MAKALELER / Sabah Aç Karna Ilık Limonlu Suyunun Faydaları





Sabah Aç Karna Ilık Limonlu Suyunun Faydaları:

 

1--Limonlu su, bağırsaklarınızdaki nem ihtiyacını karşılayacağı gibi içerisinde bulunan lifler sayesinde hazımsızlık ve gaz sorunlarına da iyi gelecektir. Hatta miğde yanmasından bile faydalıdır.

 

2--Limon güçlü bir antibakteriyeldir. Grip, soğuk algınlığı ve boğaz şişliğine iyi gelir.

 

3--Güçlü bir antioksidan olan limon, idrar yolu enfeksiyonundan kişiyi korur.

 

4—Kolon-Kalın bağırsaklarınızda istenmeyen bakterileri yok edecek ve karaciğer enzimlerinizin çalışmasını hızlandıracaktır.

 

5--Limondaki kadar yüksek C vitamini derinizin elastikiyetini korumanıza yardımcı olur. Çizgi oluşumlarını önlemekle kalmaz, oluşabilecek sivilcelenmelere de mani olur.

 

6--Vücudunuzun asit dengesi çok önemlidir. Vucutta asidik ortam oluştuğunda hastalıklar başlar. obezite, kanser ve diyabet hastalıklarına oluşabilir.Bu nedenle vucutta bazik-alkali ortam oluşturulmalı bunun için alkali su-ph I 7.5 un üstündeki kaynak suyu ve alkali gıda kullanılmalı.

 

6.1--Tadı ekşi olmasına rağmen dünyanın en alkali gıdası limondur.

 

7--Limon yağ yakımını hızlandırır ve metabolizmanızı hızlandırır. Açlık hissinizi azalttığından, açlık atakları geçirmenizi engeller.

 

8--İçinde bulundurduğu sitrik asitler sayesinde bir antibakteriyel etkisi gören limon, ağızınızda ki bakteri oluşumunu ekler ve ağız kokusuna engel olur. Ama limon diş eti ve ve diş minesi için oldukça kuvvetli asitler içerdiğinden, siz yine de limonlu sudan şaşmamak gerekir.

 

Kaynak :www.mynet.com





Makalenin İzlenme Sayısı : 159

Eklenme Tarihi : 21.10.2021

Whatsapp'ta paylaş
Facebook'ta paylaş
Önceki sayfaya geri dön.