MAKALELER / Okullarda Bilgisayar Kullanımı-Eleştriler





Okullarda Bilgisayar Kullanımı:


1—Güney Carolina Furman Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesinden Doç Dr.Paul Thomas Öğretme işi insani bir deneyimdir.Okuma-yazma ,matematiksel beceri ve eleştriel düşünceye gerek duyduğumuzda teknoloji dikkati dağıtır.


2—Apple,Yahoo ve Hewlett-Packard gibi teknoloji devlerinde çalışanların çoğunun çocukları,silikon vadisinin kalbindeki Los Gatos ta bulunan Walford Peninsula Okuluna gidiyor.Ancak okulda bilgisayar olmadığı gibi evde bilgisayar kullanımını da teşvik etmiyor.


3—Google çalışanı Alan Eagle Google da aptalların bile kullanabileceği kolaylıkta teknoloji üretiyoruz.Çocukların büyünce bunları öğrenmemesi için sebep yok.


4—İleri düzeyde dijital eğitim modelini 2015 e kadar daha da geliştirmek için yılda 2 milyar dolar harcayan a Güney Kore de öğrenciler matematik ve bilim sıralamalarında dünyada ilk sırada olmalarına karşın hızlandırılmış gece dersleri yüzünden yorgun ve stresli.


4.1—Öte yandan Koreli eğitimciler ise bilgisayar destekli ezberci eğitime odaklandıkları için yaratıcı düşünemeyen öğrenciler yetiştirdiklerinden korkuyor.


5—İnternet kullanımının çok yaygın olduğu Finlandiya test sonuç ön sırada.Buna karşın okullarında çok az teknoloji var. Ve çocuklara pek yüklenilmiyor.Aynı zamanda öğretmenler yüksek maaş alıyor ve çok saygı görüyor.


6—Sonuç:


6.1--İlköğretimde Okullarda dijitalleşme eğitim verimine ya katkı yapmadığı yada çok az katkı yaptığı hatta negatif etki edebileceği düşünülebilir.


6.2—Eğitimde yüksek verim ancak kaliteli-daha iyi maaşlı ve saygı gören öğretmenler ve çok kalabalık olmayan sınıflar ile mümkün olabilir.


3—Kaynakça: 1--Sabah Gazetesi-Newyork Times Eki





Makalenin İzlenme Sayısı : 184

Eklenme Tarihi : 21.09.2021

Önceki sayfaya geri dön.