MAKALELER / Beyin-Ruh İlişkisi Üzerine Temel Yaklaşım





Beyin-Ruh İlişkisi Üzerine Temel Yaklaşım:

1--Beyin-Ruh bağlamında ele alınırsa bir eylem için kulak,deri vs  algılama yapılmasından sonra gelen bilgilerin analizi yapıldıktan sonra muhtemelen ilk oluşum beyinde bilinçaltı seviyede oluşmaktadır.

2—Bu anlamda bu süreç için  beyin-ruh ara yüzünde ruhtan(burada ruh denen bir sürücünün var olduğu kabul edilmekte ve ruh ancak bir ara yüz ile enerji anlamında beyine komuta edebilir kabulü yapılmaktadır.

3--Bu anlamda gerçek bilinç insan ve hayvan-bitkide olan organik bilinç olup,bu bilincin temelinde ruh denilen kendi özümüz vardır-

4--Aynı zamanda gelen bilgilerin halografik olarak paylaşıldığı ve diferansiyel olarak oluşan bir bilinç ile robotlar çevrenin farkında olan robotlar imal edilebilir ve böyle bir robot yapay zeka ile uzay araştırmalarında ciddi problemlerin çözümünde kullanılabilir.

4.1--Kısaca yapay zeka için maddesel bir bilinç gerekir ve bu  bilinç yapay zeka ile enetgre olmuş halografik karakterli diferansiyel kaynaklı bir yapı ile meydana getirilebilir ancak bu bilinç insandaki organik ve gerçek bilinç değildir.

5--Ardından ruhtan gelen bilgi ile  gelen emirler bilinçaltı seviyede oluşmakta ardından beyin buna uygun nöronal ateşleme sistemi-nörotransmiter ve hormon aktivasyonlar devreye girmekte.

6--Beyinde tüm süreçler –non lineer yapıda olduğu için tün nörotransmiter aktivasyonlar kaotik diferansiyel denklem tarafından idare edilir ve böyle bir mekanizma tam otomatik pilotlu uçağa benzetilebilir.Burada otomatik pilot organizmanın kendi iradesi ve yazılımı olup buna nefs de diyebiliriz.

7-- Bu nöronal ateşleme sistemi  ile vucut gelen etkiye uygun tepki dengelemesini oluşturuyor yani organizmayı etkiye uygun konumlandırıyor.

8—Ruh hep gençtir.Enerjisini ve yönetme yeteneğini bedene aktarması halinde insanlar entropi olmazsa  herhalde sonuz yaşama sahip olurlar.İnsan doğası enerji ve mutluluk üzerine yaratılmıştır.Ve mevcut zihinsel parazitler,sistem bizi bu ana maçtan uzaklaştırmaya çalışmakta.

9--Ruh insanın en enerji yaşı olan 33 yaşındaki enerji seviyesine sahip iken bedeni 60 yaşın romatizmaları ile uğraşır.Bu nedenle bizi asıl amacımızdan uzaklaştıran tüm faktörler sorgulanmalı ve hayatımızı ana amacımıza ve yaradana teslim olarak  yaşamamız gerekir.Zira yaradanımız insanı mükemmel olarak amaca uygun olarak yaratmıştır.Kısaca tabiri caiz ise ruh herhalde her zaman 33 yaşındaki halimizle kalır.




Makalenin İzlenme Sayısı : 232

Eklenme Tarihi : 21.10.2021

Önceki sayfaya geri dön.