MAKALELER / Üniversiteler Şirketlerle Doğrudan İşbirliğine Gidiyor





Üniversiteler Şirketlerle Doğrudan İşbirliğine Gidiyor:


1--Namık Kemal Üniversitesi Çerkezköy Meslek Yüksekokulu ile Defacto firması arasında, meslek yüksek okulu öğrencilerinin bilgi ve becerilerini arttırmak amacıyla eğitim ve öğretimde işbirliği protokolü imzalandı.


1.1--İmzalanan protokolden Yöne-tim ve Organizasyon Bölümü Lojistik Programı, Mülkiyeti Koruma ve Güvenlik Bölümü İş Sağlığı ve Güvenliği Programı 2. Sınıf öğrencileri yararlanabilecek. 


1.2--Ayrıca İşkur’un işbaşı eğitim programlarından da yararlanarak teorik bilginin geliştirilmesine yönelik çalışmaların Defacto’nun fabrika, laboratuvar ve diğer birimlerinde uygulanması sağlanacak.


1.2.1--Defacto ile yapılan protokolün her yıl yenilenecek şekilde hazırlandığını belirten Doç. Dr. Can Burak Şişman “Eğer yeterli sayıda öğrenci talep ederse projeyi 40 öğrenci için uygulamayı planlıyoruz. 


1.3--Zaten üniversite olarak daha farklı kurumlarla işbirliği gerçekleştirdik, gerçekleştirmeye devam edeceğiz” dedi.


2—Bir Alıntı:1986 da İnegöl Organize Sanayi Bölgesinde fabrikayı kurduk.İşe önce düz tül,atlas saten üreterek başladık.Zaten çok çeşitte yoktu piyasada.


2.1--Daha iyiyi ararken İngiltere Leeds Üniversitesi tekstil teknolojileri kürsüsünden bir profesöre ulaştık.Ona kumaşlarımızdaki sıkıntıları anlattık.


2.2--Bursaya geldi.aramızda çok sıcak ilişki kuruldu. istekliliğimiz onu etkiledi.Takip eden 8 yıl boyunca yaklaşık 10.000 pound gibi bir ödeme yaparak bu profesör belli periyotlarla gelip bize eğitim verdi.


2.3--Mühendislerimize ödevler bırakıyor ve denetliyordu.Onun tavsiyeleri ile öyle bir hale geldikki 1996 da Bursa nın ilk 20 şirketi arasındaydık.Walmarta yılda 6.5 milyon dolarlık perde satıyorduk.


2.1—Yorum:Türkiye de üretim yapan firmalar konusunda en iyi yabancı –yerli öğretim üyesi profesörlerle uzun yıllara dayalı olarak işbirliğine gidip üretim kalitesini yukarı çekebilir.





Makalenin İzlenme Sayısı : 160

Eklenme Tarihi : 21.10.2021

Önceki sayfaya geri dön.