MAKALELER / Diyet-En Sağlıklı Diyet-Çiğ Besin Tüketmek







Diyet-En Sağlıklı Diyet-Çiğ Besin Tüketmek:

 

1--Leslie Kenton'a gore diyet biçimini değistirmek ve%50 veya % 75 oraninda çiğ yiyecek eklemek genel sağlık durumunuzu roket hızıyla düzeltmekle kalmıyor, aynı zamanda çok kolay kilo vermeye neden oluyor.Tabii bunun sebebi, tüketilen sebzelerin çok düşük kalorili olmaları.

 

2--Kısa bir süre once Almanya'da yapılan bir bilimsel araştırmanın sonuçlarına göre bol miktarda çiğ sebze genel beslenme bilançomuza eklendiginde göğüs kanseri olasılığı dikkate değer şekilde azalıyor.

 

2.1--ABD'li araştırmacılar 'Dahili Tip Arşivleri' (Archives of Internal Medicine) dergisinde çiğ sebze tüketiminin artmasıyla azalan osteoporoz riskine dikkati çekiyorlar.


2.2--Vegan-vejeteryan beslenenlerin bağırsak mikrobiyotası-bakteri düzeni oldukça sağlıklı olabilmekte.Bağırsak sağlığı aynı zamanda sağlığın temeli olup mümkün mertebe az miktarda hayvansal ürün ve ağırlıklı olarak bitkisel ürün tüketmek vede bunları çiğe yakın tüketmek sağlıklı kalmamıza yardım edebilir.


2.2.1--Zira yenilen dana vs etleri için hayvanlar hazır gdo lu yemle beslenirken aynı zamanda kapalı ortamda hastalanmamaları içinde antibiyotik verilmekte.Aynı zamanda hayvanlardan çıkan metan gazı da küresel ısınmada önemli bir gaz.Sonuç olarak bunlara bağlı olarak İngiltere de vegan-vejeteryan beslenme ön plana çıkmış durumda.

 

3—Gıdaları Hazırlarken:

 

1--Baklagillerin veya sebzelerin filizlenmiş olanı daha çok vitamin, yağ asiti, protein ve mineral demektir. O yüzden baklagilleri akşamdan suya koyun.

 

2--Aldığınız besin maddelerini kısa sürede tüketemeyecekseniz buzluğa koyun

 

3--Her gün en az bir kere meyva suyu veya sebze suyu için.Ideali meyva suyunu çiğ sebze suyu ile karıştırmak.

 

4--Fındık, fıstık, ceviz vs. gibi besinleri aksamdan suya koyun ki içindeki enzimler ve diğer besin maddeleri daha kolay hazmedilir hale gelsin.


5--Beyaz ekmek, makarna, pilav, seker ve tatlıları azaltın. Işlem görmüş her türlü besinden uzak durmaya çalışın. Esmer piling, kepekli ekmek ve bal veya meyva tatlandırıcıları kullanın.

 

5.1--Ananas tüketerek çok çesitli enzimleri almanız mümkün.Meyvalara mutlaka sebzeleri ekleyin. Mantar da enzim açısından çok zengin bir gıda.


6--Sebzeleri çiğ yemekten hoşlanmıyorsa Amerikalılar'in her türlü sofralarında bulunan bir yemek türü olan 'dip'lerden hoşunuza gidebilir.Sebzeyi dipe batırıp yiyebilirsiniz.


6.1--Kimyonlu avokado yoğurt dip

Malzemeler:

1--1 kase yağsız yoğurt

2--1 orta boy kıyılmış kırmızı soğan

3—İsteğe göre birkaç acı sivri biber

4--1 çorba kaşığı limon suyu

5--1 çimdik ince öğütülmüş kaya tuzu

6--3 adet soyulmuş, dilimlenmiş avokado

7--1 diş Sarımsak

 

6.2--Domates dip:   

Malzemeler.

1--4 adet domates

2--4 adet yeşil sivri biber                  

3--1 adet küçük boy kırmızı soğan

4--1 çorba kaşığı bal

5--1 çorba kasigi limon suyu  

6-- Yarim çay bardağı elma sirkesi

7--10 yaprak taze kişniş veya kişniş tozu(veya maydanoz ve kişniş tozu)

8--Toz kırmızı biber

ve hepsini yavaş blenderden geçirip sebzeleri bu sos ile yiyebilirsiniz.





Makalenin İzlenme Sayısı : 926

Eklenme Tarihi : 10.09.2019

Önceki sayfaya geri dön.