MAKALELER / Düşük Tuzlu Beslenme Zararlı





Düşük Tuzlu Beslenme Zararlı:


1—Mc Mastar Üniversitesinde Andrew Mente ve ekibi tarafından yapılan 49 ülkede 130.000 katılımcıyla yapılan bir araştırmaya göre ortalamanın altında tuz tüketen insanlarda kalp enfarktüsü ve inme riski daha yüksek.


1.1—Düşük tuzlu beslenme gerçi kan basıncını biraz düşürüyor ama tuz eksikliği buna karşın bazı belli başlı zararlı hormonların artmasına yol açmakta.


2—Öte yandan yüksek tansiyon hastaları arasında sadece küçük bir kısmının fazla günde 6 gr dan fazla tükettiğini kanıtlanmakta.İnsanların büyük kısmı tuzu doğru miktarda tüketmekte.


3—Ortalama tuz tüketimi 3-6 gr arasında.1 silme çay kaşığı tuz yaklaşık 2 gr dır.


4—Rafine tuzlar ısıl işlem gördüğü için bunun yerine doğal kaya tuzu vs organik tuzlar kullanılabilir.Doğal tuz tansiyonu dengelerken,rafine tuz un ortalamanın üstündeki değerinin tansiyonu artırdığı söylenebilir mi.


5—Fazla tuz tüketmek bedende daha fazla suyun tutulmasına-ödem e neden oluyor.Bu da kan basıncını artırıp beyin ve böbrekleri olumsuz etkileyebilir.


6—Yemeklerde günlük 1 silme çay kaşı tuz yeterli olup,asıl önemli işlenmiş gıdalarda bulunan tuz oranıdır.Bu nedenle raf ömrünü artırmak için içine tuz katkılı kat maddeleri ile işlenmiş-katkılı gıda alırken tuz oranlarını dikkate almak uygun olacaktır.


Kaynak:HBT-S:11/10.06.2016





Makalenin İzlenme Sayısı : 171

Eklenme Tarihi : 21.10.2021

Önceki sayfaya geri dön.