MAKALELER / Tip-2 Diyabet Riskini Yoğurt Düşürüyor





Tip-2 Diyabet Riskini Yoğurt Düşürüyor.

 

1--Harvard Üniversitesi araştırmacıları, 25 ila 75 yaşlarında yaklaşık 200 bin katılımcıyı 30 yıl boyunca takip etti.

 

1.1--Araştırma sırasında 15 bin 156 kişide tip 2 diyabete rastlandı. Tip 2 diyabet teşhisi konulan katılımcılar ile diğerlerinde yaş, beden kitle endeksi, sigara kullanımı, hipertansiyon, diğer sağlık sorunları ve beslenme alışkanlıkları değerlendirildi.

 

2--Araştırmacılar, her gün düzenli olarak süt ürünü tüketenlerde tip 2 diyabet riskinin daha az olduğunu ortaya çıkardı.

 

3--Yoğurdun diğer süt ürünleri içinde farklı bir yere sahip olduğuna işaret eden araştırmacılar, her gün düzenli olarak 28 gram yoğurt yiyenlerde tip 2 diyabet riskinin %18 daha az olduğunu belirledi.

 

4--İngiltere'deki Cambridge Üniversitesi'nden bilim adamlarının araştırması, düzenli olarak günde bir kase yoğurt yiyenlerin tip 2 diyabete yakalanma riskinin yüzde 24'den fazla azaldığını gösterdi.

 

4.1--Aynı olumlu etkinin taze ya da süzme peynir gibi mayalı süt ürünleri tüketenlerde de görüldüğü belirtildi.

 

4.2—Diyabet tedavisi için teşhis doktor kontrolü ile gerçekleştirilebilir.Tedavide glikoz şuruplu gıdalardan(ucuz tatlı,çikolata,kola ,pasta vs) uzak durmak.Fasulye,tarçın kullanmak,diyet uygulamak.spor yapmak uygun çözümler olabilir.

 

5—Yoğurt tüketmek, kolon kanseri riskini azalttığı için ileri yaşlarda akşam yemeklerinde mutlaka 1 kase yoğurt tüketmek temel olmalıdır.

 

6—Yoğurt tüketimi kadınlarda ağırlıklı olarak görülen kemik erimesi riskine karşı kullanılan kalsiyum desteğinin en doğal alınma yoldur.

 

6.1—Yoğurdun suyunda bulunan metyonin doğal kanser hücresi önleyici esansiyel aminoasittir.Yoğurdun suyu aynı zamanda doğal böbrek taşı eriticidir.

 

7—Tüketilecek yoğurt organik yada ev yoğurdu olabilir.Organik yoğurt ekşir ancak siyah olarak küflenmez.Siyah küf yoğurdun vs bileşiminin organik olmadığını anlatabilir.Mavi küf ise gıdanın bileşiminin faydalı olduğunu içeriğinin organik olduğunu anlatabilir.

 

http://www.yeniasir.com.tr/

 




Makalenin İzlenme Sayısı : 161

Eklenme Tarihi : 21.10.2021

Whatsapp'ta paylaş
Facebook'ta paylaş
Önceki sayfaya geri dön.