MAKALELER / Eklem Rahatsızlıklarında Üretilen Bazı Çözümler





Eklem Rahatsızlıklarında Üretilen Bazı Çözümler:


1—Vücudun kendi kendine üretemediği tek hücre kıkırdak.Almanya-ABD de 12-15.000 dolara mal olan-Türkiye de  Bilkent Üniversitesi Teknokent Laboratuarında üretilen 7000 TL yapılan -Diz protezi yerine kullanılarak menüsküsü tedavi eden kıkırdak implantasyonu ile  bir hastanın sağlıklı olarak yürümesi-kayak yapabilecek duruma gelmesi  gerçekleştirildi.


2—Hastane laboraturında Vucuttan alınan kanın içindeki büyüme faktörlerinin laboratuarda süzülüp-fizik tedavi-ortopedi doktoru tarafından bir acı duyulmadan dize enjekte edilmesi ile eklem kireçlenmesi ve menüsküs tedavi edilebilmekte.Bu tekniğe PRP adı verilmekte olup-50-60 yaş arası iyi sonuç alınırken,prp tekniği ile omuz kireçlenmeleri tedavi edilebilmekte.1 er arayla 3 seans halinde yapıldıktan sonra,1 yıl sonra 3 seans yapılması ile daha verimli sonuç alınabilmektedir. İleri yıllarda prp nin veya kanın içindeki büyüme faktörlerinin birçok eklem-başka  vs hastalığın tedavisinde kullanılabileceği düşünülebilir.

3—Eklem rahatsızlıklarında dizleri zorlamak 50 yaş üstünde menüsküse yol açabilir.Bu nedenle 50 yaş üstünde eklem sporu(parkta bisiklet çevirmek) yazın 1 ay güneşte kumda yatmak-15 gün kapılca tedavisi-10 günlük fizik tedavi seçenekleri yılı kurtatrırken,prp ile daha kalıcı çözümler sağlanabilmekte.


4—Kırıklarda ise kırığın tedavisi  için D vitamini şart olup,bunun için en az 2 saat güneş almak(güneşte kalınca vücut D vitamini üretmekte-kırık hızla iyileşmekte),ayrıca kıkırdak malzemelerinin diyete girmesi(sarımsaklı-limonlu-paça çorbası) içmek eklem sağlığı-kemik kırıklarının hızla iyileşmesi  için önemli olabilir.





Makalenin İzlenme Sayısı : 156

Eklenme Tarihi : 21.10.2021

Önceki sayfaya geri dön.