan özelliği yüksek olan narın kırmızı besinlerin içerisinde kalbi en iyi koruyan besinlerden olup özellikle sabah saatlerinde 1 kase kadar nar tanelerini tüketmenin kalp sağlığı başta olmak üzere, kolesterol ve damar yapısı için fayda sağlar.

 

5—Kiraz:Antioksidan etkisi ve içerdiği mineraller ile kalp sağlığını olumlu yönde etkileyen kirazı en doğalından kısacası dalından alıp, temizleyip günde 1 avuç tüketmek kalbiniz için şifa olacaktır.”

 





Makalenin İzlenme Sayısı : 165

Eklenme Tarihi : 21.10.2021

Önceki sayfaya geri dön.