MAKALELER / Cinsel Kimliğin Genetiğinin Matematik Yapısı:





Cinsel Kimliğin Genetiğinin Matematik Yapısı-bir tez önerisi:


1—Matematik Öneri ve Bilgiler:


1—Cinsel kimlik erkek spermi ile kadın yumurtasının DNA larının matematik kurallara göre  bileşimi ile oluşur.


2—Cinsel kimlik fıtrata bağlı olup 3 tür kimlik söz konusu olabilir. Bunlar,kadın,erkek, transeksüel kimlik olarak nitelenebilir.Doğu toplumlarında transeksüel kimlik bir ruhsal sapma olarak nitelenmeye çalışılırken ,Batı toplumlarında transeksüel kimlik bir cinsel kimlik olarak kabul edilmektedir.


2.1—Transeksüel kimliğe sahip bireylerin kadınsı davranışları taklit etmesi,organizmanın 2 kimlik arasında kendisini kadın kimliğine daha yakın olarak hissetmesi yada organizmanın enerjisinin korunumunun bir sonucu olabilir. Zira ilkel insanda  erkek kimlik , avcı kimliğe sahip olup-güç gerektirirken kadın ise erkeğin avladıklarını pişiren bir yapıda-bebeği koruyan bir roldedir.


3—Hormon verilmesi vs gibi dışsal etkilerin cinsel kimliği etkilemesi konu uzmanlarınca %5-10 civarında olarak ifade edilirken kimliğin %95 i fıtrata yani ebeveynin sprerm ile yumurtanın bileşimine bağlı olarak oluşur.


4—Erkek spermi ile kadın yumurtasının bileşimi ifadesini vektörel çarpım olarak ifade edersek aşağıdaki ifadelere ulaşabiliriz.


4.1—Kadını “ -1” ile,erkeği “+1” ile,transeksüel kimliği “0” ile ifade edersek aşağıdaki matematik yorumlara ulaşabiliriz.


4.1.1—Vektörel çarpım iki ifadenin skaler çarpımı ve aralarındaki açının cos(cosinüsü ile) çarpımı ifadesidir.Açı kadın erkek bileşiminde(DNA ların bileşim açısı) 180 C olup Cos180=-1,Cos0=1 dir.Cos90=0 dır.


Yani yeni ifadeye CK=(-1)x(-1)xCos(0)= (-1)x(-1)x(-1)=-1


1—ilk toplum olabilir--İlkel insan toplumunda üreme-kadından kadına…

CK=(-1)x(-1)xCos0=-+1…ilk erkeğin ortaya çıkması.

1.1--Ardından kadın-erkek birleşimi… CK= (-1)x(+1)xCos180=-1…bu yapıda kadının ortaya çıkması.


1.2--Ardından kadın-erkek bileşimi… CK= (-1)x(+1)xCos360=+1…bu yapıda erkeğin ortaya


2—İlkel insan toplumunda üreme-erkekten erkeğe…CK=(+1)x(+1)xCos0=-+1…ilk erkeğin ortaya çıkması…kadını üretemiyor.


3--İlkel insan toplumunda üreme-erkekten erkeğe…CK=(+1)x(+1)xCos90=-0…ilk transeksüel kimliğin ortaya çıkması


3.1--İlkel insan toplumunda üreme-kadından kadına…CK=(+1)x(+1)xCos90=-0…ilk transeksüel kimliğin ortaya çıkması


4—Kadın-erkek bileşimine bağlı üreme yani neslin devamı-diğer bir deyişle organizmanın entropiye karşı varlığını devam ettirmesini mümkün kılmıştır.


Kadın-erkek birlikteliği organizmanın gelişimini ve metamorfik zenginliğini-kaotik zenginliğini yada modern insana ulaşmayı mümkün kılmış olabilir.





Makalenin İzlenme Sayısı : 197

Eklenme Tarihi : 21.10.2021

Önceki sayfaya geri dön.