MAKALELER / Trafik Uygulamaları İçin Öneriler-Belediyeler İçin





Belediyelerin Trafik Uygulamaları İçin Öneriler:


1--...............Belediyesi sınırları içinde Parkomata bağlı olarak araçlar için park edilecek alanlar belirlenmeli-parkomata bağlanmalı ve bu otoparkların doluluk durumları ve yerleri Turkcell vs den öğrenilebilmeli.


2--Bursalı Şanmak Makine tarafından imal edilen çok katlı rotasyonel otopark sistemi-ringo park otoparkı olmayan caddelerde otopark ihtiyacını karşılamak için devreye almak.


100 m2 lik bir alanda ringopark sistemlerinden 4 tanesini yan yana koyduğunuzda  48 aracın park ihtiyacı karşılanabilmekte.


Bu şekilde  caddelerde parklanmanın önüne geçilebilmekte olup, sistem maliyeti 180.000 TL.


2--..........ilçesindeki  trafik akışı için Üniversitelere çalışma yaptırılmalı.Canlı Uydu görüntüsü üzerinden yapılacak çalışma ile .......ilçesinin trafik akışı rahatlatılmalı.


3--Sahada dolaşan Belediye Personelinden,yeni akış güzergahları için öneriler alınmalı.Önerilen yeni yollar10-15 gün süre ile test edilmeli-uygun olursa trafik için kalıcı hale getirilmeli.


4--Özellikle iyi işleyen yollarda çok gerekmedikçe ışık koymak,refüj yapmak gibi uygulamalardan uzak durmak. Işıkları kamera ile yolun doluluğu yapay zeka ile anlaşılıp bu şekilde kontrol etmek.


5--İstanbulda ulaşımı denize kaydırmak ve sadece raylı-elektrikli taşımaya ağırlık vermek.





Makalenin İzlenme Sayısı : 174

Eklenme Tarihi : 21.10.2021

Önceki sayfaya geri dön.