MAKALELER / Türkiye-Yunanistan Turizm Potansiyeli





Türkiye-Yunanistan Turizm Potansiyeli:


1—Türkiye-Yunanistan turizm potansiyeli 1.5 milon turist olup,Türkiyeden gidenler 1 milyon olurken,Yunanistan dan gelenler 500.000 kişi civarında.


2--Yunan turistler için ağırlıklı olarak İstanbul ön plana çıkarken ayrıca ,Bursa,Trabzon, Çanakkale,İzmir, Eskişehir ve Kayseri gibi destinasyonlar sözkonusu olabilirken,Türkiyeden yunan adaları ve batı trakyada Selanik ön plana çıkmakta.


3—Yunan turistlerde grup ön plana çıkarken Türkiyeden gidenlerde bireysel turizm ön plana çıkmakta.


4—Türkiye-Yunanistan arasındaki turizm potasiyelinin artması özellikle Yunanistan gelebilecek turistlerin sayısın 1 milyona çıkarılması önemli.Yunanistan yanında Kıbrıs Rum kesimininden de Türkiye ye turizm akımın artırılması iki ülke arasındaki soğukluğu gidermeye yardım edebilir.


5—Türkiye den Diyanet İşleri Başkanlığının Yunan kilisesi ile arasındaki ilişkinin güçlendirilmesi sonuçta kilisenin ve onun etkilediği halkın olumsuz Türkiye imajını bozabilir ve iki komşu ülke arasında sağlıklı ve dostluğa dayalı bir ilişki süreci başlayabilir.Zira dünyada ateizme ve deizme insanlar daha fazla kaymakta.Bu iki kurumun dostluğu önemli olabilir.


6—Kısaca Turizmde ve diğer konularda Türkiye ve Yunanistan işbirliğine giderse bu iki ülkenin çıkarına olacaktır.


Kaynak:Dünya Gazetesi





Makalenin İzlenme Sayısı : 188

Eklenme Tarihi : 21.10.2021

Önceki sayfaya geri dön.