MAKALELER / Kemik Sağlığı ve Süt





Kemik Sağlığı ve Süt:


1—İsveçte yapılan bir araştırmada 20 yıl boyunca düzenli süt tüketen bireyler incelemeye alındı.Yapılan araştırmaya göre  fazla süt tüketmenin kemikleri güçlendireceğine zarar verdiği saptandı.Buna göre çok süt tüketenlerde  günde bir bardaktan daha az tüketenlere göre daha fazla kemik hasarı olduğu ve kemiklerin kırılma riskininde arttığı tespit edildi.


1.1—Ayrıca düzenli ve yoğun süt tüketiminin erken yaşlanma,kronik iltihaplanma,bağışıklık sisteminin güçsüzleşmesi gibi birçok risk oluşturmakta.


1.2—Yorum:Sütte ,1 bardağı aşmadan ,günde 1 bardak özellikle çocuklarda yatmadan önce 1 bardak ballı süt içmek en uygun olan çözümdür.


2—Kemik sağlığı için:


1—Kemik sağlığı için mayalı sütler-yoğurt özellikle probiyotik kaynağı kefir ve K2  vitamin kaynağı(K2 vitamini parkinsonda önemli) olan peynir-ayrıca kalsiyum kaynağı olan şalgam ve yüzey balığı-balık yağı kapsülü


2—Yeşil çay:Günde 3 fincan yeşil çay kemik ve kasları güçlendirmekte.


3—Nar:Nar kemikler için gerekli mineralleri sağlamakta.Bu anlamda narı taneliyerek kaşıkla yemek-nar suyu içmek-nar ekişsini salatalara koymak.


4—Portakal:Kemik sağlığı için C vitamini kaynağı portakal suyu içmek ve portakal yemek.


5—Çikolata:Kakao oranı yüksek siyah çikolata,yoğun magnezyum içerdiği için kemik sağlığı için gereken magnezyumu sağlayabilmekte.


Kaynak:Popular Science-Aralık-2015




Makalenin İzlenme Sayısı : 163

Eklenme Tarihi : 21.10.2021

Önceki sayfaya geri dön.