MAKALELER / Hesap İşleri-Veteriner-Kültür Md. için Öneriler-Belediye





Belediye Uygulamaları için Öneriler-6


10-Hesap İşleri Md.


1-Yıllık Bütçelerin planlamasında dikkate edilecek kriterler yazı haline getirilebilir.Özellikle icracı personelin kriterleri oldukça önemlidir.


2-Gösterge tablosu anlamında Yıllara göre bütçe açığı vs grafik haline getirilip-uygulamada nelerin dikkate alınması gerektiği belirlenebilir.


3--Her yıl strateji Md. hazırlayacağı rapora göre gereksiz harcamaların ev içi temizliği gibi harcama listesinden çıkarılması.Sene sonu hesap temizliği.

 

11-Veteriner İşl.Md.


1-Hayvan hakları konusunda çalışmalar yapılmalı-yazılı hale getirilmelidir.Bu yazılı notlar okullar vs dağıtılmalıdır.


2-Kurban Bayramında kurban kesimi konusunda,kesim yapacak kasaplar İslami usullere göre kesim nasıl yapılır konusunda bilgi sahibi olup olmadıkları saptanmalı ve uygun olanlara sertifika verilmeli. 


Sertifikası olmayanlara cezaları verilmelidir ki kendi canının insanlar et yesin diye veren bu dilsiz hayvanlara en uygun yöntemle bir farz yerine getirilebilsin.


3-Bölgede sokak hayvanlarını beslenmesi için gereken tedbirler alınmalıdır.Zira bir sistemde en zayıf kesim sokak hayvanlarıdır.Bu hayvanlarında sahibi de belediyedir.Belediye sokak  hayvanlarının su ihtiyacı için küçük mahalle çeşmeleri ve beslenme tablaları yapabilir. Parklarına hep meyvesiz ağaç yerine meyve ağacı dikebilir.

 

12- Kültür İşl.Md:


1-Orta Ölçekli…………… Merkez Meydanda ………….. Halk Kütüphanesi-Ana Kütüphane-Merkez Kütüphane kurulması.


1.1--Kütüphanede,Genel Kültür,Tıp-Matematik,Lise,Üniversite kitapları ve Türkiye de çıkan bütün süreli dergilerin bulunması.Ayrıca her türlü üniversite kütüphanesine internet ortamında bağlanabilme imkanı,Fotokopi,kitap kiralama ,ödünç kitap alma hizmetleri olmalı.Lise,Üniversite,İlkokul ve Araştırmacılar için okuma salonları.İnternet erişimi hizmetleri.Cafe hizmeti.


1.2--Bina olarak,Gençlik Merkezi büyüklüğünde bir bina.Aydınlatmada güneş enerjisinden yaralanılmalı.Bu anlamda çatıya konulacak ışık tüpleri iç mekanlar aydınlatılabilir.


1.3--Ayrıca çatıya binanın elektriğinin % 40-50 si fotovoltaik panel ile karşılanabilir.Sıcak su için güneş kolektörü kurlabilir.


1.4--Isıtmada VRF Klima(ısıtma+soğutma)+tasarruflu klozet+pisuvar+fotoselli lavabo bataryası,sıcak su üretimi için çatıya güneş enerjisi panelleri


2--Personel kalitesini artırmak için tüm teknik personele(doktor-veteriner-mühendis-mimar) için sürekli yayın temini ve bunların sosyal yardımlar dahilinde aylık olarak verilmesi.


3--Demirkapı-K.Paşa vs mahallerde her yıl okuma-yazma kursları açmak


4--İSMEK kurslarını yaygınlaştırmak-gerekirse kira parasını belediyenin karşılayacağı yeni yerler açmak.


5--Okullarda en çalışkan sınıflara yerli ve yabancı roman ve kalem-müzikçalar  vs hediye etmek.             


6--Okulların Bilgisayar ve sarf malzemeleri eksiklerini gidermek.


7--Okulların kapı,lavabo ,musluk eksiklerini tamir  ettirmek için bir anlaşma yapılan bir firmaya her yıl bu işleri yaptırmak.


8--TOKİ nin kurduğu okullarda,yeşil adına hiçbirşey yok.Bu okulların peyzaj işlerini Belediye olarak yaptırmak.


9—imar--makina-elektrik-sanayi konularında eğitim verilebilir ve kurs sonunda serifikaları ile konuyla ilgili  tekstler verilebilir.Bu bölgenin yapı kalitesini oldukça artıracağı açıktır.


10--Muhtarlar ile işbirliği sağlanmak suretiyle İhtiyacı dışı giysi vs kapı kapı toplamak suretiyle ihtiyacı olan insanlara vermek için organizasyon düzenler.


11--Lokanta ,Pastane vs esnaftan kendi kontenjanları dahilinde işyeri zekatı olmak anlamında ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak için kapı yemek vs toplamak ve iletmek üzere organizasyon kurabilir ve bu hizmeti sağlar.Gerektiği durumlarda 24 saat hizmet veren bir aşevini hazır tutar.


12—Bölgede en çok konuşulması istenen konulardaki kişilerin getirtilip-konuşmasının dinlendiği konferans cafe konseptinde cafeler açtırmak.Bu anlamda ………….Merkez ve ……… belediye tarafından böyle içeriğe sahip belediyenin yapıp-işletmesine güvenip devrettiği konsept kafe açmak 


13—Farklı bir bakış açısıyla hazırlanmış zenginliğini ortaya koyacak biçimde Bağcıların tarihi-eski üzüm bağları-evleri-parkları-insan kaynağı-ekonomisi-geçmişi-sanayisini-sitelerini içeren profesyonel bir ekibe hazırlatılacak bir kaynak kitap hazırlamak.


13.1—Okullarda,işyerlerinde şiir vs  kitaplarını yayınlamak isteyen insanlara destek olmak.


14-- İnternetten teknik kitap indirmek şu anda mümkün olmayıp-her türlü teknik bilgiye de ulaşılamamaktadır.Bu anlamda ;Başkanlık Binası  İçinde idari işlere bağlı olarak  Uygun Bir Yere-fotokopi odası ile bağlantılı  Kütüphane-dökümantasyon merkezi-


odası kurulması ve böylebir iş için yer  ayrılması ve burada her türlü teknik kitap-dergi-dökümanın  bulunması uygun olacaktır.


14.1--Personel zimmet ile burada kitap alabildiği gibi-istenen sayfaların fotokopiside çekilebilmelidir.


14.2--Bu merkezin kurulması ile Belediyemizde çalışan mühendis ve teknik elemanların araştırma motivasyonu sağlanmış olacaktır.Kitap listesi için kitap isimleri uzman mühendislerden alınmalıdır.


13-İnsan Kaynakları Md:


1—Md.lük Personel İçin Nitelik Hedefleri ni Geliştirmeli.


2--Personelin teknik ve kültürel ve moral değerler açısından açısından daha yüksek sevilere gelmesi için kitap ve teknik dergi yardımlarını planlamak


3--Yeni gelen genç mühendisler,10 yılı aşmış uzman mühendislerin yanında en az yarım gün otocad eğitimide alarak 1 yıl süreyle çalışmalı.ve uzman mühendisler onların usta öğreticisi olmalı.


3.1--Yeni gelen bir genç mühendis en az 6 ay süreyle, usta öğretici yanında onun bilgisayarında proje çizip hesap yapacak duruma gelmeli.Kısaca personel yetiştirme programı olmalı ve bu programda usta yetiştirici 6 ayın sonunda ilgili yeni personel için proje çizebildiğine dair ilgili rapora imza atmalı.


3.2--Md. Bünyesi içinde otoket ve teknik konulardaki  eğitimleri sağlamak-yeni gelen teknik personel için 4 aylık süre içinde usta eğiticiler tarafından eğitim sürecini biçimlendirmek-Yeni gelen genç mühendislerin master-usta mühendislerce eğitimini-en az 3 ay-yarım gün çizim yapma işini planlamak-tebliğ etmek.


4- Objektif personel performans ölçme ve değerlendirme testlerinin hazırlanması- sayısal test teknikleri oluşturmak konusunda ilgili üniversite vs özel kurumlardan yardım alma bunları uygulanmasını sağlamak.


5-İnsan kaynakları konusunda bir arge personeli görevlendirip-yapılan çalışmaları yazıya dökülmesi ve Md içi eğitimde bu kaynaklardan yararlanılması.İnsan kaynakları bilgi havuzunun oluşturulması.


6-Yeni gelen personel için usta eğiticilerin  görevlendirilmesi ve 4 ay süreyle bu eğiticilerden her konuda yeni personeli eğitmesi.


7—Belediye bünyesinde,belediyenin gelişimi için çeşitli konularda rapor hazırlayacak 5-6 memur-mühendisin belirlenmesi ve bu raporların,mevcut yaptıkları işleri ile birlikte hazırlanmasının sağlanması-ayrıca yapılacak bu görevlendirme için maaşına ilave sosyal denge zammı yapılabilir. 


Bu personel mevcut görevleri değiştirilmeden bu işi yapmaları-düzenli olarak Strateji Md. nün başkanlığında belediyenin tüm işlerinin çözümü için 1 saatlik zihin fırtınası yapmaları uygun olabilir.


8-Uygun doğru ölçme teknikleri ile Md lerin veriminin tanımlanması-sayısal hale getirilmesi.


9--Personeli topluca ……. götürmek yerine,her personele aile sayısı kadar değişik tarihlerde olacak biçimde …….vs  için 2 günlük konaklama çeki verilebilir.

 

 

10—Kurumsallaşma ,kurumsal olarak kazanılan bilginin aktarılması esas olduğu ve bunun en iyi yolu bilginin yazıya dökülüp kayıt altına alnıması esas olduğu için her şeflikte uzman bir mühendis şefliğin yaptığı bütün işleri detaylarıyla bir kitapçık haline getirmeli ve bu kitapçıklar yeni gelen personele verilerek ,elemanların işleri hızla öğrenmesine yardım etmeli.


11--Her personelin bilgisayar erişimi olmakla beraber,akademik kitaplara şimdilik bilgisayardan ulaşılamadığı için, Md. için zorunlu teknik kitapların olduğu bir küçük kitap servisi kurulması ve bir personelin depozitosu yatırılacak bir para ile buradan ödünç süreli kitap alması sağlanabilir.


12--Başkanlığa bağlı bir sinerji grubu oluşturulabilir.Bu grup her hafta ilgili başkan yardımcısının yada Md. başkanlığında başkana sunulmak üzere mevcut problemlere çözüm üretmek için,hızlı konuşmanın ve fikir akımlarının olduğu beyin fırtınası yapabilir.Burada üretilen çözümler başkana sunulabilir.


13--Kamuda veya işletmede  örgütlenme her zaman hiyerarşik-lineer değil kaotik olabilir.Bu ise müdür dışında,2 li-3 lü kendi içinde geri beslemeli örgütlenme yapıları ile sağlanabilir. Geri besleme her zaman müdüre değil,kendi alanı ile ilgili kişilere karşı da olabilmeli.

 

14—Türkiye Belediye Uygulamaları:


1—Çocuklara Yönelik:


1—Evsiz çocuklara yönelik Ev Tipi Bakım Sistemi’ni uygulayarak Çocuk Koruma Evleri Projesini hayata geçirmek.


2--………… Sokaklarında Çalışan Çocuk Projesi başlatılmış. Sokakta çalışan çocukların aileleri ile ilgili sorunlarını çözmek, okula gitmeyenleri eğitime yönlendirmek, okula gidiyorlarsa eğitimlerine yardımcı olmak, okul ile ilgili sorunlarını çözmek. 


Merkezde Verilen Hizmetler • Sosyal ve Kültürel Faaliyetler --• Eğitim Destek Hizmetleri--• Sağlık Hizmetleri--• Spor Hizmetleri--• Beslenme Hizmetleri--• Psikolojik-Sosyal Destek Hizmetleri


3—İlçe Çocuk Kulüpleri:Çocuk Kulüplerinin amacı; yoksul kent mahallelerinde yaşayan çocuklara yönelik temel hizmetlerin, eşitsizlikleri azaltacak şekilde geliştirilmesi ve yaygınlaştırılmasıdır


4—Bilim Merkezi-Gezegen Evi: Kurulan merkezde, 48 parça deney ve sergi birimi bulunmaktadır. Öğrenciler; sıvı azot deneyi ile kristal güller yapmaktan jiroskopla kendi ekseninde dönmeye, plazma küresiyle ışık yansıtmaktan algı, refleks ve denge aletlerinde vakit geçirmeye, fosforlu duvarda gölgelerini dondurmaktan Van der Graaf Generator deneyi ile saçlarını diken diken etmeye kadar birçok bilimsel amaçlı deney düzeneğinde hem keyifli vakit geçirmekte hem de bilgilerini pekiştirmektedirler.


5-- …………. Belediyesi’nin her sene düzenlediği Akçay vs Kampı.


6—Çocuk Köyü


7--Basketbol Spor Kulübü


8--Çocuk Sanat Merkezi-Yaratıcı Bilim Atölyesi-Yaratıcı Drama Merkezi-Kültür Merkezlerinin bulunduğu sokağın resim-ebru-heykel-müzik vs eserlerin satıldığı sanat sokağına dönüştürmek.Sanat sokağı oluşturup burada Gençlik Merkezi, Kent Müzesi,Kitap Kafe ,Sohbet Kafe ,Türkü Kafe Malatya-Urfa-Trabzon-Antep vs Mutfağı  kurmak

-----------------------------------------------------------------


2—Engellilere Yönelik:


1--Engelliler Danışma Merkezi:Merkezde Verilen Hizmetler:Sosyal Hizmetler ,Psikolojik Destek Hizmetleri,Sağlık Hizmetleri ,Sosyal ve Kültürel Etkinlikler,Acil Yardım Hizmetleri,Temizlik ve Bakım Hizmetleri,Her Türlü Ev İçi Tamiratı,Ekonomik Destek Hizmetleri,Engelli Ankarakartı,Refakatli Engelli Ankarakartı,Rehberlik, Refakat ve Danışmanlık Hizmetleri


2—Engelliler Hizmet ve Rehabilitasyon Merkezi:1--Rehberlik ve Danışmanlık Hizmetleri,2-- Psikolojik Destek Hizmetleri,3-- Sosyal Yardımlar Hizmetleri


3—Engelliler Ticaret Merkezi: Büyükşehir Belediyesi, engelli bireylerin ekonomik özgürlüklerini kazanarak topluma ve hayata kolaylıkla adapte olmalarını sağlamak amacıyla Bahçelievler Ticaret Merkezinde yer alan stantlarda belli ürünlerin ve hizmetlerin satışını yapmalarına imkan tanımaktadır.


3.1—Sinyalizasyona görme engelliler için sesli uyarı sistemi kurulması


3.2—Özürlü sandalyesine sahip engelliler için konutlarda belediye tarafından duvara katlanabilir -monteli eğim rampa sacı yapılması


3.3—Ulaşım araçlarında gelinen durağın araç içinde anonsunun yapılabilmesi


3.4—Görme engelliler için Veteriner Md ce eğitimli köpek temin edilmesi ve hayvanların bakımı


3.5—Yürüme engelli-felçli hastalar için yükselebilir hasta yatağı-havalı yatak-elektrikli özürlü aracı,görme engelliler için elektronik baston,işitme engelliler için ses yükselten kulaklık vs temini


3.6—Engellilere ücretsiz ulaşım-isme özel indirimli su tarifesi-Yüzde 40 ve üzeri işgücü kaybına uğramış engelli hemşehrilere, …………. 


Büyükşehir Belediyesi’nin toplu taşıma hizmetlerinden (otobüs, metro, vapur) ücretsiz yararlanabilmeleri için 750 biniş yüklü toplu ulaşım kartı veriliyor.  


Ağır engelli bireylerin yakınlarının da, verilen “Refakatçi Kartı” ile ulaşımdan ücretsiz faydalanmaları sağlanıyor.

 

3—Görme Engelliler Eğitim ve Teknoloji Merkezi:


4—Belediyenin yaptırdığı yüzme havuzlu engelliler merkezinde yada yaz aylarında tahsis edilen belediye yüzme havuzunda Yaşları 2 ile 28 arasında değişen zihinsel, bedensel ve spastik engelli için eğitim vermek.


4—Engelliler Lokali- Engelliler Kafeteryası:

-------------------------------------------------------------------


3—Gençliğe Yönelik:Gençlik Merkezleri: Merkezlere Verilen Hizmetler:                                   


1--Sosyal ve Kültürel Faaliyetler : (Sinema Salonu, Tiyatro, Bağlama, Ud & Gitar Ney & Flüt, Piyano, Konser  

2--Eğitim Destek Hizmetleri : Bilgisayar (Internet), Diksiyon, İngilizce ,3--Sağlık Hizmetleri : 


4--Spor Hizmetleri : Bilardo, Masa Tenis, Masa Futbolu Air Hokey, Kondisyon, Step, Futbol, Voleybol, Basketbol, Hentbol, Satranç-Abolone, Yüzme,Halk Oyunları                  

5--Psiko-Sosyal Destek Hizmetleri : ,

6--Rehberlik ve Danışmanlık Hizmetleri :, 

7--Gezi ve Piknikler : 

8--Turnuvalar : Futbol, Halk Oyunları, Bilardo, Masa Tenisi vb. 

9--Eğitim Seminerleri : Uyuşturucu, Kapkaç, Sigara ve Alkol, Sağlık vb.


2--Psikolojik Danışma Merkezleri:Semtlerde kurulan bu merkezler ile bölgelerde bulunan evli-bekar-genç-yaşlı insanların sorunları çözümlenmeye çalışılarak asayiş ve huzura katkı sağlanabilir.

------------------------------------------------------------------

 

4—Kadınlara Yönelik:


4.1—Hanım Lokalleri: Lokallerde Verilen Hizmetler:Sosyal ve Kültürel Faaliyetler,Eğitim Destek Hizmetleri,Sağlık Hizmetleri,Spor Hizmetleri,Psiko-Sosyal Destek Hizmetleri,Rehberlik ve Danışmanlık Hizmetleri—Yorum:Erkek Cafeleri gibi Hanım Cafeleri açmak


4.2—Kadın Sığınma Evi-Kadın Danışma Merkezi

------------------------------------------------------------------


5—Yaşlılara Yönelik:


1—Yaşlılara Hizmet Merkezi:. …. Belediyesi………..  Huzurevi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı’na bağlı, 60 yaşın üzerindeki sosyal ve ekonomik yoksunluk içinde bulunan, bakıma muhtaç, günlük yaşam aktivitelerini bağımsız yerine getirebilen, akıl sağlığı yerinde olan yaşlıların, 


huzur ortamı içinde bakılması, korunması, sağlık yönüyle kontrol altında tutulması, sosyal ve psikolojik ihtiyaçlarının giderilmesini amaçlayan bir sosyal hizmet kuruluşu olarak görev yapıyor.


1.1--Huzurevi sakinleri;  görevli doktor ve hemşirelerimizce  her gün verilen poliklinik hizmetinden yararlanması,  ileri tetkik ve tedavi için …………… Hastanesi’ne ve diğer hastanelere sevk edilebilir.. 


Sakinlerimizin üç ayda bir rutin kan ve idrar tahlilleri, yıllık portör ve akciğer taraması yapılıyor. Ayrıca uzman doktor tarafından önerilmesi durumunda Fizik Tedavi Ünitesinden yararlanabilmekte.


1.2-- Huzurevine kabul; sosyal çalışmacı, sosyolog ve psikologlardan oluşan ekip tarafından yapılması uygun olacaktır. Kabul edilen yaşlıların huzurevine uyum sağlaması, 


uyum problemi gösteren yaşlıların sorunlarının saptanarak çözümü, yaşlıların yakın çevresi ile olan sosyal ilişkilerinin geliştirilmesi amacıyla çeşitli psiko-sosyal programlar yürütülmektedir.


1.2.1--Huzurevimizde yaşıların boş zamanları değerlendirmeleri amacıyla kütüphane, dikiş odası, elişi atölyesi, hobi bahçeleri, spor çalışmaları ve yürüyüş grubu gibi çeşitli olanaklar sağlanmakta, gezi ve eğlenceler düzenlenebilir.


2-- ….. Belediyesi Evde yaşlı bakımı için koordinasyon merkezi


3--Güçsüzler Evi:özellikle soğuk kış aylarında, çeşitli kaynaklardan gelen bildirimler sonucunda sokakta yaşayan evsiz vatandaşlara barınma olanağı tanıyor.


Barınma olanağı tanınan vatandaşların öncelikle sağlık kontrolleri yapılıyor, yemek ve barınma ihtiyaçları karşılanıyor,  tedavi gerektiren durumlarda ………….. Hastanesi’nde tedavi ediliyor.  


Merkezde 3 ay olan barınma süresi ihtiyaç durumunda 6 aya kadar da uzayabiliyor. Merkezden bu süreden yararlananlar dışında, günübirlik yararlanma olanağı da bulunuyor.


4—Seyyar Aşevi:İhtiyacın olduğu mahallerde ihtiyaç sahiplerinin günlük sıcak yemek ihtiyacının karşılanması ayrıca evlere belediye araçları ile bu aşvenin ürettiği yemeklerin günübirlik gönderilmesi.


5—Sosyal Yardımlar:Belediyenin kömür-yiyecek-gıda ve nakdi yardımları(asker ailesi,nikah,nakdi yardımlar-yardım çekleri-gıda çekleri) Uygun olarak yardım çeki veya kartı ile tercih yardımı alan aileye bırakılabilir.

 

6—Eğitim-Sağlık Hizmetleri:

1--Belediye Teknik Eğitim(Elektronik,tesisat vs) kursları

2--Meslek Edindirme Kursları,

3--kent orkestrası ve konserler

4--Belli belediye birimlerinde SBS Kursu vermek.

5--Belediye Ek Hizmet Binası kurmak ve bu binada diş,poliklinik hizmetleri vermek

------------------------------------------------------------------


7—Belediye web Adresinde bulunan yapılar-Modern Belediyecilik Uygulamaları:


1--Sicil Arama  

                                                                 

2--On Line Borç Sorgulama 

                                          

3--Online Tahsilat                                                                                                                                                

 4--Online İstek-Şikayet                                                                                                                                         

5--Belediye int.site-web den Yayınlanan Meclis Kararları- Encümen Kararları- İhale İlanları    

                       

6--E-Mezarlık                                                                                                                                                             

7--Kent Rehberi   

                                                                

 8—EBYS li-Elektronik Ortamda Belediye  işlemler ve Dijital Arşiv 

      

 9-Vatandaş problemlerini online-tlf alan-çözümleyen beyaz masa uygulaması

                                                                            10—Belediye bağlantılı kamu kurumları ile yapılan protokole göre online bağlantı sistemi kurulması 


11—On Line İmar Sorgulama-Bu planlar hazır olmalı ve belediye internet adresinden girilerek incelenebilmeli                                                                                                                                                                       


11.1--İmar Değişikleri Bildirileri 

                                              

12-Sahili olan belediyelerde yüzme suyu analiz sonuçları yayınlanması                                                                                             

13—Semtlere göre arsa m2 fiyatları 

                                              

14—Semtlere göre ispark adresleri-tlfları                                                                                                                           

15-Kent tasarım ofisinde yapılan taslakların online yayını ve halk anketine sunulması                               


16—Kent içi ulaşım master planının yapılması ve halk anketine sunulması                                                                    


17—Taksi ve dolmuş durak tipinin belirlenmesi-taksi-dolmuş standartları ve uygulanması 


18-Modern terminal binası-yeri-taslağı-halk onayı için anket düzenleme  

                                                              

19--………İlçesi/İli Ekonomisine Yön Veren Sektörlerin Rekabet Analizi Raporu   

                                             

20--…………… İlçesi/İli Lojistik Master Planı 


21—Hayvan Barınma Merkezi  

                                                                                                                                 

22-İhtiyaç analizi yapılan İÖ-lise-Eğitim Merkezi okul tadilat ve imalatları                                                      


23--İnternetten 360 Derece  Sanal Turu ve Kent Görselleri                                                                                                                                        

24--Deprem Senaryosu ve Deprem Master Planı(Örneğin İzmir için).Depremi azaltan tedbirler çizgi karakterlerle anlatmak.                                                                                                                                             

25--İhale ilanları     

                                                              

26--Hal-Balık Fiyatları--İlçelerde ilçe Pazar gıda vs fiyatlarına ulaşabilmek.  


27--İlçe isparklarına boş yer var mı diye mobil girme.                                                                                      

28--Nöbetçi eczaneler,2--Nöbetçi sağlık kurumları tlf-adres vs,3--zehirlenme servisi                                       


29--Genel Bilgi Edinme:Çağrı merkezinde sorunlara cevap verme


30--Kent Bilgi sistemi-Yorum:Google Map bölgeye özelleştirme uygulaması.                                                      

31—Etkinlik takvimi

------------------------------------------------------------------

8—Hizmetler:


1—Botanik Bahçesi kurmak


2--Hayvanat Bahçesi kurmak


3--Okullara bank-ağaç-çiçeklik,çimenlik yapılması


4--Belediye konsept Kafeteryaları kurmak-özele devretmek-

5—Uygun yerlere Seyir tepesi-seyir kulesi kurmak


6—Amfi tiyatrolu özgürlük meydanı kurmak ,


7—Batı Avrupa tipi süs havuzları kurmak


8—Uygun bölgelere  Yel değirmeni ve  Su değirmeni kurmak

9--Numarataja bağlı cadde ve sokak isimlerinin standartlara uygun hale getirilmesi.                                            

------------------------------------------------------------------


9—Su Hizmetleri:


1-Su Kullanımında Akıllı Sayaç Kullanımı: Su aboneliklerinde, elektronik su sayacı sistemine geçilerek, su dağıtım işleri kolaylaşırken, aynı zamanda su kaçaklarının da önüne geçilmiş oldu. Akıllı sayaç kullanan aboneler, içme suyunu %30 indirimli kullanıyor.


2—Atık su deşarj limitlerinin  Scada sistemi ile online uzaktan kontrolü

------------------------------------------------------------------


10—Ulaşım:


1--Ulaşımda yerel trambüs(lastikli tamvay) ugulaması(Malatya)

neden trambüs?

1-- Düşük tabanlı oluşu,

2-- 3 ile 7 kapıya kadar seçenekli olması ,

3-- Standart otobüs genişliği olan 2.55 m genişliğe sahip olması ,

4--Elektrik motoru olması ,

5--Çok akstan tahrik sistemine sahip olması 

6-- Frenlemede elektriği sisteme geri aktarması ,

7--Elektrik kontrollü fren sisteminin olması ,

8--Elektrik kesintilerinde hibrit motor (yedek dizel jeneratör veya akü) sisteminin devreye girmesi , 

9--Fosil yakıtlara göre % 75 daha az yakıt maliyeti ve dışa bağımlılığın daha az olması ,

10--Buzlu yollarda kalkış gücü sayesinde daha konforlu olması,

11--Toplu taşıma araçları içinde en fazla tırmanma gücüne sahip araçlar olması,

12--Yüksek yolcu kapasitesine (1 saatte tek yönde 6.000 – 10.000 kişi) sahip olması


2—İndirimli Kartlar:

1-Öğrenci Kartı ,2-Öğretmen Kartı , 3—60 Yaş Kartı , 4—TÜİK Kartı ,  5—Posta Dağıtıcı Kartı ,                    6—Zabıta Kartı ,7—Sarı Basın Kartı ,8—Emniyet Hizm Sınıfı Kartı , 9—Resmi Kurum Kartı 10—Belediye Personel Kartı

------------------------------------------------------------------


11—Bazı Özel Makine Ekipman Bulunması:

1--Finişer, 2--D8 dozer, 3--statik asfalt serme makinesi, 4--kanal yıkama ve temizleme makinesi,               5--ağaç sökme ve dikme makinesi, 6--kırıcı, yükleyici ve kepçe 7-- Kendi etrafında 360 derece dönebilen zetoskopik aracı ile  aydınlatma direklerindeki arızalara kolaylıkla müdahale edebiliyor.

------------------------------------------------------------------


12-Çevre Hizmetleri:


1—Katı atık sahalarındaki çöpten enerji üretilmesi için buraya santral kurulması.


2--Okullarda Çevre-Küresel Isınma-Organik Yaşam-Enerji/Su Tasarrufu Eğitimleri İle Bilinçli Nesiller Yetiştirilmesi için konferanslar düzenlemek


3--Belediye tarafından bitkisel atık yağlar, işyerlerinden ve kendilerine yeşil bidon verilen-tezgahaltı atık yağ ayırıcısı olan evlerden alınarak biyodizel olarak geri dönüşümü sağlanması.

------------------------------------------------------------------


13—Destek Hizmetleri:


1--Mavi Masa:İşyeri sahipleri için proje ruhsatı-işyeri ruhsatı alınmasında belediyeden  seçilmiş ve görevlendirilmiş işlemi hızı yüksek personelin her birimde görevlendirildiği hızlandırılmış hizmet masası


2--Halkın talep ve şikayetlerini dinleyen, her gün yüzlerce kayıt alan 7/24 aranabilen Çağrı Merkezi kurmak.


3--Muhtarlar Masası" birimi:Hizmet odaklı bir anlayışla çalışmaların süremesi için Muhtarlar Masası birimi, belediyenin hizmet ve faaliyetleri konusunda muhtarları bilgilendirmenin yanı sıra, muhtarlarımızın dilek, şikayet ve önerilerini de ilgili birimlere aktarmak işini üstlenmektedir. 


Muhtarların yöneticisi oldukları mahalle ve köylerin sorunlarını aktarmanın yanı sıra sorunların çözümüne ilişkin önerileriyle de çalışmaları desteklenerek-Muhtarların talepleri takip edilerek her aşamada muhtarlara bilgi verilmesi bilgi iletiminde tlf-fax-e-postaE-posta  : (muhtarmasasi@....bel.tr)


4--Semt Merkezleri: Semt Merkezlerinde ….su Veznesi, Tedaş veznesi, Telekom veznesi,postane ,semt muhtarlık ofisi, kütüphane ile ilçe belediyesinin danışma ofisi,ismek kursu,sağlık ocağı bulunabilir. 





Makalenin İzlenme Sayısı : 265

Eklenme Tarihi : 21.09.2021

Önceki sayfaya geri dön.