MAKALELER / Brokoli Kalın Bağırsak Kanserini ve Yaşlanmayı Önlüyor





Brokoli Kalın Bağırsak Kanserini Önlüyor:

 

1--AA'nın Yonhap ajansı kaynaklı haberine göre; Singapur Ulusal Üniversitesinden bir grup bilim insanı, brokolide bulunan kanser karşıtı probiyotikler üzerinde mühendislik çalışması yaptı.

 

1.1--Chang Matthew Wook liderliğindeki araştırmada, işlenen probiyotiklerin, kanser gelişimini engellediği ve kolorektal kanser hücrelerinin geri çekilmesini teşvik ettiği keşfedildi.

 

2--İşlem sırasında probiyotiklerin içine küçük bir organik molekül olan mirosinaz enziminin yerleştirildiği, kanser önleyici maddeler glukozinolatlarla eşleşen bu probiyotiklerin, laboratuvar ortamında fare ve insan kalın bağırsak kanseri hücre dizilerinin çoğalmasını % 95 oranında engellediği gözlendi.


2.1--Araştırmanın ayrıntıları "Nature Biomedical Engineering" dergisinde yayımlandı.


2--Brokoli Yaşlanmayı Önlüyor:


1—Yaşlanan farelerin hücrelerinde genç hücreler gibi davranmasını sağlayan NMN-nikotinamid mononükleotid adlı madde keşfedildi.


1.1—NMN verilen hayvanlar daha az kilo almış-gıdaları daha verimli şekilde enerjiye dönüştürmüşler- görme yetenekleri düzelmiş-kan şekerleri daha iyi hale gelmiş.-yaşlanmaya ilişkin bazı genetik değişiklikler yaşamamışlar.


2—Bu anlamda temel mantık NMN ile yaşlanmayı geciktirmek olabilir.


3—Yapısında NMN bulunduran gıdalar brokoli, salatalık, lahana,soya fasülyesi sayılabilir


Kaynak:HBT

 




Makalenin İzlenme Sayısı : 193

Eklenme Tarihi : 21.10.2021

Önceki sayfaya geri dön.