MAKALELER / PsikoFizyoloji-Ruhsal Gelişimin Matematik İfadesi






PsikoFizyoloji-Ruhsal Gelişimin Matematik İfadesi:



1—Varsayılan Temel İfade:Kişinin ruhsal gelişimi,dış uyaranların zamana göre değişimin diferansiyeli ile doğru orantılıdır.


Matematik ifade: V(t)=Dış uyaranların zamana bağlı değişimi 


G(t)=Ruhsal gerlişim Fonksiyonu ,k=sabit  


Formül:  G(t)=k. dV(t)/dt                            


Sonuç:


1-Sıfır dış uyaran fonksiyonu-hareketsizlik..  V(t)=0 ise   dV(t)/dt =0 …G(t)=0 ruhsal gelişim sıfır- yok.Uyaran olmaması durumunda gelişme olmuyor.Gözleri bantla köpek yavrularında görme yetisinin olmaması.



1-Sabit dış uyaran fonksiyonu-tecrit odaları…..V(t)=sbt=a… dV(t)/dt =0….G(t)=0 kişi zamandan bağımsız sabit bir biçimde sabit hızdadış uyarana maruz ise ruhsal gelişim olmaz.Stres artar.



2-Doğrusal dış uyaran fonksiyonu.. V(t)=t…..dV(t)/dt=a…..G(t)=a=sabit   kişi zamanda doğrusal olarak artan bir biçimde dış uyarana maruz ise  –sabit hızla ruhsal gelişim sağlar.



3-Üstel dış uyaran fonksiyonu:V(t)=üstel.dV(t)/dt=üstel  G(t)=üstel.. sabit   kişi zamanda üstel olarak artan bir biçimde dış uyarana maruz ise –üstel hızla ruhsal gelişim sağlar.Hızlı ortamlarda insanlar çabuk olgunlaşır



4-Logaritmik rekabet fonksiyonuV(t)=Ln(t).dV(t)/dt=Ln(t). G(t)=d/dt.V(t)=Lnt.  . logaritmik sabit   kişi zamanda logaritmik olarak artan bir biçimde dış uyarana maruz ise logaritmik olarak-aynı temoda ruhsal gelişim sağlar.

 


**5.1-Parabolik hareket fonksiyonu   V(t)=t²   …dV(t)/dt=2t…G(t)= 2t  kişi zamanda parabolik olarak artan bir biçimde dış uyarana maruz ise  –doğrusal olarak ruhsal gelişim sağlar



6-Sinozoidal hareket fonksiyonu V(t)=asint…dV(t)/dt=acost..G(t)=acost… kişi zamanda sinüzoidal-dalga fonksiyonu olarak bu biçimde dış uyarana maruz ise-cosinüs fonsiyonu biçiminde ruhsal gelişim sağlar.Yani ruhsal yapısıda dalgalı olur.



7--Sonuç:Bedensel ve ruhsal Gelişmenin   Temelinde  bedensel ve ruhsal hareket etme yatar.Bu nedenle kişi yaşamda bedensel olarak ve ruhsal olarak hareket etmek zorunda.Sıfır hareket veya sabit hızlı hareket çökme anlamına gelir.  






Makalenin İzlenme Sayısı : 624

Eklenme Tarihi : 26.08.2019

Önceki sayfaya geri dön.