MAKALELER / Et-İşlenmiş Et Manik-Depresyon Riskini 3.5 Kat Artırıyor





Et-İşlenmiş Et Manik-Depresyon Riskini 3.5 Kat Artırıyor:

 

1--İngiliz gazete Daily Mail'de yer alan habere göre; işlenmiş et yemek, kişinin manik nöbet geçirme riskini artırabilir. Araştırma bulgularında işlenmiş et tüketen insanların manik depresyon açısından üç buçuk kat daha fazla hastaneye başvurduğu gözlemlendi.

 

2--Johns Hopkins Üniversitesi'ndeki araştırmacılar, insanlara kurutulmuş ve tütsülenmiş et yiyip yemediklerini sordular. Kurutulmuş ve tütsülenmiş et tüketenlerde hastaneye yatış riskinin daha yüksek olduğunu buldular.

 

3--Uzmanlar, et koruyucuları olarak kullanılan nitratın, onları yiyen insanların beyinlerini ve bağırsak bakterilerini etkileyebileceğini söyledi. 


3.1--Ayrıca bilim insanları, nitrik oksitin, bipolar bozukluğu olan kişilerin kanında daha yüksek seviyelerde bulunduğunu kaydetti. 

 

4—Yorum:

 

4.1--Psikiyatrik özellikle manik-Depresyon teşhisi konmuş kişilerin nitratla işlenmiş salam-sucuk-sosis tüketiminde uzak durmaları ve

 

4.2--firmalarında et mamülleri üretiminde nitrat kullanımını azaltmnaları mümkünse organik-kuru et tipi ürünleri üretmeleri uygun olabilir.

 

Kaynak: https://www.haberturk.com/islenmis-etteki-tehlike





Makalenin İzlenme Sayısı : 171

Eklenme Tarihi : 21.10.2021

Önceki sayfaya geri dön.