MAKALELER / Kanserin Nedenleri-Önerilen Çözümler-5-Besinler:





Kanserin Nedenleri-Önerilen Çözümler-5:


5.1-Diyet de  Sağlık İçin:


1-Yağlı-süt-yoğurt-peynir yerine süt yerine yağsız süt-yoğurt-peynir (keçi peyniri) kullanmak.


1.1-Çorbalara-Güveçlere  baklagil,fasulye veya pişmiş havuç veya balkabağı-ıspanak  katmak.


1.2-Soyulmamış elma,armut yemek.Sebze ve meyve salataları bol renkli-çeşitli  olmalı.


1.3-Haşlanmış patates+haşlanmış brokoli üstüne bol sarımsaklı yoğurt.Yada haşlanmış brokoli üzerine limon.


1.4-Diyette vejeteryane sağlıklı kalacak biçimde dönmek,Dışarıda restoran-lokantalarda vejetaryen yemek yemek.Yada öğle arası yağsız peynir+kavun-karpuz-üzüm-domates  yada bir kase marka doğal yoğurt+kepekli ekmek yemek.


1.5-Pizza ve hamburgerlerde sebzeburgerleri istemek.


1.6-kanser de çalışan mekanizmalar olarak 1-işlenmiş şeker-enerji içecekler ve kolalar veya şeker şurubu(mısır nişastası)+işlenmiş yağ(margarin veya trans yağ-hamburger-çizburger-fastfud))+işlenmiş kısır tohumdan üretilmiş beyaz un+kısır tohumdan üretilmiş aşırı hormon verilmiş sebze veya tahıl ve bunların yemleriyle beslenen tavuk-balık-koyun-sığır ve bunların sütü-yoğurdu-yumurtası.


GDO lu soya-mısır yemleriyle beslenmiş koyun ve sığırlarından yapılan yada merdivenaltında imal edilen bağırsak düşmanı baharatlı Sucuk ve sosisler.Bağırsaklarınız kalorifer borusu değildir.Çıkardığınız neyse yediğinizde odur.


Buna karşın sağlıklı besinler organik  tahıl-organik sebze-organik meyve-organik tavuk(köy tavuğu)+organik koyun veya keçi eti+açık deniz balığı-çiftlik balığı değil(hamsi,sardelye-lüfer-istavrit) ve yağ olarak zeytin yağı vede doğal çiçek yağı –doğal bal ve doğal reçel.olarak ifade edilebilir.Aldığınız un,yağ vs internette araştırın ne kadar doğal diye.


2-patates de kızarma yerine patatesi haşlamak.Patates cips yerine  yağsız gevrek halka.Meyve,kuru meyve yemek.Beyaz patates oksitlenme stresinde artışa yol açmakta.En iyisi sarı orta boy sağlıklı patatesi haşlamak-kızartmak değil.


3-Tavukta çizburger yerine hafif ateşte ızgara yada haşlanmış tavuk(doğal tavuk).Pişirmden tavuğun derisini çıkarmak.


4-Hazır kraker,kurabiye vs herhalde uzak durmak.Bozuk yağdan hazır yapılmış börekler(yedikten sonra ekşime)


4.1- Yağ yerine keten tohumu  kullanın.1 bardak sıvı yağ için 3 bardak keten tohumu tozu kullanın.1 bardak katı yağ için 1 bardak keten tohumu tozu kullanın.


4.2-Yaban mersini çekirdeği ve üzüm çekirdeği tozları hijyenik olarak satılmaktadır –mevsiminde siyah üzüm,baharatlardan zerdeçal,zencefil,yeliş çay çayları ,kuruyemişlerden badem,Antep fıstığı,fındık, ceviz .,kuş üzümü-siyah kuru üzüm ,koyu yeşil organik sebzeler,tam tahıl ve kepek ekmekleri Bunlar çok kuvveti anti kanser-antioksidant doğal maddelerdir.


5--katı yağlardan uzak durmak gerekir ve bunun  yerine  herhalde tereyağı  yada onun yerine keten tohumu tozu olabilir.katı yağlar,yağlı et,yağlı peynir,yağlı süt,margarin,tereyağı olarak sıralanabilir.Yağ olarak omega3 ve ome 6 nın bulunduğu yağlar kullanılması uygun olacaktır.Bu anlamda hafrtada 2-3 kere yağlı açık deniz balığı  yada eczaneden balık yağı kapsülü almak ve Akdeniz diyetiyle birlikte zeytinyağı kullanımı.Margarinden uzak durulması.Kızartmalarda aynı yağı bir daha kullanmamak---kızarmalardan uzak durmak,


5.1-Kötüler……..Birçok hazır gıdada koruyucu olarak katılan aspartam veya monosodyum glutamat-sodyum benzoat  üzerine yapılan araştırmalar bunların insan sağlığına pek de uygun olmadığını kanıtlamıştır.bu iki maddeni çocuklarda hiperaktivites ile ilişkisi olduğu şeklinde bilimsel çalışmalar mevcuttur.Hazır gıda üretiminde bunların yerine doğal koruyucu maddeler kullanılması herhalde daha uygun olacaktır.Hazır kekler,sodalı içecekler,dondurma,kurabiye,kola,cipsler ise insandaki doğal dengeleri bozduğu yönde çok sayıda yayın vardır.


5.2-Çamaşır ve bulaşık deterjanlarını tercih ederken doğal maddelerden üretilen çevre dostu olanlar tercih edilebilir.Bulaşık deterjanlarında froş marka bulaşık deterjanları,diğerlerinde ise emvey vs in ürünleri tercih edilebilir.


5.2.-Yüksek dozda C ve E Vitamini takviyesi akciğer kanserinde uygun değildir.


5.3-****Fesleğen-kekik-maydanoz,siyah susam tohumu,zencefil,zerdeçal,süte tarçın koymak  oldukça güçlü antioksidantlardır.


5.4-Kakao kanda trigliserit(kan yağları) oranını düşürmektedir.


6-Kızartmak yerine haşlamak yada karartmadan –hafif koyu sarı ızgara yapmak.


7-------Et(demirin kansere neden olduğu için ve et demirce zengindir) ve süt ürünleri yememek,

 Ve  yemeği %30 kısık ateşte pişirmek,


8--*****Yavaş sıkılmış meyve-sebze suyu(10 bardak/gün) havuç suyu,fasulye-marul-kıvırcık-salata filizi hafif pişmiş domates suyu(700 mlt/gün) selenyum(1 gr/gün),E vitamini(1200 Ü/gün) kullanmak.


8.1-1 bardak meyve presi ile yavaş sıkılmış portakal suyu folik asit deposudur.


9--Yemekten önce betaglukan(1 gr),C vitamini (3x1)(1 gr ester C) desteği almak(Eczaneden).


10--Yağsız yoğurt+keten yağı/baharatçı+bol güneş ışığı, spiriluna/bahartaçıdan  kullanmak.,


5--%6 seyreltik NaClO2 günde (2..20) damla,peroksitli suyla/Eczaneden-- 15 dk çok sıcak banyo yapmak.Kanser hücreleri sıcağı secmiyor.Sauna Eşofman İle Spor Yapıp Vucut Sıcaklığını Artırıp Hem Mutasyonlu Hücreleri Artmak Hemde Toksinleri Atmak.


6--Radyoterapide betaglukan kremi /Eczanaden kullanmak.Cep tlf radyasyonuna  karşı kablolu kulaklık kullanmak,az konuşmak,ilk anda açmamak ,SAR Değeri düşük cep Tlf markalarını kullanmak,ve antioksidant diyete ağırlık vermek.Yatak odasında elektromanyetik cihaz bulundurmamak özellikle başucunda.


7--Brokoli filizi/Market-,acı badem çekirdeği/Baharatçı (3 adet) kullanmak..


8--Manganez,çinko takviyesi yapmak.Doğal yada vitamin hapı ile.Eczanaden çinko pikolinat almak.


8--****Sevgiyi duyumsama,iyilik yapmak terapisi.Darülacaze,Çocuk Esirgeme Kurumunda ihtiyaç sahiplerine hafta sonları 2 saat  yardım amaçlı ayırmak.yada bir türbeyi,bakımevini temizlemek,İhtiyaç sahibine gücü oranında-hesap yapmadan-kendinide zora koymadan anında para,hizmet,mal vs yardım etmek


8.1-Sağlıklı diyet hafif sabah kahvaltısıdır aşırı yağlı börek+çay değildir.Sağlıklı diyette hafif sabah kahvaltısı+yeterli sağlıklı su içmek+yemeği rölaks konularda yavaş konuşarak ve bu suretle yavaş yemek+düzeni öğün+düzenli uyku+düzenli ihtiyaç giderme alışkanlıkları+stres kaynaklarından uzak durmak(TV deki programlardan)+mısır şurubundan-beyaz undan-trans yağdan  yapılmış tatlılardan uzak durmak,


9--İyi uyku almak için karanlık odada uyumak ve melatonince zengin besinleri gece yemeklerinde almak ki bunlar ***ay çekirdeği,**yer fıstığı,vişne, lahana, badem,fındık,papatya çayı,St John s Wort bitki çayı.,*arı sütü, *ginseng,süt ürünleri için keçi sütü ve yoğurdu(hormonsuzdur).Uykudan önce uyarıcı içecek veya ilaç almamak-ağır egzersiz yapmamak-hafif serin-sıcak ve bol oksijenli  ortamda uyumak.Aynı saatte ve rken yatmak ve aynı saatte erken kalkmak.Uyku süresi olarak 8 i aşma 7 den şaşma.


10--kemoterapi ile bozulan bağırsak florasının tedavisi için arasıra kalule tohumunu/Baharatçıdan alıp ağızda çiğnemek,aç karna maydanoz sıcak suya maydanoz koyup suyuna yarım limonlu  içmek, marketlerden yovita,activa yoğurt yemek,Bağırsak florasını bozan olgulardan birisi de 1 haftadan fazla oral yol-ağızdan alınan antibiyotik kullanmak olabilir.Uzun süreli antibiyotik tedavisinde iğne herhalde daha iyi bir yol olabilir.


11-**Zerdeçal(Baharçıdan) suyu en iyi anti oksidanlardan biri.


12--*******Pozitif imgeleme yapmak.Hayata pozitif bakmak.Düşünce hedef okunu iyiye yönlendirirseniz ok hedef olarak iyiye,kötüye yönlendirirseniz kötüye yönlenir.İyi düşünürsen iyi olma olasılığı tabiî ki artar.Hedefler olmalı.Bir hedef in bitmesine yakın yerine diğeri bir hedefi hemen koymalı.Bir müstakil ev,dünyayı,ülkemizi dolaşmak,sanat eğitimi almak,şirketi büyütmek,yeni bir iş alanı kurmak,yeni bir kitap yazmak.Bunlar hep hayat bağları tıpkı örümceğin ağındaki iplikçikler gibi.Ne kadar çok ve kalın olursa o kadar iyi.Kalınlığı o konuda verdiğiniz emeğe bağlı.İlgilenmediğin,emek vermediğin,takip etmediğin  iş senin değildir.Pozitif imgelemeyi sevdiğiniz ve ruhunuzu dinlendiren müzik ile yapmak.İbadet etmek.Dua etmek.


13-Kurubaklagiller-(nohut, mercimek ,bakla,fasulye ,bezelye,börülce,soya)kullanımı..


14-1-Meyve ekstraktları, hücrede serbest radikal  oluşumunu başlatan ksantinoksidaz enzimine karşı inhibitör etkiye sahiptir .Kısaca bol bol organik meyve yiyin.


15--Üzümsü meyvelerin antioksidan kapasitelerinin yüksek olduğu saptanmıştır. Üzümsü meyvelerin yüksek antioksidan kapasiteleri, askorbik asitten çok fenolik maddelerden özellikle antosiyaninlerden kaynaklanmaktadır. 


16--İnsan sağlığı bakımından antioksidan fonksiyonları ile ön plana çıkan maddeler E ve C vitaminleri, karotenoidler ve fenolik maddelerdir. 


17--Radyasyon, gazlar, ağır metaller, herbisitler, pestisitler gibi çevre kirleticiler ile tedavi amacıyla alınan birçok ilaç vücutla etkileşime girerek aktif oksijen oluşumuna neden olmaktadır. Aktif oksijen birikimi bir antioksidanla engellenmediği taktirde oksidatif strese neden olmaktadır. Oksidatif stres, normal metabolik faaliyetlerin devam ettirilmesi için  gerekli olan aktif oksijen -antioksidan dengesini aktif  oksijen lehine  bozarak; DNA, protein, karbonhidrat ve lipidlerde  yararlanmaya yol açmakta ve birçok hastalığa neden olmaktadır .


18--İnsan metabolizmasında vücudun oksijen kullanımındaki normal işlemler  sırasında bazı etmenlerin teşviki ile; süperoksit (O2-), hidroksil (OH-), peroksil (ROO-), alkoksil (RO-), semiquinon (Q-), nitrik oksit (NO-) kökleri ile hidrojen peroksit (H2O2), peroksinitrit (ONOO-) ve singlet oksijen (ıO2) gibi aktif oksijen formları oluşmaktadır.


19--*****Antioksidan kapasite olarak böğürtlen, çilek ve siyah ahududularda yeşilken , kırmızı ahududularda ise tam olgun durumdayken en fazla olduğunu belirlemişlerdir.


20--Çileğin  Yetiştirme sıcaklığı arttıkça meyvelerin antioksidan  kapasitesi artmaktadır,Çilek alırken parlak kırmızı renklileri seçmek.


21---3 aylık Depolamada  0,5-10-10 yerine 15 oC’de muhafaza edilenlerin diğer sıcaklıklara göre daha yüksek antioksidan kapasiteye sahip olduğunu tespit etmişlerdir. 


22-Yaş ortalaması 66.9 olan sağlıklı bayanlarda  için kontrol grubuna göre, 240 g çilek tüketen grubun (tüketimi takiben 0-4 saat içerisinde) serum antioksidan kapasitesinin % 10-13 arasında arttığını saptamışlardır   5-Üzümsü meyve fenoliklerinin % 53.9 ile 83.9 arasında LDL(zararlı kolesterol) oksidasyonunu inhibe ettiği saptanmıştır


23-Alışveriş yaparken ,kesip paketlenen ürünlerden kaçınmak,parlak-en renkli ve koyu renkli sebzeleri meyveleri seçmek,tazeliklerini test etmek için koklamak(kavun vs).Sebze ve meyveler mümkün mertebe çiğ olarak yenmeli.Meyveler mümkün mertebe kabukları soyulmadan yenilmeli.


23.1-Muz  dışında meyve ve sebzeleri delikli poşetler(veya poşeti birkaç noktadan küçük küçük delmek)/kaplar(sebze ve meyveler solunum yapıyor-yapamaz ise terleme yapar ve çürümeye başlar) içinde buzdolabında saklamak.Taze sebze ve meyve en geç 3-4 gün içinde tüketilmeli.Sebzeleri dondurmadan evvel haşlanmalı.Pişirme süresi kısa olmalı.Çabuk pişirmek için buharda pişirme önemlidirve bunun için birkapalı bir kapta  buhar sepeti içine konulan sebze -- tenecerinin dibine 2,5-5 cm su konulması ile pişirilir.Donmuş yiyecekleri erimeden pişirmek en iyisidir.Yiyeceği en fazla iki defa ısıtmak gerekir.Bunu sağlamak için yiyeceğiniz kadarını ana kaptan alıp ısıtmak gerekir.


23.2-Önemli…..Etleri pişirirken buharda,fırında,güveçte veya hafif ızgara olarak,Eti Orta Derecede,Tavuk Ve Balığı Tümüyle Pişirmek Gerekir.


23.3-Antikanser diyette  yağı azaltma-zeytin yağını kullanma—hergün 5 porsiyon meyve(narenciye+minik taneli koyu renkli meyveler)/ sebze(brokoli,havuç,kabak,biber, sarı/turuncu/kırmızı sebzeler tüketmek—haftada 2 kez sarımsaklı hafif ateşte domates sosu pişirmek ve kullanmak,kepekli ekmek,kahverengi pirinç,kuskus,tam buğday makarnası,baklagiller(nohut,fasulye,barbunya,mercimek)—kök sebzeler(sarımsaklı pancar turşusu,haşlanmış patates,)—


Günde 25-35 gr lif alımı yapmak—haftada 2 kere 90-120 gr/avuç içi kadar açık deniz balığı(hamsi,sardelye,lüfer)—günde en az iki kere düşük yağlı süt-yoğurt,kefir kullanmak.


23.4-Uzak durulması gerekenler…….Kansere neden olan maddelerden kaçınmak:Bunlar tütsülenmiş,tuzlanmış etler,turşular,yanmış etler/yiyecekler,koruyucu ile işlenmiş hazır konserve yiyecekler,alkol,sigara,mevsim dışı sebzeler,strese karşı karşı teknikler-mekanizmalar-(gevşeme yöntemleri/olayları gereğinden fazla ciddiye almak,her şeyi kontrol altında bulundurmaya çalışmak) geliştirememek ve strese maruz ortamda bulunmak,


25-Basit Antikanser Mönü:tam buğday ekmeği,günde 21-2 fincan yeşil çay,yaban mersini çayı,1 fincan sıkılmış havuç suyu,fhafif zeytinyağlı-limonlu brokoli+havuç salatası,akşam yatmadan önce 1 bardak düşük yağlı süt,akşam kuru üzüm,ayçekirdeği,yer fıstığı,badem,Antep fıstığı-fındık  eşliğinde neşeli ailece film satın alıp izlemek,yatmadan önce siyah üzüm-armut-elma,muz kokteyli—


kavun/karpuzlu keçi peynirli kokteyl veya yatmadan önce mevsiminde salatalık,öğle arası 1 kase yağsız limonlu yoğurt,akşam yemeğinde domatesli-kıvırcıklı,havuçlu,iri kırmızı biberli ,kara lahanalı,hafif zeytin yağlı bol salata,kabak tatlısı,kabak püresi,kapuska,yoğurtlu sarımsaklı tam buğday makarnası,bol sarımsaklı hafif ateşte pişmiş domates,baharatlardan köri,nane,kekik, kullanmak.Akşam yatmadan önce ballı  tarçınlı süt,sabah kahvaltısında domatesli,maydanozlu,iri kırmızı biberli hafif zeytinyağlı salata+keçi peyniri+bal+mevsiminde yapılmış reçel.


25.1-Önemli…….Kaliteli uyku stresi  gece rüya görme vasıtasyla eriten ve vucudu resetleyen en doğal ve sağlıklı sistemdir.Kaliteli uyku için yatak odası sıcaklı 18 Derece civarında-hafif sıcak-hafif serin olmalı.Bu sıcaklık oda yada radyatör termostadı ile ayarlanmalı.Elektromanyetik cihazlar(TV,Cep Tlf,Bilgisayar vs) ve araştırma vs kitaplar olmamalı.Elektrikli cihazların ektriği anahtarlı priz ile kapatılmalı.Oda hafif aydınlık olmalı.Bunun için dimmerli-kısılabilir  anahtar kullanılmalı.


Aynı saatte yatılmalı vede özellikle aynı saatte kalkılmalı.Uyku süresi yetişkinlşer için 8 saati aşma ,7 saaten aşağı kalma.şeklindedir.Yatak odasını baz istasyonu kaynaklı elektromanyetik radyasyona karşı duvara bakır levha kaplamalı ve bunlar bakır telle birbirlerine bağlanıp,evin toprak hattına bağlanmalı. Ve bunların üstü ahşap veya kağıt kaplanabilir.


Yatmadan önce ayçekirdeği,yer fıstığını rölaks bir program seyretmek(haber veya aksiyon filmi-drama haber dinlememek)ile ailece  yemek veya muzlu süt içmek olabilir.Gün boyunca da yorulmak şarttır.Yatağın yönü pusulanın güneyi ile aynı olmalı.ve oda içinde pusula ile dolaşıp manyetik alan düzensizlikleri saptanıp,bunlar giderilmeli.Saat 19 dan sonra yemek yenilmemeli,uyarı içececek içilmemeli.vede yatak odası ve ev dağınık değil düzenli olmalı.


Hayata karşı işini ciddiye almakla birlikte ,bizi yaratanın bizim ve ailemizin herşeyni an be an hayra yönelik olarak yarattığını düşünerek kadere ve yaratana teslim olmak teslim olmayı fiiliyata dökmek için seher vakti alnı secdeye getirmek.Kendisi için komik gelen bir takım logo sözler,fıkralar yardımcı rölaks avadanlıklardır.Gaza gelmemek,alçakgönüllü iyi bir insan olmaya çalışmak.,kimseni öte yakaya hayırları ve şerleri dışında hiçbirşeyi götürmediğini idrak etmek.


Çalışkan olmak.Pozitif düşünülünce düşünce oku yay dan pozitif hedefe varır,negatif düşünülüncede düşünce oku negatif hedefe varır.Bu nedenle her zaman temkinli hayra yönelik düşünmek ve hayra dönmesini dilemek.İnsanların kusurlarını örtmek.Karşından gelen her insana imkanların ölçüsünde kendini zora ve tehlikeye atmadan yardım etmek ve boş çevirmemek.İyilik etmek terapidir.Hayır işlemeyi ramazandan ramazana yardım paketleriyle değil her gün ve sürekli yapmak.Yeşil ve sessiz yollarda tenekelerden uzak günde en az 2 km yürümek.Strese karşı,kaynakla ilgi yazı yazmak yazıyı yazdıktan sonra yırtıp çöpe atmak.

26-Ölçü:1 bardak=236 cm3=çeyrek litre,    mcg=mikrogram,     mg=miligram


5--Kanserde Kemoterapi: 


Lenf kanseri,morbus hodgkin,lösemi,sarkom er bezi kanserlerinde kemoterapi faydalı.Ancak bağırsak,meme,akciğer,prostat kanserlerinde mevcut kemoterapi ilaçlarının kullanımına rağmen hastalar eskisinden fazla yaşayamamakta.(kemoterapi ilaçları mı insanları yaşatmamakta?)Bağışıklık sistemi güçlenmiş her insan herhalde kanseri yener.ve bu konuda yeteri kadar örnek var.Bu nedenle yaşam tarzını değiştirmek yukarıda yazılan sisteme aynen uymak şart.


Kısaca hayata sarılan ve bağışıklığı güçlenmiş bir hastada adım adım oluşan tümör adım adım geriler ve yok olabilir ve olur.(kaynak:Hüriyer Bilim sayı164/17 meme kanseri kemoterapisinde bellek ve konsantrasyon kaybı 10 yıl sonra bile devam etmekte. **erken teşhis ile çocukluk çağı kanserlerinde genel olarak 1-2 yıllık tedavi içinde %75 sağaltım elde edilmektedir.






Makalenin İzlenme Sayısı : 179

Eklenme Tarihi : 21.10.2021

Önceki sayfaya geri dön.