MAKALELER / İngiltere'de Gıda Ürünlerinde Şeker Miktarı Azaltılacak





İngiltere'de Gıda Ürünlerinde Şeker Miktarı Azaltılacak

 

1--İngiltere’de bisküvi, çikolata, kahvaltılık gevrek gibi ürünleri üreten firmalara şeker oranını azaltma uyarısı yapıldı.

 

2--Ülkenin kamu sağlığından sorumlu kurumu gıda ürünlerindeki şeker oranlarım bu yıl % 5, 2020 yılına kadar ise % 20 oranında azaltması için harekete geçti.

 

3-- Ağustos 2016 tarihli çocuk obezitesini azaltma programı çerçevesinde bir yönetmelik hazırlayan İngiltere Kamu Sağlığı Kurumu sektörden, ürünlerinin boyutlarını küçültmelerini ya da daha sağlıklı ürünler üreterek şeker düzeyini düşürmelerini istiyor.

 

4—İngiltere Kamu Sağlığı Kurumu Baş Diyetisyeni Dr. Alison Testone,Eğer firmalar bu yönetmelikleri uygularsa 2020 yıılına kadar İngiltere Piyasasından 200 bin ton şeker çıkmış olacak” dedi.

 

5--İngiltere Kamu Sağlığı Kurumu’nuıı yönetimliği perakende satıcıları, üreticileri, küçük kafeleri, kahve ve fastfood zincirlerini kapsıyor.

 

6--Şeker oranının azaltılması istenen 9 ayı kategori içinde kekler, bisküviler çikolata ve şekerler, don durmalar, puding ler, yoğurtlar kahvaltı ürünler: ve tatlı kremalar yer alıyor.Ayrıca  İngiltere’de meşrubatlara getirilen şeker vergisi de Nisan ayında yürürlüğe girecek.

 

7—Yorum:


1—Türkiye de Sağlık Bakanlığına Bağlı Gıda ve İlaç İdaresi Kurulabilir.Bu idareye bağlı kamu sağlı dairesi benzer şekilde kamu sağlığını bozduğu düşünülen araştırmalarca kanıtlanmış konularda benzeri kararlar alabilir.

 

2—Bu anlamda Türkiye de Bakanlık obezleşmeye doğru ilerliyen Türkiye de İngiltere benzeri karar alabilir.

 




Makalenin İzlenme Sayısı : 172

Eklenme Tarihi : 21.10.2021

Önceki sayfaya geri dön.