MAKALELER / Diş Eti Kanamalarına Karşı Öneriler





Diş Eti Kanamalarına Karşı Öneriler:

 

1-- Dişlenizi temizlerken , Günlük diş ipinize çay ağacı yağı eklenmesi, diş eti iltihabını ve diş eti kanamasını azaltmanıza yardımcı olur.

 

2--Yeşil çayın içerisindeki katesin maddesi ağızdaki bakterilerin yok olmasına yardımcı oluyor. Yeşil çayın şekersiz içilmesi uygun olacaktır.

 

3--Neem yağı, insanların ağızdaki enfeksiyonları temizlemek için kullandığı eski ilaçlardan biridir. Hoş bir tada sahip olmayan neem yağının iyileştirme kabiliyeti çok fazladır.

 

4-- Süper meyve olarak bilinen camu camu'nun bir çay kaşığı 200 mg'dan fazla C vitamini içerir. C vitamininin faydalarından biri de diş eti kanamasını ve diş eti iltihabını azaltmasıdır.

 

5--Probiyotikler, ağız sağlığımız için yararlıdır ve günlük olarak kullanabileceğiniz oral probiyotikler mevcuttur. Probiyotikler, diş çürüğü ve diş eti hastalıklarının tedavisinde faydalıdır.Ağzınızda ne kadar iyi bakteri birikirse, kötü bakterilere karşı savunmanız o kadar iyi olur.

 

5.1—Yemek yerken aperatif olarak alacağınız doğal ev tipi lahana veya biber turşusu ve gün içinde yediğiniz ev yoğurdu veya kefir ağız içinden geçerken ağız içine ve  vücuda sağlıklı bakterileri de bırakır.Bu nedenle yemeklerimizde turşuyu  ve ev yoğurdunu eksik etmemek gerekir.

 

6—Dil temizliği:Dil temizliği için dil veya diş fırçası satın alın ve dilinizi temizleyin.

 

6.1—Diş fırçasını 3 ayda bir değiştirmek.Sert kıllı fırça yerine yumuşak kıllı fırça kullanmak uygundur.

 

7--Kimyasallarla dolu bir diş macununun yaptığı en kötü şey; probiyotikleri ağızdan uzaklaştırmak ve ağız sağlığımıza zarar verebilmesidir.Bu nedenle

 

7.1--Nane, okaliptüs, meyan kökü ve karanfil gibi doğal tazeleyiciler içeren diş macunlarını tercih edilmesi uygun olabilir.

 

7.2--Florür, triklosan, sodyum hidroksit, sodyum lauril sülfat ve diğer kimyasalları içeren diş macunlarından uzak durmanız sağlığınız açısından önemlidir.

 

8--Diş etlerine yağ sürme ve ovalama yöntemi, diş eti iltihabını ve boşluklara neden olan zararlı Streptococcus mutans bakterilerini de azaltır. Hindistan cevizi yağı bu iş için en ideal yağdır. Bu yağ ile diş etlerinizi ovalayın ve aynı zamanda gargarada yapabilirsiniz.

 

9—Diş macunu alırken 

1--doğal malzemeler içeren organik diş macunu alınabilir.


2--macunsuz diş fırçası satın alınabilir


3--yada dişi fırçaladıktan sonra ağza bir miktar sirke alıp ağzı 1-2 dk çalkalamak uygun olabilir.Zira sirke hem probiyotik bir malzemedir hemde ağızda virüs ve kötü bakterileri aynı zamanda ağırlığı yok eder.

 

10—6 ayda bir diş hekimine gidip diş taşı temizliği yaptırmak uygun olacaktır.

 

Kaynak:https://www.yeniasir.com.tr/

 

 




Makalenin İzlenme Sayısı : 174

Eklenme Tarihi : 21.10.2021

Önceki sayfaya geri dön.