MAKALELER / Çıplak Ayakla Toprağa Basmanın Faydaları





Çıplak Ayakla Toprağa Basmanın Faydaları:

 

1—Çıplak ayakla toprağa basarak vücudumuzdaki statik elektriği toprağa iletiriz.Yani topraklama yaparız.

 

2--Topraklama ile kırmızı kan hücreleri % 280 artar. Bu durumun sonucunda ise kana büyük oranda oksijen gider.Bu ise vücutta oluşan her türlü toksik ve mutant hücrenin yok olmasını  ve Dokuların bol oksijen ile çok daha iyi çalışmasını sağlar.

 

3--Çocuklarda görülen 2 tip diyabet hastalığının en önemli nedeninin topraklama eksikliğinden olduğu ortaya çıkmıştır. Yapılan araştırmalara göre, hayvanlarda yapılan deneyler sonucunda topraklanmamış farelerin kan şekerlerinin aynı beslenme programı uygulanan topraklama yapılan farelere oranla daha yüksek olduğunu gösteriyor.

 

4--Kadınlarda doğum kontrol haplarının fazla kullanılması sonucunda zeta potansiyeli çoğalır. Bu potansiyel ilerleyen zamanlarda kadınlarda kalp krizi riskinin artmasına neden olur. Toprağa uzun süre basılması sonucunda zeta potansiyeli nötr hale gelir ve kalp krizi riski en aza iner.Özellikle menopoz sonrası kadınların toprakla uğraşması onların sağlığını korur.

 

5—Toprak alan nasıl oluşturulur:

 

5.1—Balkonda ve terasta seramik üstüne membran çekildikten sonra onun üstüne delikli su sızdıran kaplama onunda üstüne delikli 40x40 cm bakır-pirinç levhalar döşenir.Bu levhaların üstüne torflu toprak ve çimen-bitki ekilir.Bakır levhalar binanın toprak hattına bağlanır.Bitkilerin sulaması damlama sulama hattıyla sağlanır.

 

5.2—Belediyeler kişiler için hafta sonu vs belli saatler arası için kiralanabilir yeşil bahçeler oluşturabilir.

 

5.3—Yada şehir içi-dışı bahçeli ahşap hazır evlerde,evin bahçesinde hafta sonları vakit geçirilir.

 

Kaynak: http://www.turkiyegazetesi.com.tr/saglik


 




Makalenin İzlenme Sayısı : 185

Eklenme Tarihi : 21.10.2021

Önceki sayfaya geri dön.