MAKALELER / Isının İyileştirici Gücü- Physiotherm





Isının İyileştirici Gücü- Physiotherm:


1--Kaynak yazının konusu olan İki Omur kırığı olan Luis Schvvarzenberger Alternatif tıp uzmanı olan arkadaşı ona, derin ısıdan sözetti. Kızılötesi (FIR) üzerine yoğun olarak çalıştı ve başarılan şey adeta imkansızdı.


2--Derin ısı vücudun kendini iyileştirme kabiliyetini etkinleştirdi ve Schvvarzenberger kısa bir süre sonra iyileşip tekrar ayağa kalktı.


3--Bu uygulama ile tamamen ısının iyileştirici gücüne ikna oldu ve kızılötesi alanındaki bir uzman ile patentli lava sand (lav kumu) teknolojisini kullanarak özel düşük sıcaklıklı kızılötesi vericilerini ve kabinlerini geliştirdi. Sonrasında eşsiz bir başarı kazandı.


4—Teknik Bilgi:


4.1--Uzun dalga boylu infrared (Far Infrared / FIR) güneşten gelen ve canlılar için hayati öneme sahip bir ışındır. Bu ışınım“Derin Isı”olarak da adlandırılır.


4.2--Uzun dalga boyuna sahip olduğu için (7-14 mikron) canlılar tarafından emilerek ısı oluşturur. 


4.2.1--Vücudun 0,1 mm-0,2 mm içerisine nüfuz eder. 


4.2.2--Kısa dalga boyuna sahip olan ışınım (quartz ısıtıcı soba benzeri cihazlar) ise kolayca yansır ve sadece cilt yüzeyini aşırı derecede ısıtarak rahatsızlık yaratır.


4.3--FIR (derin ısı) ışınları canlı organizmalar ile çok uyumludur ve canlılarda büyüme ve etkiler oluşturur:


4.4--Her canlı organizma kızılötesi ışın yayar. Canlı ölünce kızılötesi ışınımda kaybolur.


4.5--Kızılötesi ışınlar, cilt yüzeyinden 4 cm derinliğe kadar dokulara nüfuz eder ve ısıtır.


1--Kan dolaşımını hızlandırır.


2--Dokulara daha fazla oksijen taşınır.


3--ödem ve şişlikleri giderir.


4--Kas spazmının ve bel ağrılarının giderilmesinde destekleyicidir.


5--Kan damarları ve dokuların esnekliğini artırır.      


6--Yaşlanma karşıtı etki oluşturur.


7--Yaşam konforunun artmasına katkı sunar.


4.6--Derin ısı ışınları (FIR) cep telefonları, elektronik cihazlar gibi elektromanyetik kirlilik oluşturmaz. 


4.6.1--İsveç ve Japonya’ da yapılan bilimsel çalışmalarda FIR güvenli bulunmuş, insan sağlığı için zararlı elektromanyetik etki oluşturmadığı gösterilmiştir.


4.7--Kan damarları zamanla toksinler ve metabolik faaliyetler sonucu oluşan diğer atık maddeler sebebiyle esnekliğini yitirir. 


4.7.1--Derin ısı ışınları, toksinlerin vücut dışına çıkmasında çok etkilidir. Bu sayede damarların esnekliğinin artmasına katkı sunar.


4.8--Vücudun en çok akupunktur noktası içeren kısmı sırt ve bel bölgesidir. Burası aynı zamanda masaj için en çok kullanılan bölgedir. 


4.8.1--Masaj, akupunktur noktalarını uyararak sağlıklı vücutta olması gereken ideal kan dolaşımının devamını ve rahatlamayı sağlar. 


4.8.2--Akupunktur noktaları basınç, iğne ve lazerle uyarıldığı gibi ısı içeren FIR ışınlarıyla da uyarılır. 


4.8.3--Bu sayede masaj yaptırmadan derin ısı kabinleriyle masajın bütün yararlı etkilerinden faydalanılır.


4.9--Kızılötesi (FIR) ile tedavi yapan cihazlar, fizik tedavi ve rehabilitasyon merkezlerinde sıkça kullanılır. 


4.9.1--Kan dolaşımını hızlandırır; hasarlı dokuların onarımını destekler.-Cildin kolajenini destekler. Bu şekilde cildin güzelleşmesine katkı sağlar.


4.10--Patentli lavasand (lav kumu) teknolojisi ve özel yansıtıcı. geometrisi ile Physiotherm ürünleri, iyi ayarlanmış ve homojen olan bir ısınma alanını mümkün kılmaktadır. 


4.10.1--Kontrol sistemi ise, cildin ısıyı emme kapasitesine göre uyarlanmıştır.


4.11--Buna ek olarak SensoCare® teknolojisi, kullanıcının vücut sıcaklığını sürekli olarak ölçerek, verilen ısının yoğunluğunu otomatik bir şekilde ayarlar.


4.12--Isı geçirmez alanda (dinlenen, elbisesiz yetişkinlerde 27-37 °C hava sıcaklığı) vücudun ısıyı emişi ve vücudun ısı kaybı dengededir.


4.13--Physiotherm kabini bu denge ortamını sağlar. Bu koşullarda vücuda verilecek olan ısı, cilt yüzeyinin 

% 10-12’ lik kısmından daha fazlasına uygulanmaz.


4.13.1--İdeal olarak, sırt ve bel bölgesinden ısıtma yapılır. Böylece vücudun içine ısıyı transfer etmek mümkün olur.


4.14--Vücut sıcaklığı fazla yükselmeden kanın ısısı artar. Vücut, içerideki ısıyı, içten dışa doğru kan akımını artırarak dengeler Suni olarak yüksek ateşe neden olmadan, kalp ve dolaşım sistemine yük bindirmeden terleme-ısı transferi gerçekleşir.


4.15--Yüksek sıcaklık uygulanmadığı için beyin ve üreme organlarında, hasara neden olmaz. Klasik sauna sisteminde ısı geçirmez alan yoktur. Aksine yüksek sıcaklık bölgesi vardır.


4.16--Geleneksel sauna ile Physiotherm derin ısı kabini arasındaki tek benzerlik, her ikisinde de terlemenin meydana gelmesidir. Bunun dışındaki özellikler derin ısı kabinlerini benzersiz ve sağlığa yararlı oluşuyla ilgilidir.


4.17--Klasik sauna içerisinde yüksek enerji maliyeti meydana getiren, bir yüksek sıcaklık üreticisi vardır. Böylece kabin içindeki sıcaklık 80-100 °C gibi çok yüksek seviyededir.


4.18--Amaç cildin ısınmasını temin etmek süretiyle vücudun indirekt olarak ısınmasını ve terlemesini sağlamaktır. 


4.18.1--Ancak, bu yüksek sıcaklık insan sağlığı açısından bazen tehdit edici olabilir (hipertansiyon, kalp hastaları gibi).


4.19--Uzun süre saunada yüksek sıcaklıkta kalan erkeklerde kısırlık oluşabilir. Testisler yüksek sıcaklığa hassastır. Uzun süre yüksek sıcaklığa maruz kaldığında sperm üretimi ve kalitesi azalır.


4.20--Cilt çok ısınsa bile bu ısı, vücudun terlemesi için gerekli olan kan ısısının artışını yeteri kadar sağlayamaz. 


4.20.1--Zira vücudun ısı kontrol mekanizması devreye girdiğinde klasik sauna çoğunlukla stres yaratır. Yeterli ısınma sağlanamaz, verim azdır.


4.21--Derin ısı kabinlerinde ise, kabin içinin sıcaklığı en fazla 37 °C’ dir. Stres oluşturmaz. Kabin içi ortam sıcaklığı vücudun ısı transferi dengesini sağlamak amaçlıdır. 


4.21.1--Terleme ve ısı verme, sırt ve bel bölgesinden Lavasand teknolojili vericilerle sağlanır. Vücut içten ısınır ve bu ısıyı dengelemek için yoğun birterleme olur. Bu sayede vücuttaki toksinler terleme ile vücut dışına atılır.


4.21--Ayrıca derin ısı, dokuların kan dolaşımını hızlandırarak ağrıların, şişlik ve ödemin giderilmesine katkı sağlayabilir. Omurga rahatsızlıkları, kalp-damar rahatsızlıkları, hipertansiyon hastalar için destekleyici olabilir.


4.22--Far-lnfrared (FIR) derin ısı teknolojisi, güneşin yaşamayı destekleyen en önemli ışını olan Kızılötesi C ışınlarının sağlıklı yaşam için kullanılmasını sağlar.


4.23--Derin ısı vücudun metabolizma hızını arttırarak kilo vermeye yardımcı olabilir. Özellikle diyetin etkili olamadığı düşük metabolik hız sorununda etkili olabilir.


4.24--Terleme ile tuz atımı da olduğu için tansiyon rahatsızlığı olanlara yardımcı olabilir. Aynı zamanda toksin ve atık maddelerin vücuttan atılması için terleme çok önemlidir. 


Sağlıklı yaşam için terleme son derece önemlidir. Vücutta biriken ve atılamayan toksinlerin birçok rahatsızlıklarda etkili olabildiği gösterilmiştir.


4.25--Önemli: Ortam kabin sıcaklığı 40-60 °C arası çalışan bazı infrared kabinlerde klasik saunanın istenmeyen etkileri oluşabilir. 37 °C’ lik maksimum kabin sıcaklığı yalnızca Physiotherm derin ısı kabinlerinde mevcuttur.


4.26--Isıtıcı kızılötesi C ışınımı yayar ve bu ciltte ısıya dönüşür. Ardından kan aracılığıyla vücudun içine taşınır.


4.27--Physiotherm derin ısı kabinleri yüksek vücut sıcaklığına yol açmaz. 38 °C’ nin altında çalıştığı için vücudu strese sokmadan terletir.


4.28--Seramik tüplerde saklanan özel lav kumu sayesinde ısı uzun süre depolanır ve kontrollü bir ısıtma gerçekleşir.


4.29--Yaklaşık 27-37 °C’ lik ( ısı geçirmez bölge) rahat bir hava sıcaklığında, sırttan harici olarak ilave ısı uygulanırken vücut rahatlar.


5—Sonuç Olarak:Physiotherm kızılötesi (derin ısı) kabinlerinde yapılan bir seans, kalp ve dolaşım sistemi açısından hafif bir egzersizle aynı etkiye sahiptir.


1--Bağışıklık sistemini güçlendirir.


2--Kan dolaşımını ve metabolizma hızını arttırabilir. Yoğun terleme ile vücudun toksinlerden arınması mümkün olabilir.


3--Kas spazmı ve bel ağrılarının azaltılması için ciddi bir yardımcı olabilir.


4--Çeşitli cilt rahatsızlıklarını azaltmak için yardımcı olabilir (sedef, mantar, egzama vb.).


5--Kilo vermek ve forma girmek için yardımcı olabilir.

 

6--Isının İyileştirici Gücünden yaralanmak için, bu işi yapan bir  Physiotherm firmasından evdeki vs banyonuza Physiotherm fır kabini yaptırmak olabilir.





Makalenin İzlenme Sayısı : 171

Eklenme Tarihi : 21.10.2021

Önceki sayfaya geri dön.