MAKALELER / Poker Oynayan Robotlar





Poker Oynayan Robotlar:

1--Kişi internette üye olduğu poker sitesinde en sık beraber oynadığı 3 rakibi her zamankinden farklı davranıyordu.Rakiplerinin oynama teknikleri birbirine o kadar benziyordu ki bu kişinin şüphesini çekti.Artık kumar siteleri sahiplerine para kazandıran akıllı makinelerin istilasıyla mücadele ediyor.

2--İnternette bulunan poker robotları-yazılımlarının birçoğu programcılar tarafından deneme amaçlı yada hobi olarak tasarlanmış.Satın alanlar bu programları çeşitli koşullarda farklı karar verme stratejileri uygulamak üzere programlayabiliyor.

3--Programların Sahipleri daha sonra aldıkları programların hangi oyunlarda başarılı olduğunu takip ediyorlar.Böyle bir poker robotu site tarafından fark edildiğinde siteden hemen atılmakta.

4--Satranç robotu her hamlede muhtemel olasılıkları değerlendirirken,poker robotu ise kağıtlar dağıtılmadan önce milyonlarca simülasyon yapıyor.Buna rağmen tüm olasılıkları değerlendirmesi imkansız.

5--Kısaca robotu hemen fark edebilirsiniz zira daha yaratıcılık eklenmedi ve enerjisi olduğu sürece çalışacaktır.Şöyle bir öneri yapılabilir:Robotun Yazılımına bir şekilde bir bilgisayar virusu ekleyebilirseniz,enerjisini  virusa harcayacağı için hata yapma olasılığı da yükselecektir.

Kaynakça:Sabah Gazetesi-Newyork Times Eki.03.04.2011

 




Makalenin İzlenme Sayısı : 199

Eklenme Tarihi : 21.10.2021

Önceki sayfaya geri dön.