MAKALELER / Bebek Sahibi Olmak İçin Prebiyotik Kullanmak





Bebek Sahibi Olmak İçin Prebiyotik Kullanmak:

 

1--Son dönemlerdeki çalışmaların hamileliğin oluşumunda rahim içerisindeki bakteri dengesinin de rol oynadığının ortaya çıkardığını söyleyen Prof. Dr. Carlos Simon, bu dengeye müdahale ederek gebelik oranlarının artırılabileceğini anlattı. Prof. Dr. Simon “Rahim içinde de iyi huylu ve kötü huylu bakteriler var.

 

1.1--Bunlardan kötü huylu bakterilerin daha fazla olması gebeliğin oluşumunu engelliyor. Rahim içinden aldığımız sıvıdan bu dengenin sağlanıp sağlanmadığını anlayabiliyoruz.

 

1.2--Eğer kötü huylu bakteriler ağırlıktaysa rahim içine verdiğimiz iyi huylu bakterilerle bu dengeyi düzeltebiliyoruz” dedi.

 

2—İnsanda iyi bakteri dengesini artırmak için:

1—Sebze-meyve esaslı akdeniz beslenme düzeni

2—Turşu-sirke-sarımsak-kefir-ev yoğurdu-mayalı ekmek-kuru mayalı et vs prebiyotik gıdaları almak.

 

3—Yeni nesil genç anne ve babaların bebekleri daha zayıf bünyeli olduğu-sperm kaliteleri zayıf olduğu için bebek kayıpları olabilmekte.Evlilikte 2 bağlayıcı bağ var.Bunlar saygıya dayalı sevgi ve çocuk(en az 3 çocuk-nufusun artması için).Bu nedenle genç anne ve babalar yoğun katkılı gıdaların bol olduğu bu ortamda doğal ve prebiyotik beslenmeyi esas almak zorunda.


4--Bir başka konuda kadınların menopoza girmesiyle doğurganlığın genel olarak sona ermesi.Buna karşın 70 yaşında doğum yapan kadınlara da rastlamak mümkün.


4.1--Doğa doğumu sağlama alabilmek için doğurganlığı genç yaşlara-menopoz öncesine almakta.Yaşla beraber yumurta ve sperm kalitesi düştüğü için dünyaya sağlıklı bebek getirme olasılığı azalmakta.


4.1.1--Katkılı beslenmeden dolayı günümüzde adet yaşı ve menopoz yaşı erken yaşlara kayabilmekte.Bu nedenle doğal beslenme ve bunun bilgisi-kültürü genç yaşlarda alınmak zorunda.


4.2--Menopozla doğurganlık sona ererken erkeğin ve kadının cinsel hayatı menopozdan sonrada devam etmekte hatta aynı kalitede olmasada 90 yaşına kadar devam edebilmekte.

 

Kaynak: http://www.turkiyegazetesi.com.tr/saglik

 




Makalenin İzlenme Sayısı : 216

Eklenme Tarihi : 21.10.2021

Önceki sayfaya geri dön.