MAKALELER / Ağız Kokusuna Karşı Öneriler





Ağız Kokusuna Karşı Öneriler:

 

1—Ağız Kokusuna Karşı Besin Önerileri:

 

1--Peynir: Akşamları genellikle kahvaltı yapmak.Yapılan araştırmalar yemekten hemen sonra yenilen peynirin, ağız ortamındaki asit düzeyini azalttığını ve bu sayede çürük oluşumunu engellediğini gösteriyor. Ayrıca peynir yemek, koku oluşumunun da önüne geçiyor.

 

2--Elma, Armut, Havuç: Bu besinler, içerdikleri lif sayesinde tükürüğü temizler, nefesi tazelerler.

 

3--Limon:Limon emmek.Yada Sade sodanın içine limon dilimleri atıp sodanız bitince bu limon dilimlerini yiyebilirsiniz. Ayrıca mentollü veya limon aromalı şekerlerden de tüketebilirsiniz.

 

3--Nane-Maydanoz:Nane-maydanoz çiğnemek yada  Çiğ olarak tüketeceğiniz birkaç yaprak nane veya birkaç dal maydanoz, nefesinizi doğal olarak temizlemede etkilidir.

 

4—Kahve:Kahve çekirdeği çiğnemek ise sülfür bileşenlerini ortadan kaldırır. Yemeklerden sonra Türk Kahvesi içmek de kokuya karşı etkilidir.

 

5--Karanfil: Karanfil çiğnemek, herkesin bildiği en etkili ve en ucuz ağız kokusu giderme yöntemlerinden birisidir.

 

6--Yoğurt: Probiyotiklerden zengin her türlü yiyecek ve içecek (özellikle de yoğurt) düzenli tüketildiğinde ağız kokusunu azaltmada önemli bir yer tutar.

 

7--Çinkolu Sakız: Çinkolu diş macunu, çinkolu sakız gibi çinko içeren ürünler ağız kokusunu yok eder. Dişlerinizi fırçalayamadığınız anlarda çinkolu sakızınızdan faydalanın.

 

8--Tarçın: Tarçın çiğnemenin veya tarçınlı içecekler tüketmenin ağızdaki bakterilerle mücadelede işe yarayabileceği biliniyor.Çaya tarçın çubuk atmak-sütlaca tarçın tozu ekmek.

 

9--Bol Su İçmek: Sık ve bol su içmek, ağız kokusunu azaltmada etkilidir. Bol su içmek, özellikle tükürüksel ağız kokusunu önlemeye yardımcı olur.Ph ı 7.5 un üstünde günde 1.5 lt-3 küçük pet kaynak suyu içmek.1 bardak suya yarım çay kaşığı eczanaden aldığınız ingiliz karbonatı katıp içmek.Sürahiye limon ve maydanoz,nane,dere otu katıp bu suyu içmek.

 

Kaynak:https://www.yeniasir.com.tr/





Makalenin İzlenme Sayısı : 236

Eklenme Tarihi : 21.10.2021

Önceki sayfaya geri dön.