MAKALELER / Kütüphaneye Dönüştürmek--Yolcu Uçağını





Yolcu Uçağını Kütüphaneye Dönüştürmek:


1—Çankırı Belediyesince satın alınan ömrünü doldurmuş Airbus A300 tipi yolcu uçağının kütüphaneye dönüştürülmesi için yürütülen çalışmaların 4 ayda tamamlanması planlanmakta.


2—Uçağın parçalar halinde  kente getirilmiş olup,Esentepe mevkisinde arazide montajı yapıldı.


3—Kütüphane çocukların hayal dünyasına uygun olarak tasarlanacak,zemininde Çankırı nın uydudan çekilmiş fotoğrafları konulacaktır.Kokpit bölümü yeniden tasarlanacak.Dış cephe çocuklara hitap edecek şekilde tasarlanacak.


4—Yorum:


1--Böyle bir uçak kütüphane uzay müzelerinde yer alabilir.


2—Birçok belediye tarafından böyle bir uçak kütüphane kurulduğu gibi aynı zamanda Limanda demirli ömrünü tamamlamış savaş gemileri de kütüphane olarak kullanılabilir.


3—Böyle bir uçak kütüphanede internet bağlantılı,uluslar arası uzay istasyonu,uzay görüntüleri büyük ekranda seyredilebilir.Kokpite uçak yönetme simulasyonu ile oyun bazlı pilotaj eğitimi verilebilir.


4—Limanlara demirlemiş eski savaş gemileri,denize kıyısı olan bir çok belediye tarafından kamu veye özel olarak otel amaçlı,gemicilik okulları için yurt kullanılabilir.


5—Eskiye çıkmış uçak ve gemiler saros körfezi,dalyan körfezinde vs batırılarak su altı turizmi ve balıkçılık için kullanılabilir.(batıkların etrafında balık yaşamı zenginleşmekte)





Makalenin İzlenme Sayısı : 190

Eklenme Tarihi : 21.10.2021

Önceki sayfaya geri dön.