MAKALELER / Besinlerin DNA sınıda Sindiriyormuyuz-Gıda alırken





Tükettiğimiz Besinlerin DNA sını Sindiriyormuyuz:


1—Yapılan bir araştırmaya göre deniz yosunlarıyla hazırlanan bir yiyecek olan sushiyle beslenen insanların bağırsak örneklerinde hem deniz yosunun hemde ona yapışarak hayatta kalabilen bakterinin genleri saptandı.


2—Sonuç olarak besinlerdeki DNA nın sindirim sisteminden kurtulup parçalanmadan bağırsaklara aktarıldığı ortaya çıktı.


2.1—Midede parçalanmadan bağırsaklara gelen DNA buradan emilip insanda kana karıştığı-kandan vücut  hücrelerine geçtiği ve hücrenin yeni DNA ya karşı DNA onarım mekanizmasını devreye alarak kendi DNA sını korumaya çalıştığı düşünülebilir.Zira besinle gelen DNA ya hücrenin DNA sına monte olacak yada hücre bunu atık olarak depolamaya çalışacaktır.

2.2—Kısaca besinlerle gelen DNA muhtemelen insan DNA sına katılıyor diye düşünülebilir.Önemli olan organik olmayan besinlerin DNA sının hücre DNA sı ile nasıl ilişkiye geçtiği.Bunun cevabı GDO araştırmaları ile aşağı yukarı belli.GDOlu yemlerin Fransada yapılan hayvan deneylerinde bu yemlerin hayvanda üreme bozuklukları ve kansere yol açtığı daha önce saptanmıştı.


3—GDO nun zararları konusunda yapılan çalışmalar bu tekniğin insan ırkının beslenmesinde uygun bir çözüm olmadığını göstermekte.Aynı zamanda GDO lu tohumlarda firma tekelleri de oldukça güçlü.


3.1—İnsan ırkının beslenmesinde tekelleşmeden uzak her firmanın  kullanabileceği gen tekniği CRİSPR-CAS9 tekniği en iyi tohum ıslahı tekniği olmaya aday gibi.


Kaynak:PopularScience




Makalenin İzlenme Sayısı : 192

Eklenme Tarihi : 21.10.2021

Önceki sayfaya geri dön.