MAKALELER / Kanserin Nedenleri-GDO-Önerilen Çözümler-1





Kanser:

Kanserin Nedenleri:


1-Kanser bir yaşam biçiminin –hormonal sistemin ve stresin-manevi açlığın vede  kısmende genetik ifadelerin bir sonucu olabilir.Bu ifadeyi açalım:


1.1-Yaşam biçimi:2009 lu yıllarda tohumu toprağa ekilen besinlerin büyük çoğunluğu ya hibrit tohum yada genleri modifiye(GDO) tohumdan üretilmektedir.Bu anlamda bu mutant tohumlar bizim hücrelerimizi de mutasyona uğratmata ve çevrede obez obez çocukların bu duruma gelmesine neden olmaktadır.


1.2--Bitkilerin verimini yani 2-3 kat daha fazla ürün alalım ve tohumu bizden alsın diye yapılan kısaca para kazanma hırsı uğruna insan ırkı milyonlarca yıla yayılan doğal mutasyonu çok kısa sürede yaşamakta ve sonuçta hücrede DNA yı onarma mekanizmaları bu toksik yapıya karşı habire çalışmakta ve eşik değerin aşılması halinde ölümsüz kanser hücresi oluşmakta.


Not:Alınacak bilgiler ,Doktor Kontrolünde Uygulanmalıdır.


1.2-GDO Hakkında Bilgi:


2.1-Genler bir bitkinin tüm fiziksel özelliklerinin ,tohumlarda hücre içinde-çekirdek içinde tespih sarmalı gibi 4 adet nükleotidden oluşan DNA parçalarıdır.Bu nükleotidler (adenin-timin-guanin-siztozin)değişik sıralama kombinasyonları halinde sıralanarak bitkiyle ilgili fiziksel karakterlerin varolması sağlanır.Canlı yaşamı genlerde kodlanmıştır.


2.1.1--Bazı Bitki genlerininin genetik dizilimi çözümlenmiştir. Genlerin modifikasyonu yoluyla yapılan bir bitkinin sapını  kısaltıp-tombul hale yada bir takım böceklere karşı  kimyasal maddeler salmak suretiyle onların ölümüne yada uzaklaşmasına imkan sağlanabilmektedir.Bu anlamda bugünkü teknoloji  ile ilgili genleri susturup-kapatıp-diğer genleri açma imkanı rutin hale gelmiştir.


2.1.2--Bu Yaklaşım Doğrumudur. Bu yaklaşım maddeci bir anlayıştır.DNA yı tıpkı bir makine sistemi gibi gören,ona hertürlü müdahaleyi para kazanmak hırsına dönük olarak mübah göre bir anlayıştır.Bu anlayışa karşı Anadolu da tohum ekme zamanı şöyle bir söz söylenir.Toprağa buğday atılırken,bu kurda-böceğe,bu kuşlara buda bana diye atılır.Kısaca böceğin ve kuşların hakları korunurdu.Bu anlamda GDO nun varlığı doğa hukukuna veya doğa felsefesine herhalde uygun değildir.


2.2-GDO ya dayanak olarak nufusa bağlı olarak oluşan açlığı verimi artırdığı için çözümmüş gibi sunulmaktadır.Nufusun ve açlığın zamana bağlı değişimi kaotikdir.Bu anlamda tıpkı doğal hava durumu gibi öngörülemeyen bir sistem için bunu çözümmüş gibi sunmak pekde mantıklı değildir.


2.2.1--Ayrıca verim artışı en fazla 3 kat artmaktadır ki bu da nufus artışı için çözüm olamayacağı anlamına gelebilir.Nufus artışının çözümü kadınların yüksek okul eğitimi yani doğurganlık yaşının ileri yaşlara atılması ve doğum kontrolü ile çözülebilir.Yoksa kuşların ve böceklerin hakkını yiyerek değil.


2.2.2--Verimi artırmak için illa GDO lu tohum kullanmak yada yoğun kimyasal kullanmak gerekmez.Her böceğe karşı onu yiyen bir böcek mutlaka vardır.Dolayısıyla olayı doğa içinde rahatlıkla çözebilirsiniz ve çözmelisinizde.Aynı zamanda yeni GDO lu bitkiye karşı böceklerin bağışıklık kazanama riski de vardır.İyisi mi herkesin hakkını verirseniz hem siz hemde onlar aç kalmaz.

 

2.3-GDO lu besinler yani soya-mısır-kolza-pamuk-Şeker Pancarı ve bunlarla beslenen hayvanlar(tavuk yemi-tavuk-büyük-küçük baş hayvan yemi ve bu hayvanlar ,çiftlik balıkları ve bunların etleri-sütleri-yumurtaları)-bisküviye katılan mısır nişastası-soya yağları yani bir markete girdiğinizde karşınıza çıkan çoğu yiyeceğin hammaddesidirler.


2.3.1--Bu yiyecekler insan vucuduna girdiğinde hücre içi faaliyetlerde kullanılırlar ve sonuçta herhalde hücrenin bir parçası haline gelirler.


2.3.2--Kısaca mutasyona uğramış soya yemiyle beslenen bir hayvanın eti ile herhalde sizin hücrelerinizdede kalıtsal değişiklik başlayabilir.

GDO lu olmayan ne var deniyorsa açık deniz balığı-keçi(sadece yaprak yer)-doğal hayvan etleri-sütleri-yumurtaları yani organik et-süt-yumurta,mevsiminde yetişen sebze ve de en önemlisi meyve.


2.4-Bir yörede yetişen bitkinin oradaki varlığı ve uyumu iklim-su-toprak-ekolojik yapıya uygun olarak yüzyıllar süren mutasyona(1-2 saatlik mutasyona değil) göre şekillenir.Ve siz orası kurak olduğu halde orada buğday yetişir iken sulu pancar tarımı yaparsanız yada çok para veriyorlar diye pamuk-pirinç ekerseniz ilk başlarda heyecanla başlayan değişim sonu çok kötü olur ,bu anlamda hem oranın mikro iklimini bozarsınız hemde oraya su yetiştiremezsiniz tıpkı Konya ovasında olduğu gibi.Bir çiftçi bir yere, oraya uyumlu olan bitki tahıl vs ekildiğinde sadece mahsul almaya ortak değil-mahsülün kuraklığına da ortaktır.


2.5-Bilimde her şeyde olduğu gibi iyi veya adalet-hak-humanizm-doğalcılık vs yanında yer alan veya yer almayan bilim adamları olacaktır ve onları kullanan ticari firmalarda her zaman vardır.2.Dünya harbini bitiren atom bombasının bütün proje boyunca sorumlusu Enrico Ferminin bu bombayı  niçin yapmak istediği ayrı bir düşünce olmakla birlikte zaten bitmiş  harpte Japonya ya atılan bombalar ve suçsuz yere ölen binlerce insan.


2.6-İskoçyada yapılan deneylerde GDO lu patatesle beslenen farelerin tümünün iç organlarında küçülme-sindirim sistemlerinde bozukluk-bağışıklık sistemlerinde çökme,kan yapılarında bozulma,mide çeperlerinde kalınlaşma olduğu,GDO lu pamuğun verimsiz ve Zararlı olduğunu söyleyen 19 araştırma bulunmaktadır.


2.7-ABD,Kanada,Arjantin,Brezilya,Şili,Fransa, Almanya,Polonya,Slovakya,İspanya,Romanya, Çin, Hindistan,Avustralya bu ürünleri kullanıyor ve ekimini yapıyor.ABD de satılan her 10 üründen 7 si GDO lu.GDO lu üretimin yasak olduğu ülkeler ise Arnavutluk, Yunanistan,İsviçre, Tayland, Cezayir, Suudi Arabistan, Uganda sayılabilir.


2.8-GDO lu yaş sebze ve meyve vede buğday yok.Sütten,peynirden,bisküvilere kadar GDO lu 800 kadar ürün yıllardan beri soframızda.


1.3)- ****Eğer doğal yiyecek varmı diye soruyor iseniz Şuanda ****Tohumdan üretilmeyen ve onu kullanmayan her şey ****ağaçlardaki meyvelerdir.Yani para babaları hala ağaçları modifiye veya kısır hale getirmediler. 1-Tüm meyveler yenilebilir.Yalnız bunların bkımında bazen gübreyi fazla kaçırabiliyorlar.


1.4-Kendi tohumlarından üretilen sebze  ve tahıl yenilmelidir.Bu ise organik ürün pazarlarında yerel üreticilerce sağlanmaktadır.

 

 

1.5-**Balık alınır iken açık deniz balığı tercih edilmelidir.Çiflik tavuğu-çiflik balığı-çiftlik ineğinin yemlerinde  Arjantin-Kanada ve ABD den ithal edilen GDO lu soya veya mısır kullanılmaktadır.


1.6-Şuanda Piyasada  bulunan soya-mısır yağlarının tohumları herhalde GDO lu tohumlardan üretilebilmektedir.Bu anlamda GDO nun ulaşamadığı yağlar ****zeytinyağı-tereyağı,fındık yağı **ayçiçeği yağı olabilir.


1.1.2-Beslenme Tarzı:

Vucutta kanserin veya bir çok hastalığın  ortaya çıkmasına neden olan şeylerden birisi de asidik beslenme tarızıdır.Kısaca bazik yiyecekler ile beslenmeyi ön plana alır isek herhalde asidik beslenme tarzınının sonuçları ortadan kalkar.


a)Asidik yiyecekler:Ayiçeçeği-tereyağı-(---)et-süt-erik-alkol-aspirin-(---)şeker-kahve-kakao-karabiber-(-(---)ketçap-(---)kola-(-)siyah çay-yoğurt-peynir-yumurta-yer fıstığı-(---)beyaz un-soda-keçiboynuzu-mantar- barbunya- dondurma-ceviz –et-hind-(---)sucuk-mezgit-sardelye


****b)Bazik yiyecekler:badem-**fındık-turp-***incir-***hurma-**nohut-**fasulye-***kaysı-limon-vişne-**havuç-ıspanak-**portakal****üzüm-*salatalık-susam-mevsiminde sebze(*domates vs)**lahana-fasulye-**armut-elma-***brokoli-**bamya-börülce-***kabak ve çekirdeği-***keçi peyniri-çiğ elma-****zeytin yağı-****keten tohumu(yemelere-yoğurda katılabilir)*kırmızı biber-*köri-**tarçın


c)Nörtr Yiyecekler:Yağ(yağın sağlığa aykırı ithal soya ve ithal mısır olabilir)-şeker(en kötüsü işlenmiş hazır paket şeker ve mısır nişastasından yapılan pastane tatlıları)-bal


d)-Kesinlikle 3 Büyük zehirden Uzak kalınmalı:-Un(-Artık sağlıklı un bulmakda problem.Çünkü kullanılan unların buğdayı hibrit yanı kısır tohumdan üretiliyor.Hibrit tohum sadece buğdayda değil pirinç ve diğer tahıllar içinde geçerli.Hibrit tohumun bir ileri bozuk seviyesi GDO-Genleri modifiye edilmiş-genleriyle oynanmış tohumlar ki bunlar Arjantin-ABD-Kanada gelen soya ve mısır tohumları.


yani ithal tohumlar.ve bu tohumlarla beslenen çiftlik sığırı-çiftlik koyunu-çiftlik tavuğu ve çiftlik balığı.ve bunların etleri-sütleri-peynirleri-yumurtaları)ve gen modifikasyonunu yapmalarının nedeni sadece daha fazla 3 kat daha fazla ürün alma.Büyük tohum firmalarının derdi para.Kızılderili reisin beyaz adama söylediği gibi her yer kuruyunca mısır yerine kağıt parayı yiyemezsiniz.


1--Katı yağdan ve trans yağdan yapılan)İster Evde Yapılan İster Dışarıda Yapılan kurabiye-pasta) Uzak Durmak.


2--Şeker(rafine şeker-bakkal şekeri-mısır nişastası şurubu)(çayı şekerli içmek-  yerine çayı şekersiz içmek-rafine şekeri hayatımızdan kaldırmak.)-


3--Yağ(margarinler Uzak Durmak.--en belalısı-(en iyisi zeytinyağı,)katı yağ olarak tereyağı tercih edilebilir).


4-- Sofra tuzu az alınmalı-en iyi tuz doğal tuzdur-Organik marketlerde satılıyor-organik deniz tuzu.

5-- Ekmek için en iyi ekmek kepekli ekmek olabilir zira şişmanlatmayan lif oranı en yüksek ekmek kepekli ekmekdir.


6-- Yumurta alırken avrupaya ihraç edilen(İnternetten Yumurta Firmalarına Bakılıp Hangileri Avrupaya İhraç Ediliyor) yumurta ve tavuk markaları-süt ve yoğurtta kabın üstünde doğal yazan değil gerçekten doğal olan-


6.1-- Peynir alırken sadece yaprak yiyen keçilerden üretilen keçi sütü ve keçi peyniri Kullanmak


7-- Tahıl(aşurelik buğday-kuru üzüm-kuru incir-kuru meyve-bulgur)-alırken doğal kendi tohumundan üretilen tahıllar(hibrit olmayan)  alınabildiği doğal organik  ürünler pazarları esas alınabilir.


8-- Sabahları trans yağlarla yapılan börek ve çörek yerine evde üzüm(kuru-yaş-siyah-beyaz) ile keçi peyniri(yağsız peynir) ve kepekli ekmek-Çayı şekersiz içmek-


9-- Akşam yemekleri bol renkli yeşillikli salataaşurelik buğdaydan yapılan yoğurt çorbası+nohut yemeği+taze fasulye+yoğurtlu sarımsaklı makarna+sarımsaklı-domates sosu+


9.2- Oruç-diyet tutmak.


10-- Akşam yemekleri(zeytinyağlı pırasa-zeytinyağlı barbunya+buharda pişmiş yoğurtlu sarımsaklı brokoli veya karnabahar+bol limonlu+hafif zeytin yağlı brokoli+organik bulgurdan bulgur pilavı+mevsiminde enginar+


11-- Haftada iki kere açık deniz balığı(hamsi+sardelye+lüfer+istavrit+açık deniz levreği-barbunyası ve bunların az yağda hafif ızgarası yada cam kapta (alüminyum folyoda değil) fırına vermek))+


12-- Sabahları çocuklara havuç-mandalina suyu-Nar Suyu-Portakal Suyu


13-- Akşamları mevsimlik meyve yemek yatmadan evvel iyi uyku getiren ay çekirdeği+kabuklu fıstık yemek(hafif neşeli bir film eşliğinde)


14- Şekersiz yada ballı kaysı-üzüm kompostosu


15- Kısaca ne yerseniz onu çıkarırsınız yada ne ye yiyorsanız siz onun gibisiniz.Eğer doğal yemek yerseniz mideniz rahat olur yada yapmazsaniz ekşime yapar.Hamur türlerini çok yerseniz hamur gibi olursunuz.Meyve türlerini çok yerseniz taze meyve gibi diri ve genç olursunuz.


1.2-Hormonal Motorun Yavaşlamasına Bağlı Geçiş:

Kanserde bir neden de 50 li yaşlarda hormonal sistemin teklemeye başlamasıdır.Özellikle hormonal sistemin motoru olan cinsel sistem-motoru erkeklerde  teklemeye başlamaktadır.


Aslında en sağlıklı yol eşler arasında içeriği zengin  evlilikte varolan düzenli ilişkidir.ancak buna karşın ekonomik problemler ve şehrin stresi buna pek imkan vermemektedir. Kısaca 50-65 yaş arası bu kritik yaş döneminde hormonol motor  sağlıklı-meşru çalıştırıldığı takdirde,bu kritik döneme bağlı hastalıklar minimize edilebilir.


65 yaş üstünde ise artık hormonal motor kritik aralığı geçip yaşın getirdiği olması gereken düzeye düşmüştür.Kısaca zorlanmış çözümler hormonal motorun devrinin düşerken,vücudun doğal  hormonal devrine yaklaşırken oluşan sarsıntılar oluşmakta kritik 50-65 yaş hormonal motoru harekete geçirmeye çalışan her türlü çözüm  organizmanın kendini koruma çabası olarak da yorumlanabilir.Bu durum insana özgüdür.Yani Yönlendirilmiş Cinsel Motor Aktivitesi-Hızı  Hayvanlarda Herhalde Yoktur.


*****Sonuçta olarak eşlerin birbiri ile yemek yemesi,birlikte her cumartesi oazara çıkması ve erkeğin kadının yanında sessizce onun alışverişine destek olması,birlikte şehir içi veya şehir dışı seyahat etmesi,el ele tutuşması en az birlikte olmak kadar önemlidir.Bunu sürekli sağlamak gerekir.


1.3-Strese Bağlı Nedenler:

Kanserin gelişiminde bağışıklık sisteminin çökmesi en önemli nedenlerden biri olabilmektedir.Bu anlamda  ekonomik  problem en önemli neden olabilmektedir.


Ticari hayatta işlerin birden durması sonucu ona bağlı aile de evin babasının evine ekmek götürememe düşüncesi bilinçaltı seviyede artık evine ekmek götüremiyorsun ölsen daha iyi gibi bir düşünceyi oluşturabilmekte sonuçta bu bilinçaltı düşünce kişinin bağışılık sisteminin çökmesine neden olabilmektedir.


Bu ise tüm vucutta bağışıklığın ve senkronazisyonun-sistemlerin eş güdümünün çökmesine neden olmkta hücrede mevcut DNA onarın mekanizmaları mevcut mutasyonlara karşı ruhsal strese bağlı hormonal stresten dolayı çalışamamaktadır.


Burada önerilen çözüm maneviyat olup- her nek kadar baba eve para getirmeye çalışıyor isede de her kişiyi yaratan varlık onun son nefesine kadar rızkını evin babası vs vesilesi ile temin eder yani baba şunu demelidir.


1-- ***Evimizin rızkını yaradan veriyor ve ben buna sadece vesileyim düşüncesidir.Yani bu bir felsefedir –temel kabuldür..Kısaca teslim olmalıdır.Eğer vesile olmasam yaradan başka bir mekanizma ile başka bir vesileyi devreye herhalde ve amenna sokar.***Kısaca yaradana teslim olmak gerekir.


1.4-Manevi Açlığı Giderme-Terapi:

Mevcut kapitalist ekonomik sistem insanların manevi ihtiyaçlarını geri plana itmiş ve her şeyi madde olarak ön planda satma derdine düşmüştür.**Kişi yaradandan ayrı değildir ve ***her insan mükemmel olar yaratıcımızla bağını günlük ve düzenli olarak kurmak zorundadır.Ve ona dualarımızla yalniz biz ve o konuşmlıyız.**Dua ve niyazda bulunmalıyız.Ondan kendimizi koparmamalıyız.Bununda en iyi yolu bir Müslüman için farzların kılınma çabası olabilir-**en iyi kılınabilen ve insan ritmine uygun olan


1- akşam **9-10 da yatıp **sabah 5 de kalkıp-** ihtiyaçlarımızi giderip --**güne ılık bir banyodan hemen sonra ***yaradana secde ederek başlamak olabilir.ve ***ardından en az 1 km lik işe gidiş yürümesi ***olaylara neşeli bakmak-**insanlara-**hayvanlara terapi anlamında  ****günlük yardım etmek-**hayır duası almak.


2--.**Bir öğrencinin okuma masrafını üstlenmek.ve bunu banka kartıyla a yapan insanlar var.


3-- Önemli Uygulanmalı …..***İleri yaşlarda bunamaya karşı şimdiden **Yolda kitap okumak olabilir.


4-- **İhtiyacı olan insana ***kendini zora sokmadan ***doğal olarak yardım etmek.***Hepsi terapi.


1.4-Genetik Yük Faktörü:

Kanserde kısmen ailesinde aynı türde kanser vakası var ise  buna yakalanma olasılığı artabilmektedir.Bu ise genetik risktir.Bu durumda ilgili kanser türüne karşı daha dikkatli bir yaşam biçimi ortaya konulmak  zorunludur.Bu anlamda** ailede bu tür öyküleri olan kişiler ilgili testleri rutin ve düzenli olarak yaptırmalıdırlar.


2-Kanserde Tedavi Araçları:


2.1- Kanser Hücresi Beyaz Şekerle Beslenir.***Beyaz-rafine-paket şekerden kesinlikle uzak durmak gerekir.


2--- **Hakiki bal ise kanseri geriletmektedir.

Yüksek fruktozlu mısır şurubu kandaki antioksidan oranını düşürerek kansere zemin hazırlayabilmektedir.Kısaca ***mısır şuruplu katlı besinlerden(genelde pastane tatalıları) kesinlikle uzak durmakta yarar var.


2.2--kanserden korunma:"****bebek ilk doğduğunda,anneden gelen ""ağız "" adı verilen sütün çocuğa verilmesi-emzirilmesi ile ,çocuk hayatı boyunca agressif kanser türleri ve birçok hastalığa karşı bağışıklık kazanmış olur.Ve kadın doğumdan 1 hafta sonraya kadar yıkanmayıp-bu sütü çocuğa vermeli.Yıkanma ile süt özelliğini kaybeder.Aynı zamanda doğum yapmış ineklerin,ağuz sütünü içmek ve yoğurdunu yapmak."


2.3- ***kanser tedavisinde Meme kanseri dışında kemoterapi ilacı ve ağrı kesici kullanmamak  olabilir.


2.4-- ******Sürekli günde 3-4 saat Komedi filmleri CD leri alıp-izlemek(Yerli-Yabancı Seriler vs)


2.5-- *****2-5 Kg lık  damıtık veya kendi hazılayacağınız ISIRGAN-KARABAŞ çayını gün aşırı içmek (Baharatçılarda satılıyor)


2.6-- **Hakiki Bal-ve/veya ***Deli Bal-akciğer kanserinde   kullanmak.


2.7-- ***Dayanacağınız kadar Sıcak suyla banyo yapmak.(hamam-sauna-evde sıcak sulu küvet)Zira kanser hücreleri sıcağa normal sağlıklı hücre kadara dayanıklı değil.


2.8-- Eczaneden alınmalı ve kullanılmalı:….                         ***ACE Selenyum lu vitamin +  ***Ester C vitamini   +A vitamini tabletleri ve *Beta Glukan+*Çinko pikolinat  tableti  almak .Bunları yemekelerden sonra tok karna gün aşırı kullanmak.


2.8.1-- Oksijeni bol yerlere göç etmek .Zira kanser hücresi oksijene karşı oldukça zayıf.(Dağlar(Toroslar-Trabzon yaylaları-Akçay-İstanbulda boğaz kıyıları-Beylikdüzü-B.Çekmece gibi merkezler-**sanatoryumlar ve buralarda yürüyüş yapmak.


2.9-- *** Sürekli orta tempoda hızlı en az 2-5 km bol yürüyüş+


2.9.2-- ***Uygun-bol güneş ışığı+


2.9.3-- ***sürekli bir hobi kaynağı(**tavla,satranç,**briç,bilimsel araştırma,


2.9.4-- **çocuklarla maçlara gitme,


2.9.5-- ****kitap okuma,*internetten bilimsel araştırma yapma,**kitap yazma,


2.9.6-- **günlükleri yazma olgusu(aklınıza ne geliyorsa mahrem –namahrem yazın ve sonra kağıdı yırtın atın yada düzenli günlük tutun),


2.9.7-- Öğlen güzel bir sağlıklı yemek yeme,sanat kursları(bağlama dersi alama,folklor kursu,otoket çizim kursu)


2.10---Antioksidan Organik  Yiyecekler:


Önemli Kesinlikle Uygulanmalı…….


1-***Şekersiz Yada Ballı Erik hoşafı-Kaysı pekmezi(ballı) ,


2-***Tüm yemekler Zetinyağlı olacak


1--*** Domates+Bezelye+ havuçlu yemek


4-**Zeytinyağlı Limonlu Bamya yemeği


5-***Lahana yemeği+kapuska(selenyum kaynağı)


6-***Brokoli 


7-***Ceviz


8- Az haşlanmış sarmısaklı yoğurtlu brokoli yemeği


9-**Nohut yemeği                


10-***Enginar+Bakla yemeği 


11-***Taze fasulye


12-Mercimek Çorbası


13-***Kuru sıkma makinesinde Elma suyu-havuç suyu-mandalina suyu-nar suyu  çıkarmak


14-***Marul-fasulye filizi+kırmızı biberli+limonlu zetinyağlı+nar suyu ile  salata 15-Saf Zetinyağı(yeşile çalan-sızma)+limon+az tuz ekmek bandırıp-yemek


16-***Günde 1 tane 80 mg (bebe) aspirini almak.


17-***Yeşil çay içmek 18-Günde 2 defa sade kahve içmek


18-****Kesinlikle bir işte(sakin-hafif stresli-kendi işi) çalışmak.


19-*Spor merkezinde spor yapmak(koşu badında ter atmak vs)


20-**Şişmanlığa karşı zayıflama-diyet  yapmak.


21-**Sevgiyi duyumsama.


21-**Sarmısaklı taze Kırmızı pancar turşusu tüketmek.


22-**Hergün 1 bardak portakal suyu içmek tümörü %44-32 arasında geriletiyor.Özellikle cerrahi müdahale sonrası.


2.11-Kanserde Riski Azaltan Yiyecekler:


1--****kişi yapıcı duygu içinde olduğunda bağışıklık hücreleri daha güçlü-yıkıcı duygular içinde daha zayıf olmakta.


2--***Günde 5 defa yeşil çay+ısırgan çayı+karabaş çayı+selenyum+çinko takviyesi+


3--Bol komedi filmi İzlemek.


4--****Pişirilmiş domates,brokoli,karnabahar,lahana,yeşil çay,soya, sarımsak, ton-som-sardalya ,balıkları,sirke,kırmızı pancar,soğan,hurma,kırmızı lahana


2.12-Kanserde  Riski Artırma :


1--Kömürde Pişirilen Etler,Gazlı İçecekler,Hazır Soslar,Kızartmalar,--En Kötüleri.


2--Bitkilerde Gübre Kullanımı Sonucu Oluşan Kanserojen Nitrat ve Nitrit Düzeyleri:Mevsim dışı sera üretimi yada görüntüsü-rengi bozuk sera  ürünleri….


a-Normal Değer=220-1000 Mg,Nitrit=8-16    b-Toksik=2000-5000,Nitrit=30-500 Mg

c-Letal=10000-30000 Mg,Nitrit=16000 Mg


d-Mevsiminde Bitkilerde Nitrat Düzeyleri=

*1-Patates=10-150 Mg/Kg,          *2-Havuç=30-800     3-Turp=260-2300,   4-Lahana=200-1680,                                   

5-Kıvırcık=380-3520,            6-Ispanak=350-4000  ,7-Çin Lahanası=380-3500,    *8-Domates=20-100, *9-Hıyar=20-300,   *10-Biber=80-180 Mg/Kg 


Sağlıklı Olanlar (*) İşaretli, Mevsim Dışı Olanlar 7,5-8 Kat Fazla Nitrat Düzeyinde  Olabilir.


3--**İklimsel Etkenler, Yakın Yüksek Elektromanyetik Alanlar


3.1-- Önemli……Baz İstasyonları olan yerlerde odanın duvarlarını 40x40 cm lik bakır levha ile kaplamak ve bunları birbirine tel ile bağlayıp sonuçtada bunları toprak hattına bağlamak.ve bakır levhaların üstünüde dekoratif kağıt ile kaplamak.


3.2—Önemli……Sürekli  Uzun Kullanılan Saç Kurutma Makinası kullanma-saç kurutma yerine saçı havlu ile iyice kurutmak ve odada en az yarım saat kaldıktan sonra sokağa çıkmak.Haftada akşamları 2 gün sabunlu banyo yapmak(şampuansız sadece zetinyağlı sabun ile) ve sabahları sadece duş almak.,


3.3-- Önemli……Elektrikli Battaniye(en kötüsü),Uzun Süreli Cep Tlf-Bilgisayar  Kullanmamak. Enfeksiyonlardan korunmak,Radyasyon Kaynaklarından korunmak.,Uygun Olmayan-bozuk Besinlerden uzak durmak ,Bazı İlaçlar,Hamilelikte Olan Çevresel Faktörler(Sigar-Alkol Kullanımı Vs)





Makalenin İzlenme Sayısı : 166

Eklenme Tarihi : 21.10.2021

Önceki sayfaya geri dön.