MAKALELER / Belediyelerden Kodalama Eğitimi-Muratpaşa Belediyesi





Belediyelerden Kodalama Eğitimi-Muratpaşa Belediyesi:

 

1--Antalya-Muratpaşa Belediyesi, Antalya'nın sosyo-kültürel ve ekonomik olanakları en kısıtlı Zeytinköy ve Ermenek mahallelerinde uygulamaya geçtiği Bilim ve Eğitim Merkezlerinde ‘yeni nesil eğitim' sistemine geçti.

 

2--Bu merkezlerde 7-14 yaş grubundaki çocuklara yaz sezonu boyunca tasarım, elektronik, robotik ve kodlama alanlarında eğitim verilecek.

 

3--Sınıflarda en fazla 20 çocuk eğitim alacak. Ücretsiz verilen eğitimde dersler 4 uzman teknik personel ve 1 süpervizör olmak üzere 5 kişilik bir ekip tarafından veriliyor.

 

4--İlk derse katılan Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, geleceğini mucitlerini yetişeceği sınıflarda belediyeciliğin farklı alanlarına ilişkin de akıllı tasarımlar beklediklerini söyledi.

 

5--Eğitimlere katılmak isteyen çocukların aileleri Turunç Masa’nın 444 80 07 numaralı çağrı merkezi üzerinden kayıt yaptırabilecek.

 

6—Yorum:Belediyeler,Bilgievleri,kültür merkezleri vs ortaokul ve lise öğrencilerine-yetişkinlere yaz ve kış tatilllerinde elektronik cihaz tamiri-tesisatçılık-bilgisayar kullanımı-yazılım eğitimi-kodlama eğitimi-resim-ebru-hat-bakır işlemeciliği-seramik eğitimi verebilir.

 

Kaynak:Dünya Gazetesi





Makalenin İzlenme Sayısı : 234

Eklenme Tarihi : 21.10.2021

Önceki sayfaya geri dön.