MAKALELER / Fizyolojik Matematik Model-Obezite








Fizyolojik Matematik Model-Obezite:


1--Vücutta Yağ Yakma-Yağ Biriktirme Matematik Fonksiyon:



1—Vucutta Yağ Yakma:


1—Varsayılan Temel İfade:Vucutta yağ yakma fonksiyonu ,vucudun hareket etme fonksiyonun diferansiyeli ile doğru orantılıdır.


Matematik ifade: V(t)=Hareket  fonksiyonu,  G(t)=Yağ Yakma Fonskiyonu ,k=sabit  


Formül:  G(t)=k. dV(t)/dt                            

Sonuç:



1-Sıfır harket fonksiyonu-hareketsizlik..  V(t)=0 ise   dV(t)/dt =0 …G(t)=0 yağ yakma yok.Bir süre sonra sistem çöker.

 


2-Sabit hareket fonksiyonu…..V(t)=sbt=a… dV(t)/dt =0….G(t)=0 kişi zamandan bağımsız sabit bir biçimde sabit hızda-monton hareket ediyorsa –yağ yakma olmaz-Bir süre sonra sistem çöker.



2.1--Doğrusal hareket fonksiyonu.. V(t)=t…..dV(t)/dt=a…..G(t)=a=sabit   kişi zamanda doğrusal olarak artan bir biçimde hareket ediyorsa –sabit hızla yağ yakar



3-Üstel hareket fonksiyonu:V(t)=üstel.dV(t)/dt=üstel  G(t)=üstel.. sabit   kişi zamanda üstel olarak artan bir biçimde hareket ediyorsa –üstel hızla yağ yakar.Çok hızlı insanlar çok çabuk yağ yakar.



4-Logaritmik rekabet fonksiyonuV(t)=Ln(t).dV(t)/dt=Ln(t). G(t)=d/dt.V(t)=Lnt.  . logaritmik sabit   kişi zamanda logaritmik olarak artan bir biçimde hareket ediyorsa –logaritmik olarak yağ yakar

 


**5.1-parabolik hareket fonsiyonu   V(t)=t²   …dV(t)/dt=2t…G(t)= 2t  kişi zamanda parabolik olarak artan bir biçimde hareket ediyorsa –doğrusal hızla yağ yakar.



6-Sinozoidal hareket fonksiyonu V(t)=asint…dV(t)/dt=acost..G(t)=acost… kişi zamanda sinüzoidal bir biçimde hareket ediyorsa-yürüme –cosinüs fonsiyonu biçiminde yağ yakar.



7--Sonuç:Bedensel ve ruhsal Gelişmenin   Temelinde hareket etme yatar.Bu nedenle kişi bedensel olarak ve ruhsal olarak hareket etmek zorunda.Sıfır hareket veya sabit hızlı hareket çökme anlamına gelir. 

 


2—Vucutta Yağ Biriktirme:



1—Varsayılan Temel İfade:Vucutta yağ biriktirme fonksiyonu ,çenenin çiğneme fonksiyonun diferansiyeli ile doğru orantılıdır.

Matematik ifade: V(t)=Çenenin Hareket  fonksiyonu,  G(t)=Yağ Biriktirme Fonksiyonu ,k=sabit  


Formül:  G(t)=k. dV(t)/dt                            

Sonuç:



1-Sıfır hareket fonksiyonu-hareketsizlik..  V(t)=0 ise   dV(t)/dt =0 …G(t)=0 yağ biriktirme yok.Çiğnemenin süresi sonsuz olursa yağ biriktirme sıfır olur.



2-Sabit hareket fonksiyonu…..V(t)=sbt=a… dV(t)/dt =0….G(t)=0 kişi zamandan bağımsız sabit bir biçimde sabit hızda-yiyeceği çiğniyorsa –yağ biriktirme olmaz



2-Doğrusal hareket fonksiyonu.. V(t)=t…..dV(t)/dt=a…..G(t)=a=sabit   kişi zamanda doğrusal olarak artan bir biçimde yemeği çiğniyorsa –sabit hızla yağ biriktirir.



3-Üstel hareket fonksiyonu:V(t)=üstel.dV(t)/dt=üstel  G(t)=üstel.. sabit   kişi zamanda üstel olarak artan bir biçimde yemek yiyorsa ediyorsa –üstel hızla yağ biriktirir.Çok hızlı insanlar çok çabuk yağ biriktirir.



4-Logaritmik rekabet fonksiyonuV(t)=Ln(t).dV(t)/dt=Ln(t). G(t)=d/dt.V(t)=Lnt.  . logaritmik sabit   kişi zamanda logaritmik olarak artan bir biçimde yemeği çiğniyorsa –logaritmik olarak-aynı temoda yağ biriktirir.

 


**5.1-Parabolik hareket fonksiyonu   V(t)=t²   …dV(t)/dt=2t…G(t)= 2t  kişi zamanda parabolik olarak artan bir biçimde yemek yiyiyorsa  –doğrusal hızla yağ biriktirir.



6-Sinozoidal hareket fonksiyonu V(t)=asint…dV(t)/dt=acost..G(t)=acost… kişi zamanda sinüzoidal bir biçimde yemek yiyiyorsa-cosinüs fonsiyonu biçiminde yağ biriktirir.



7--Sonuç:Bedensel ve ruhsal Gelişmenin   Temelinde  hareket etme yatar.Bu nedenle kişi bedensel olarak ve ruhsal olarak hareket etmek zorunda.Sıfır hareket veya sabit hızlı hareket çökme anlamına gelir.  






Makalenin İzlenme Sayısı : 852

Eklenme Tarihi : 26.08.2019

Önceki sayfaya geri dön.